• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bride_

Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
2.249
26
643
İstanbul
Merhaba benim bebeğim 17 günlük vearada sırada yemekten 1 saat sonra sindiremediğini kusuyor, doktor ısrarla bebeği sırt üstü yatırmam gerektiğini söylüyor, internet sitelerini de okuyorum onlarda aynı şeyi savunuyır, ama bu bana mantıklı gelmiyor, ya kusmuğu ciğerine kaçarsa diye endişemden gece gözümü bile kırpmıyorum, doktorlar neden yan yatırmayı reddediyor bileniniz var mı??Ben napıcamçok kararsızım ya bebeğim sırt üstü yatarken kusup boğulursa?? :((

Merhaba benim bebeğim 17 günlük vearada sırada yemekten 1 saat sonra sindiremediğini kusuyor, doktor ısrarla bebeği sırt üstü yatırmam gerektiğini söylüyor, internet sitelerini de okuyorum onlarda aynı şeyi savunuyır, ama bu bana mantıklı gelmiyor, ya kusmuğu ciğerine kaçarsa diye endişemden gece gözümü bile kırpmıyorum, doktorlar neden yan yatırmayı reddediyor bileniniz var mı??Ben napıcamçok kararsızım ya bebeğim sırt üstü yatarken kusup boğulursa?? :((

canım sen yanlış anlamış olmayasın..hangi doktor bebeğini sırt üstü yatır der..şaşırdım valla..
sen sen ol bebeğin daha çok küçük emzirdikten sonra mutlaka yan yatır..dönmemesi içinde sırtına destek ver..
inan halen şoktayım..doğum yaptım 5 gece hastanede kaldım 5 gecede doktor en az 500 kez bebeğini yan yatır diye beni ikaz etti...

yeni üyeyim mesajın ilgimi çekti yardımcı olmak istediim.benyeni dogan bebek hemşiresiyim.bebekler beslenme sonrası gaz çıkarırkende kusa biliyor.evet sırt üstü ve başı mutlaka yan birşekilde yatırılmalı.yardımcı olabileceği başka birşey varsa memnuniyetle açıklaya bilirim

haklisin cnm sirt üstü yatirma diyor doktorlar ,bize ebe gliyordu eve ve o bebegimi yan yatirmam gerektigini söylerdi arkasina yastik gibi biseyle desteklememi söylerdi
ALLAH bebisini anali babali büyütmek nasip etsin cnm

nev-can haklisin cnm sirt üstü yatirma diyor doktorlar ,bize ebe gliyordu eve ve o bebegimi yan yatirmam gerektigini söylerdi arkasina yastik gibi biseyle desteklememi söylerdi
bride ALLAH bebisini anali babali büyütmek nasip etsin cnm

canım bebegini yan yatırman gerekiyor sırt üstü deil. sabah sol yana yatırdıysan öglen sag yana yatır hep aynı yöne yatırma bebeginiğn kafası düzleşmesin buda aklında olsun.

çok teşekkür ederim, ama inanın benim doğum yaptığım hastanenin tüm hemşireleri dahil çocuk doktorları da sırt üstü yatırmam gerektiğini söylüyorlar, üstüne basa basa soruyorum hayır yan yatırmayın sırt üstü yatırın diyorlar, burada bir hemşire arkadaş da sırt üstü yatırılsın demiş.Çok arada kaldım yalnış birşey yapmak istemiyorum.hepiize teşeüür ederim.aSanırım bu konuda tıp ikiye bölünmüş durumda...

bizim doktorumuz allah korusun boğulma tehlikesine karşı yan yatır arkasını destekle ve emzirdikten hemen sonra gazını çıkartmadan yatırma demişti.

arkadaşlar, hemşire hanımı yanlış mı anlıyoruz acaba:uhm: diyor ki ewet sırt üstü yatırın ama başı yana cevirilmiş olsun, ben öyle yapıyorum bi sorun yaşamadım hiç:ecrin_bebek:

arkadaslar benim dr ve nette çogu yazılar yan yatırmak ani kalp durmasına yol acabilirmiş sırt üstü uyutmak en dogrusu mesela benim bebegimde yüzüstü yatmaktan acayip keyif alıyo bi tek o sekilde saatlerce uyuya biliyo sadece ben yanındayken o sekilde yatırıyorum gece sırt üstü yatırmaya özen gösteriyorum ilk kızımdanda tecrübeliyim bu konuda çok dr gezdim çünkü.

canim benim 3 aylik bebegim var bogulma korkusu bendede vardi bebegi uc aya kadar yan yatirabilirsin kontrollu bir sekilde arkasina battaniyeyi rulo yapip sirtina koy arkadan destek ver yaninda annesi var hissi verirmis ve yatagin bas kismini altina yastik olur baska sey olur kaldir yani yatagin bas kismi yukarida olacak simdi bebegim saga sola dondugu icin sirt ustu yatiriyorum ama basininda donuk olmasina dikkat ediyorum ve yatagin bas kismi kalkik yatagin altina battaniye koydum buda olaki kusarsa kusmugu cigerlerine kacmasin diye.ama 17 gunluk bebek ancak yan rahat yatar sirt ustu yatar ama kafasini 3 aylik bebek gibi cok rahat ceviremez.yan yatirirken kafa yapisinada dikkat et

Canım bende bebeğim küçükken yan yatırıyodum arkasını hafif destekleyerek.Bide doktorumuz her zaman başı biraz daha yüksek olsun derdi. Kusarsa boğazına kaçmasın diye.Benim oğlum 1 aylıkken sırt üstü yatarken kendi tükürüğünü yutamamıştı.Gece 2 gibi.Allahtan uyanıktım.Ama çok korktum bidahada sırt üstü yatırmadım. o yüzden Kafasını yana da çevirsen bebek gene de döndürüyo başını.

Back