• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerinizin gece uykusu kaç saat?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

NakrEdusA

♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.851
6
156
merhaba arkadaşlar acaba benim mi beklentim çok yoksa gerçekten az mı uyuyo oğlum bunu bir türlü çözemedim en fazla 8 saat gece uykusu uyuyo gündüz uykusu da çok değil en fazla 2 saat ki çoğu zaman 1 saat geceleri zaten 6 7 kere kalktığı için çok takmış durumdayım bu duruma hiçbirşeyde çözüm olmuyo sizin bebeklerinizde mi bu kadar uyuyo uykuları 2 yaşında düzelir diyolar ben o zamana kadar ne yapacağım artık tükendim senağlama

Merhaba canım. Benim kızımda doğduğundan beri uyku sorunu hep var. Şimdi 5 ay 3 haftalık oldu. Geceleri 10-12 saat uyuyor ama sürekli gecede 7-8 defa ağlayarak, emerek... Tam olarak uykudan uyanamıyor ama ep uykusunda ağlıyor. Hatta uykuda ağlayarak uyanma adı aldında konu başlığı bile atım. Gündzleri de 3 parti halinde toplamda 4 saat yada 5 saat uyuyor. Ama sen uyuyor musun de bana; hayır. Doğduğundan beri 1 gece 6 saat kesntisiz o uyudu ben bişey mi oldu acaba diye şaşkınlıktan uyuyamadım ve uyuma fırsatını kaçırmış oldum...Maksimum 3 saat kesilmeden uyumuşumdur. Gündüzleri de uyuma alışkanlığım yok, çok müzdaribim çooook..

benim bebeğim de doğduğundan beri uykuyu sevmiyor..

bir buçuk yaşına yaklaştı, hala az uyur..
akşam 9.30 gibi uyuyor, muhakkak sabah 7 de ayaktadır..
emmek için en az 2-3 kere uyanıyor hala...

gündüz de ya hiç uyumuyor...ya da çok çok kısa, bir defa uyur...

sanırım, durumu olduğu gibi kabullenmekten başka çare yok.. ne yazık kii sempatiksalakcinni

Merhaba canım. Benim kızımda doğduğundan beri uyku sorunu hep var. Şimdi 5 ay 3 haftalık oldu. Geceleri 10-12 saat uyuyor ama sürekli gecede 7-8 defa ağlayarak, emerek... Tam olarak uykudan uyanamıyor ama ep uykusunda ağlıyor. Hatta uykuda ağlayarak uyanma adı aldında konu başlığı bile atım. Gündzleri de 3 parti halinde toplamda 4 saat yada 5 saat uyuyor. Ama sen uyuyor musun de bana; hayır. Doğduğundan beri 1 gece 6 saat kesntisiz o uyudu ben bişey mi oldu acaba diye şaşkınlıktan uyuyamadım ve uyuma fırsatını kaçırmış oldum...Maksimum 3 saat kesilmeden uyumuşumdur. Gündüzleri de uyuma alışkanlığım yok, çok müzdaribim çooook..

benim oğlumda 2 kere 5 saat uyudu ama ben uyumadığım zamanlarda ilk zamanlar sadece 3 saat en uzun uyumuşluğum var artık o da yok :( önceden ben mecbur gündüzleride uyuyordum sadece üstümde uyuduğu zamanları bilirim ben ah ah benimkide geceleri emip uyuyo bazende emmek istemiyo deliriyo uykulu halimle kucağımda gezdirip uyutuyorum korkuyorum bi gün düşücem yere diye çok zor hiç iyi bi zamanımız olamıyo malesef benim oğlumda 5 aylık falan 10 11 saat uyurdu hep kalkardı ama uyurdu gittikçe azalıyo bu durum beni korkutmaya başladı bunun bir dur noktası vardır inşallah

benim bebeğim de doğduğundan beri uykuyu sevmiyor..

bir buçuk yaşına yaklaştı, hala az uyur..
akşam 9.30 gibi uyuyor, muhakkak sabah 7 de ayaktadır..
emmek için en az 2-3 kere uyanıyor hala...

gündüz de ya hiç uyumuyor...ya da çok çok kısa, bir defa uyur...

sanırım, durumu olduğu gibi kabullenmekten başka çare yok.. ne yazık kii sempatiksalakcinni

ya oğlum aslında hep uyumak istiyor ama anlayamadığım gaz mı rahatsız ediyo ne oluyo uyanıyo uyutamıyorum ama yüzünü yola yola hal oluyo sonrada ağlıyo emerek sakinleşiyo bu seferde gaz sıkıntımız oluyo şu gazdan hala kurtulamadık gitti eltimin oğlu gibi senin oğlun o da öyleydi şimdi 2 yaşını geçti düzeldi artık gece hiç kalkmıyomuş gündüz yine aynıymış ama uyumuyomuş seninde 6 ayın falan var sanırım Allah kolaylık versin

merhaba arkadaşlar acaba benim mi beklentim çok yoksa gerçekten az mı uyuyo oğlum bunu bir türlü çözemedim en fazla 8 saat gece uykusu uyuyo gündüz uykusu da çok değil en fazla 2 saat ki çoğu zaman 1 saat geceleri zaten 6 7 kere kalktığı için çok takmış durumdayım bu duruma hiçbirşeyde çözüm olmuyo sizin bebeklerinizde mi bu kadar uyuyo uykuları 2 yaşında düzelir diyolar ben o zamana kadar ne yapacağım artık tükendim senağlama

ben en baştan uykuyu düzenlemek gerektiğini öğrendim hamileyken ve doğunca canla başla uğraştım;) doğduğundan beri..gazlı kolik bir bebek olmasına rağmen uyurdu..uyumayacak gibi görünürdü ama ben bebeklerin 2 saaten fazla(6 aydan önce)çok uyanık kalmaması gerektiğini bi doktor yazsısında okudum ve 2 saat olmadan gündüzleri hep uyuttum 20 dk bile olsa..bunlar ilk 2 ay sürdü ve ben dişimi sıkarak ağladığımı bilirim:1rolleyes:
humana iyigeceler cayı kullanıyorum huzursuz olduğunda fayda ediyor..
bir de şunu söyleyeyim 9 aya kadar 15 saat uyurlar..şimdi senin sürekli uyanık kalınca yoruluyor ve uykuyu unutuyor..bebekler yorulunca uyuyamazlar..midafir gelce yada gitsek 2-3 saat uyanık kalınca kesinlikle zor uyuyor ve yada geceleri 4-5 defa uyanıyor..sen arada şekerleme yaptır uyut..geceye kadar..belki biraz zamanını alır ama uyanmaması yada rahat uyuması içi fayda eder..sabır gerekiyor biraz..ben böyle yaptım fayda etti..bizim uykumuz da onun olsuna.s.

ya oğlum aslında hep uyumak istiyor ama anlayamadığım gaz mı rahatsız ediyo ne oluyo uyanıyo uyutamıyorum ama yüzünü yola yola hal oluyo sonrada ağlıyo emerek sakinleşiyo bu seferde gaz sıkıntımız oluyo şu gazdan hala kurtulamadık gitti eltimin oğlu gibi senin oğlun o da öyleydi şimdi 2 yaşını geçti düzeldi artık gece hiç kalkmıyomuş gündüz yine aynıymış ama uyumuyomuş seninde 6 ayın falan var sanırım Allah kolaylık versin
canımcım. özel mesajda yazdığım karışım ilaç iyi gelmedi gaz sorununuza?

nekradusa bak uyumak istiyor diyorsun, kesin gözlerini uyuşturuyor yüzünü yoluyor sen uyutmaya çalışırken hatta ağlıyor..işte dedğim gibi uyukya dalması zorlaşıyor..sen 10-20 dk olsa bile dinlendir uyut..

ben en baştan uykuyu düzenlemek gerektiğini öğrendim hamileyken ve doğunca canla başla uğraştım;) doğduğundan beri..gazlı kolik bir bebek olmasına rağmen uyurdu..uyumayacak gibi görünürdü ama ben bebeklerin 2 saaten fazla(6 aydan önce)çok uyanık kalmaması gerektiğini bi doktor yazsısında okudum ve 2 saat olmadan gündüzleri hep uyuttum 20 dk bile olsa..bunlar ilk 2 ay sürdü ve ben dişimi sıkarak ağladığımı bilirim:1rolleyes:
bir de şunu söyleyeyim 9 aya kadar 15 saat uyurlar..şimdi senin sürekli uyanık kalınca yoruluyor ve uykuyu unutuyor..bebekler yorulunca uyuyamazlar..midafir gelce yada gitsek 2-3 saat uyanık kalınca kesinlikle zor uyuyor ve yada geceleri 4-5 defa uyanıyor..sen arada şekerleme yaptır uyut..geceye kadar..belki biraz zamanını alır ama uyanmaması yada rahat uyuması içi fayda eder..sabır gerekiyor biraz..ben böyle yaptım fayda etti..bizim uykumuz da onun olsuna.s.
canım aynı şeyi yazmayı ben düşünüyorudm bu bahsettiklerin tracy hogg un kitabında yazıyordu. gerçekten de 2 saat sonra yoruluyor az da olsa uyumak istiyor. zorla da olsa uyutmayı dene nakredusacım. ilk başlarda zor poluyor ama bebiş o rutine alışıyor zamanla.

canım aynı şeyi yazmayı ben düşünüyorudm bu bahsettiklerin tracy hogg un kitabında yazıyordu. gerçekten de 2 saat sonra yoruluyor az da olsa uyumak istiyor. zorla da olsa uyutmayı dene nakredusacım. ilk başlarda zor poluyor ama bebiş o rutine alışıyor zamanla.

kesinlikle öyle canım..deneyerek öğrendim walla..iyi de oldu..senin bebiş oğlun uyuyor mu

- her akşam aynı satte uyku seramonisi gerçekleştirin(banyo yaptırmak,pijama giydirmek,süt içirmek,kitap okumak vs) iyi geceler öpücüğü verin ve ayrılın.
-eğer peşinizden ağlarsa dönüp tekrar öpücük verin ve uyuması gerektiğini, sabah uyanınca birlikte olacağınızı hatırlatın. Kucağına çok sevdiği oyuncağını bırakın, ayrılın.
- ağlaması devam ediyorsa, odasına girmeden seslenerek onu rahatlatmaya çalışın..beş dk sonra yanına giderek sırtını sıvazlayın, üzerini örtüp yanından ayrılın.
- sizin bebeğiniz çok ağlıyor ve kendi kendine uyumak istemiyor olabili. o zaman birkaç gün yanında kalarak, fakat kucağınıza almadan yatağında pişpişleyerk uyutmaya çalışın.yatağında uyumaya alıştı mı sizsiz uyumaya da alışacaktır.
- yalnız yatmak için bıraktığınızda ağlıyorsa beşer dk ile yanına giderek kısa bir süre yanında kalın. yarım saat sonra araları açın. fakat 15 dk ağlarken bebeğinizi yalnız bırakmayın
- kararlı bir şekilde bu işlemleri yaparsanız sonunda bebeğiniz kucağa alınmadan yatağında uyuması gerektiğini öğrenecektir. bu işlemleri 9 aylık veya 1yaşından sonra yapın.daha küçük bebeğinize uyku düzeni edindirmek için kesinlikle ağlatmayın

bebeğiniz büyüdükçe uyku problemleri artar.tek başına uyumak istemez.bazı bebekler köpek dişlerini çıkardıktan sonra uyku düzeni edinirler(18 aylıktan sonra).
bebeğiniz aşırı yorgun olduğunda uykuya gitmekte zorluk çekecektir..biraz daha yorulsun uyusun diyerek uyku saatini geciktirmeniz onun uyluya dalmasını zorlaştıracaktır.küçük çocuklar büyükler gibi yorulduklarında uyuyamazlar.

bir de benim başka bir fikrim kesinlikle üzgün huzursuz ağlamaklı olsanız yada uyumadığı için sinirlenseniz bile yansıtmayın..çok etkiliyor..elini tutarak ve öperek (sallıyorsanız)öyle sallayın.
yaşadığım bişeyi anlatayım..bir gün uyuyan çocuk uyumadı..salla sallaaa 1 saat oldu.tabi ben aralarda sinirleniyorum ve sallama hızını artırıyorum:1rolleyes: (normalde çok hafif sallarım) ben kızdıkça o uyumadı..uyusa bile taırınca yerine koyar koymaz uyandı.5 saat geçti.salla koy yerine derken sonra uyudu da 2 saat.ertesi günü yine yine uyumadı yarım saat kadar elini tuttum öptüm derken farkı anladım.uyurken sevgi de istiyorlar.
benden bu kadar yoruldum yaww:delphin:

inan neler deniyorum uyutabilmek için ninniler şarkılar sarılıyorum yanıma yatırıyorum emzirmekse emziriyorum ama bişeyler uykusunu kaçırıyo işte bakalım çabalarım devam edecek sağol canım

canımcım. özel mesajda yazdığım karışım ilaç iyi gelmedi gaz sorununuza?

canım sağol sende demiştin ya doktorunuza bi sor diye sordum kolay kolay o ilacı kullanmayın diyen bi doktor değildir daha söyler söylemez tavsiye etmiyorum dedi sanırım sersemlik falan yapıyomuş güvenemedim

enteresandır benim oğlum kendi kendinede uyuyabiliyor ama canı ne zaman isterse genelde emerek uyuyo ben gazdan diyorum yine ama bilemiyorum işte :(

Back