Bebek Beslenmesi Bebeklerinizin gece uykusu kaç saat?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kesinlikle öyle. Benim oğlum uykusu gelince uyumaktansa huysuzluk etmeyi tercih ediyor. Ama emerken mutlaka uyur, uyuyarak emer bittikten sonra uyanır tabi. 2 saatte bir emdiği için aralarda kısa uykular uyumuş oluyor. Normalde 10-15 dk emerken uykusu varsa yarım saat bile emdiği oluyor. Sonra keyfi yerine geliyor. Görenler de "bak acıkmış ondan ağlıyormuş" diyorlar:) oysa alakası yok. Keyfi yerinde olsun 3 saat de emmeden durur.

bende bugün tükenmenin eşiğindeyim.
konuyu görünce mutlu oldum nedense:))
yalnız olmadığını bilmek güzel
benim kızım bu pazar tam 6 aylık olucak
gündüz 3 kere filan toplamda 4 saat uyuyor.gece 12:30--- 1 den önce uyutamıyorum
ve en önemli sorunum sadece emerek uyumas
ıben hala sadece anne sütü veriyorum.
gece 6-7 kere ağlıyarak uyanıyor.emmeden uykuya dalamıyor tekrar.
zombi gibi oldum ben yaaa(
2 satten uzun uykum yok.
kızlar çözümü nedir bunun yaaaa
meme ile uyuyan bebek böyle oluyormuş diyorlar.
kendi kendine uyumaya alıştırmak şartmış

sizinkilerde anne memesi ile mi uyuyor???

benim bebişimin de 2 ayı bitti ve o da memeyle uyuyor varsa bunun bir çaresi bana da söyleyin kızlar, işe de başlıyacagım bu gece uykularına çözüm bulamazsam halim iyice harap olacak ya mafoldumben

her uyutmak istediğinde emziriyorsun o zaman..o da gaz yapıyor olabilir.bence hafif hafif salla uyutmak için..onun uyumasını beklersen gecikmiş olursun..

benim kızım da meme emerek uyuyordu sadece son bi kaç gündür emerek uyumuyor..öncesinde ilk 3 ay sadece emerek uyuyordu..ben böyle bi sorun yaşamadım..emmeden kaynaklandığını sanmıyorum..

canım ya sanki benim bebeğimden bahsediyorsun üstelik iZnim bitti işe de döndüm halim perişan

arkadaşlar yukarda ilk sayfadan itibaren yazdıklarımı okuyun lütfen..gökceb bebeğin daha küçük senin işine yarayabilir..gece gündüz farkını öğrettiniz mi bunu da sorayım?

benimki emerken muhakkak uyumayanlardan keyif yapıyo sağolsun ayarı hiiiç belli olmuyo banada ağlayınca özellikle kayınvalidem emzirsene acıkmıştır demiyo mu deli oluyorum açıklama yapıncada internet gelini oluyoruz neyse malesef benim oğlum 2 saatten fazla emmeden duramıyo çığlık kıyamet oyalıyamıyoruzda napıcam bilmiyorum

yine bi konuda karşılaştık yani :) ben tükendimde nasıl yaşıyorum şaşıyorum bazen bu yüzden hala lohusalığı atlatmış değilim habire ağlıyorum mahvoldum büyüyünce geçecek demiyolar mı deli oluyorum o büyüyene kadar ben benlikten çıkmış olacağım artık....
benimkinin 7,5 aaylık olduğuna bakma hala sadece anne sütü ek gıdaları ne denediysek sevdiremedik bi kaşık yiyosa ne ala (( evet canım anne memesiyle uyuyo dediğim gibi arada kendi kendine uyumaya başladı

benim bebişimin de 2 ayı bitti ve o da memeyle uyuyor varsa bunun bir çaresi bana da söyleyin kızlar, işe de başlıyacagım bu gece uykularına çözüm bulamazsam halim iyice harap olacak ya mafoldumben

daha çok küçük alıştırabiliyosan her yolu deneyip kendi kendine uyut malesef benim öyle bi şansım hiç olamadı kolik ve gazlı bi bebek olduğu için uyusa şükrediyodum ben naıl uyursa uyusun diyodum ama artık tükendim

her uyutmak istediğinde emziriyorsun o zaman..o da gaz yapıyor olabilir.bence hafif hafif salla uyutmak için..onun uyumasını beklersen gecikmiş olursun..

ah ah sallanmaktan nefret eden bi çocuk olur mu oluyomuş işte çığlık atıyo resmen eşimle battaniyeyle sallayalım diyoruz eskiden öyle uyuyodu bi ara şimdi eğlence haline getiriyo öyle olunca saatlerce salla oyun yapıyo

battaniyeye alışmadığı iyi olmuş ya walla ne diyeyim artık bütün carelerden bahsettim:sm_confused: çığlık atsa bile denesem bi kaç kez..

deniyorum hatta kayınvalidem hep söylüyodu anne deniyorum istemiyo demekten yorulmuştum bigün baktım çaktırmadan almış ayağında sallamaya çalışıyo bizimki bi bastı çığlığı aa ne cins çocuk bu demez mi ölür müsün öldürür müsün

ben kucağımda emzirir pozisyonda yatırıp ağzında emzikle uyutuyorum. Bir de penye pattaniyesi mutlaka yüzüne değecek, gözlerini örtecek.

ben anladım ki benim oğlum çok huysuz bi bebek arkadaşlar emzik biberon asla ağzına sokmaz yüzüne gözlerine bişey kapatmaya kalktım mı açıveriyo gözünü hemen elinle ittiriyo birde çok kızarsa göğsümü ısırıyo 6 tane dişimizde var 2 tane daha yolda hemde köpek dişleri

Uyumak istemiyorsa yüzünü örttüğümde boğulacakmış gibi çırpınıyor:) Çok inat ederse kollarımda sallıyorum ben. ıyi yapmıyorum sanırım iyice ağırlaştığında kollarım kopacak

1 ay öncesine kadar 1:30 dan önce uyutamıyordum. Onunla ilgili mesajlarım da var. 3 ayını doldurunca saat en geç 10 oldu mu karanlık odaya geçtim onunla. Uyuyana kadar uğraştım. Uyumasa da tekrar içeri getirmedim. Konuşmadım, gülmedim. O bana bakıp gülücükler attı karşılık vermedim, olmadı ağladı sadece sessizce kucağıma aldım. Eşim "ya getir dursun yanımızda" falan dedi ama ben de inat ettim. Bir kere içeri geçtik mi geri getirmedim. 1-2 hafta sonra alışmaya başladı 10 gibi uyumaya. Hala uğraştırıyor beni ama gece yarılarına kadar uğraşmıyorum en azından.

valla bravo ben başaramıyorum sanırım sınırları zorlamak lazım galiba

bende ilk 6 ay kucamda dolasdirarak uyutuyodum kizimi. ama uyuttuktan sonra yatirirken uyaniyordu bazen üc saat ugrasiyoduk. cok zor oluyodu on dakka dolasdiriyoduk uyuyodu yatirken daha uyaniyodu hadiii tekrar dolasdir uyudugunda birazda dolasdiriyoduk iyice dalsin diye ama nafile yatirken daha uyniyordu.. artik dayanamaz olmusdum calisiyorumda.. ferber methodunu arasdirdim, bazilarina acimasiz geliyo ama okadar bitkin ve sinirli oluyodum ki, e buda cocuk icin iyi degil cünkü oda hissediyo ve dahada huysuz oluyo bence. bi gün esimle beraber karar verdik ve bu methodu uygulamaya karar verdik.

ve bunlari uygulamaya basldik:
bebeginizin uyumasini istediginiz saati kendiniz belirliceksiniz biz 8 olarak belirledik. üc saat öncesinde uyutmuyoruz.. ve bi rutin olusdurmaya basladik. saat 7.45de odasina gidiyorum kizimla karanlik bi ortamda, ilk önce bezini degisdiriyorum pyjamasini giydiriyorum sonra emziriyorum ve ardindan resimli kitapimiz var ondan masal okuyorum ona. ve en son öpüp iyi geceler diyip yatagina yatiriyorum ve odadan cikiyorum. tabiki aglamaya basliyo.. 1. gün ilk defa 5 dakika sonra yanina gittim onu oksadim biraz konusdum ve yanindan cikdim. ikincide 10 dakka bekledim ve yanina gittim yine ayni sekilde oksadim uyumasi gerekdigini söyledim ve yanindan cikdim. ücüncüde 15 dakka bekledim ve yine ayni. dördüncüde ve digerlerinde yine hep 15 dakka bekleyip yanina gittim. (bu arada hep agladi hic susmadi) ama sonunda uyudu.
önemli olan bu arada hic kucaginiza almicaksiniz ve cay filan vermiceksiniz..
2. günümüzde aralari birazda uzattik yani ilkinde 10 dakika ikincide 15 dakka gibi..
bir hafta sürdü bizde ve aglamasi gittikce azaldi simdilerde kizim 8 aylik ve sekize gelriken uykusu geliyo ve bazen aglamadan bazen az da olsa agliyarak uyuyor.
ama biz cok rahatladik ve uyku saatimiz gelirken sikintiya girmiyoruz artik herkez icin güzel bi cözüm oldu cünkü kizim o günden beri gece kesinitisiz sabah 6ya kadar uyuyo emziriyorum yatiriyorum ve 8 bazen 9a kadar uyuyor.

peki bebeğiniz ağlarken herzaman ağladığı gibi mi ağlıyo şiddeti hiç artmadan benim oğlumun ağlamasını biraz geciktirip kucağıma almasam krize girip morarıyo resmen benimde yüreğim dayanmaz o yüzden bu uygulamayı yapmaya

benim kızımında dişproblemi dışında uyku sorunu pek yok aslında ama çok bilirim sabahladigimi..yatakta bir otarafa bir bu tarafa döndügünü..salla salla beşigini elim agrimişti bazen..ama şimdi kızım 14 aylık..gece 11 de yatar hep emerek uyur..sabah 11 e kadar deliksiz uyur ne emmeye nede süt içmeye uyanır..gündüzde 3 de yatar 7 ye kadar uyur..bakmayın bizde bu hal 2 ay önce başladi..inanin diş problemleri uyutmuyor yavrucaklari..gece uyumasa bile yada sabah 4 5 de yatsa bile mutlaka öglen 1 e kadar deliksiz uyuruz..büyüdükçe düzeliyor ama biraz sabır gerekiyor sanirim..gerçi bazen bizdede sabır kalmıyor..çokda sinirli oluyoruz..ee insanlik hali degilmi sonuta bir yere kadar dayanabiliyoruz..böyle böyle büyüyecekler napalim saglik olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…