bende ilk 6 ay kucamda dolasdirarak uyutuyodum kizimi. ama uyuttuktan sonra yatirirken uyaniyordu bazen üc saat ugrasiyoduk. cok zor oluyodu on dakka dolasdiriyoduk uyuyodu yatirken daha uyaniyodu hadiii tekrar dolasdir uyudugunda birazda dolasdiriyoduk iyice dalsin diye ama nafile yatirken daha uyniyordu.. artik dayanamaz olmusdum calisiyorumda.. ferber methodunu arasdirdim, bazilarina acimasiz geliyo ama okadar bitkin ve sinirli oluyodum ki, e buda cocuk icin iyi degil cünkü oda hissediyo ve dahada huysuz oluyo bence. bi gün esimle beraber karar verdik ve bu methodu uygulamaya karar verdik.
ve bunlari uygulamaya basldik:
bebeginizin uyumasini istediginiz saati kendiniz belirliceksiniz biz 8 olarak belirledik. üc saat öncesinde uyutmuyoruz.. ve bi rutin olusdurmaya basladik. saat 7.45de odasina gidiyorum kizimla karanlik bi ortamda, ilk önce bezini degisdiriyorum pyjamasini giydiriyorum sonra emziriyorum ve ardindan resimli kitapimiz var ondan masal okuyorum ona. ve en son öpüp iyi geceler diyip yatagina yatiriyorum ve odadan cikiyorum. tabiki aglamaya basliyo.. 1. gün ilk defa 5 dakika sonra yanina gittim onu oksadim biraz konusdum ve yanindan cikdim. ikincide 10 dakka bekledim ve yanina gittim yine ayni sekilde oksadim uyumasi gerekdigini söyledim ve yanindan cikdim. ücüncüde 15 dakka bekledim ve yine ayni. dördüncüde ve digerlerinde yine hep 15 dakka bekleyip yanina gittim. (bu arada hep agladi hic susmadi) ama sonunda uyudu.
önemli olan bu arada hic kucaginiza almicaksiniz ve cay filan vermiceksiniz..
2. günümüzde aralari birazda uzattik yani ilkinde 10 dakika ikincide 15 dakka gibi..
bir hafta sürdü bizde ve aglamasi gittikce azaldi simdilerde kizim 8 aylik ve sekize gelriken uykusu geliyo ve bazen aglamadan bazen az da olsa agliyarak uyuyor.
ama biz cok rahatladik ve uyku saatimiz gelirken sikintiya girmiyoruz artik herkez icin güzel bi cözüm oldu cünkü kizim o günden beri gece kesinitisiz sabah 6ya kadar uyuyo emziriyorum yatiriyorum ve 8 bazen 9a kadar uyuyor.
ilk zamanlar siddeti artti cigiriyodu arada hatta hic susmuyodu ama ben doktora anlattim uygula dedi 6 aylik bi bebegin aglamasi ona kötü bi etkisi olmaz dedi ama böyle ikinizde yipraniyosunuz ve bu uyku problemi okul cagina gelene kadar sürer dedi. ilk gün cok siddetli agladi sonra siddeti gecdi bir haftada da alisdi. evet dayanmasi cok zor ama inanin bana okadar rahatiz ki simdi sabah uyandiginda agliyarakda uyanmiyo kendi basina oynuyo biraz yani yatagina alisdi demek
mama emzik bize çok yabancı şeyler :) oğluma mamayı bile denedik acaba aç mı kalıyor diye onuda asla istemedi uyuyamadıkça deliriyor zaten bu bebekler bir bilseler bugünlerin kıymetinibenim kızım 9 aylık oldu artık ve 5ile 7 ay arası akşam 6da uyuyup sabah 6da uyanırdı tabi aralarda 2 saatte bir mamasını içmeye uyandı ama son 2 aydır biz uyumadan uyumuyor gece saat 10 bçk 11 bazen uyuya kalıyor dayanamıyor gecede birkaç sefer uyanıyor
ben ekstra bişey denemiyorum çünkü kendiliginden düzenli uyuyan bir bebekti şuan kendi değiştirdi
tabi her mamasını içeceginde yatagına götürüyorum belki uyur umuduyla ama uyumuyor
gündüz uykularındada uykusu geldiğini anladıgımda biraz mama hazırlıyorum yatagına koyuyorum bir elimle mamasını içirirken beşiğinide hafif hafif sallıyorum öylece uyuyor mamasını içerken uyumadıysada emziğini veriyorum emzigi sadece uykusu varken alıyor öylece uyuyor
ama bazen gerçekten ne yapsamda uyumuyor uykusuzluktan iyice huysuzlanıyr
ah çiçek11 ah yine dertlerimiz aynı bende yakındır galiba antidepresan alıcamkoliği atlattıkta ne oldu yani sadece krize girmiyo ama yine mızmız yine mızmız habire kucakta olma alışkanlığımız o günlerden yadigar belim sırtım bittim bu aralar çok takmamın sebebide arka arkaya rahatsızlık atlattık kulak iltihabı grip amip derken uykusuzluk beni iyice delirtti dişlerimiz habire çıkıyoda sanırım onlar rahatsız etmiyo o kadar bizimkini
ya kızlar ancak buldum konuyu:))
yazdığım yeri bulamadım
en son yazdığımdan bu yana 1 ay geçmiş.
bizde pek bir değişme yok ama ben bir formül buldum
çocuğum büyürken sayfasına konu açtım.tracy'nin yatır kaldır yöntemi diye
uykusuzluktan dert yanan anneler bir baksın bence.ordan paylaşalım.benim sorunum biraz azaldı ama tabi bitmedi
bu yöntem ferberin ağlatarak uyutma yönteminden çok iyi
hem manevi güç hem de kol kasların gelişmiş olmalı :))biliyorum o yöntemi buradan bi arkadaş yollamıştı bana sayfasını onu yapabilmek içinde sabırlı olmak gerekiyo aslında çok güzel bi yöntem ama kendimde o gücü göremiyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?