Bebek Beslenmesi bebeklerinizi kaç saatte bi emziriyosunuz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Celik198408

Çok mutlu
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
1.602
213
40
:ecrin_bebek:arkadaşlar görümcemin 2 aylık bebeği var ve kayınvalidemler yanına gittiğinde 4 saatte b emzirdiğini görmüşler çok güzel bi düzen tutturmuş 4 saatte bi emziriyo tv karşısında bırakıp her işini yapabiliyo dediler bence tv karşısında bırakmak yanlış ama şu 4 saatte bi emzirme işi keşke olsa diyorumCADIARZU ama benim tosun 1 saat bile dayanamıyo:icecream:
:uhm: size sorum şu bebekler her istediğinde emzirilmeli mi yoksa beslenme düzeni oluşturulmalı mı bu beslenme düzenine nezaman başlan malı sizde durumlar nasıl?Şeniz

bide sizde bıktınız mı herşeyinize karışılmasına ve başkalarıyla kıyaslanmaktanÇok üzgünüm çoook

kayınvalidem geliyo ev çok sıcak üstünü aç erkek çocuğu sıcağa gelmez diyo o çıkıyo eltim geliyo aaaaa çocuğun üstünü açık bırakmayın diyo bense çıldırıyom-tatlicadiarzu- ama eşimin hatrına ses çıkaramıyom kalplerini kırmak istemiyom çünkü bizimkiler pek nazlı ben hariç herkes naz yapıyo yanisenağlama

ben kızımı emzirmek için belirli saat koymadım çünkü sütüm az dolayısı ile sütüm geldiği her an emzirmeye gayret gösteriyorum kaldıki bebeişler bu dönemde doyduklarını bilmezler o yüzden belirli saat koymak bence çok doğru değil...
karışma meselesine gelince çelikcim,maalesef türk toplumunda bebeğe karışıp çok bilmişlik yapmak adet haline gelmiş diye düşünüyorum ben özellikle aile büyükleri bu anlamda karışıp deşarz oluyorlar gibime geliyor ama bazen güzel tecrübeleride dinlemek lazım sanki.. ilk çocuklarda bu adet yoğun yaşanıyor 2.lerde olmuyor çok fazla da karıştırma bence kendi düzenini koymalısın ki ileride bu anlamda rahat edebilesin..kıyaslama yapılıyorsa o sıkıcı bi durum işte o yürüdü bu yürümedi o konuşmaya başladı bu başlamadı vs vs...bende vaktiyle bu anlamda sıkıntı yaşadım ,katı gıdalara geç başladığım için oğlumu 6 yaşına kadar bin zahmetle büyütmüştüm oğlumun bu halini gören çokbilmişler!!! "aaa bu yaşta hala püremi yiyor falancanın çocuğu çatır çatır yiyor" sanki ben bilmiyorum gibi...ama ben sineye çekmiyodum valla ne yalan söyliyeyim birileri beni üzmeyi göze alıyosa ben de üzüyordum
tv konusu ise bana kalırsa muamma çünkü bebekler henüz tv nin varlığının ses dışında bilmedikleri için ses e alıştırmak anlamında ben de yapıyorum bunu ve faydasınıda görüyorum

Son düzenleme:
emzirmeye düzen tututuramayanlardan biride benim versem her an ağzında dursun istiyo benim oğlan ama yakında işe başlıycem mecbur mam ile bi düzen tutturacak kuzum hiç dayanamıyo uyanık oldumu hep emmek istiyo

canım 4 saat çok uzun geldi bana.Kesinlikle her istediğinde emzirmelisin.Oğlum 2 aylıkken en fazla 2 saat arayla emziriyordum,4 saatte ben bile acıkırım.

valla benim oglum biliyorsunuz hastalandı ben kimse kırılmasın diye çocugumu hiç kimseden sakınmadım ama şimdi ki aklım olsa 40 gun eve kimseyi sokmazdım. Halen kendimi sucluyorum, Sıcak ev iyi degil ama çelikçim bizim ev merkezi sistem, 25 derece doktor sakın kalın giydirme dedi.. soğukltan zarar gelmez, sıcak kötü dedi...
Ben ağladığı her zaman doyuruyorum valla, her ağlaması bana göre açlık :))
bir de bu ara biraz kusmuklu oldu bizim oğlan acaba antibiyotik mi dokundu, öyle acaip kusmuyor ama nerdeyse her yemekten sonra biraz çıkarıyor... gaz çıkarırken de çıkarabiliyor.. şimdi de bunu taktım kafaya, gercekten 40 gün bitince sihirli bir degnek değmiş gibi değişecek mi hersey?, huuu 40'ı çıkanlar... bu kadar kafaya herseyi taktığım için çok kızıyorum kendime...

Son düzenleme:
Benim kızım sadece gece 4 saatlik uykusuna yattığında o kadar uzun ara ile emzirmemiş oluyorum.Zaten öncesinde bütün gazlarını çıkarıp kakasını yapıyor ve sık arayla güzelce emiyor.4saatlik uykusundan sonra 2-3 kere 2,bazen 3 saatlik uykulara dalıp uyanıp emiyor.O ağladığında ya da ellerini ağzına tıkmaya çalıştığında emziriyorum.Emzirmezsem kıyameti koparır.Bazen çok fazla emmiyor.Omzumda gazını çıkarır çıkarmaz ağzını açıp omzuma yapışıyor.O zaman emzirmeye devam ediyorum.

Bir de emerken ara sıra meme ağzındayken genzine kusturmak için parmak sokmuşum gibi öğürüyor.Mememi tuttuğum zaman yaptığını farkettim.Fazla giriyor herhalde ağzına o zaman.

Benim kızım 40'ı çıkana kadar hiç kusmadı Gold'cum.Son birkaç gün hemen her yemekten sonra kusmaya başladı.Fazlasını çıkartıyor diyorlar.Abartıyor mu ne bizim kız emmeyi?

meraba kızlar ben iki saate bir emziriyorum acıkcası bazen dahada kısa oldugu oluyo ama gece uc saat bazen dort saati buluyor ole yuvarlanıp gidiyoruz oglusumla ama ben cok rahatım valla gece uyanıyo emiyor hemen uyuyor uyumasada gerci benim için sorun yok cok agır uykum yoktur uc dort saatlik uyku bana yetiyor cog zaman o yuzden cok ama cok rahatım

benim oğlum uyanık olduğu zamanlarda 2 saatte bir emmek istiyor..gece ise 4 saat boyunca uyuduğu oluyor 4 sati geçerse dayanamıyorum kaldırıp emziriyorum tekrar uyuyor..ben bebek her istediğinde emzirmekten yanayım belli bir düzene sokmaya çalışmak yanlış bence..bazen oluyor emiyor yarım saat sonra tekrar meme isteyebiliyor..şimdilik biz onlara uymak zorundayız..

İlk 1 ay kusmamız yoktu fakat 1 ay sonra kusmalarımız başladı malum emdikten sonra gazı yerleşmesin diye hemen kadırıyorum gazınıda hemen çıkartıyor..bu esnada bir miktar kusuyor..

şu insanları anlamıyorum ne diye karışırlarki bence bebeğin ne istediğini en iyi annesi anlar büyüklerimizide dinlemekte fayda var ama bir anne hislerine güvenmeli asla yanılmaz..benim annem bu bebek doymuyo mama verelim diye başımın etini yedi bende inatla vermeyeceğimi söyledim..1 ay sonunda oğlum 1 kg aldığını görünce doktorumda kilosunun çok çok iyi olduğunu söyleyince mama vermemekle ne kadar doğru birşey yaptığımı anladım..eeee tabi annemlerinde çenesi kapandı..:)))çelikcim oğlunun üşüdüğünüde terlediğinide sen daha iyi bilirsin unutma sen bir annesin :))))

bende hala saat tuturabilmiş değilim benim kızım her saat emmek istiyo mama verdiğim halde 4 saat dayanamaz hem ben bile dayanamam ki bebeğimi ağlatmaya hiç kıyamam. canım bu büyüklerin karışmaları malesefki hiç bitmiyor bazen haklı oluyolar bazende haksız şimdi sizin bebekler ilk onlarında genelde ilk torunları olunca karışanda çok oluyor sizler hele bir ikincileri yada benim gibi üçüncüleri yapın o zaman karışmazlar hem karışsalarda sen pek aldırış etmessin tecrübeli olduğun için uykuya gelince ben hiç öyle 4 saatlik uyku görmedim daha gece bile saat başı uyanıyoruz biz.

teşekkürler arkadaşlar özellikle deneyimli anneler bizim veletler dyduklarını ne zaman anlayıp düzenli beslenmeye geçer acaba
lilyumcum bende gündüzleri tv yi açıyorum hem ses olsun sestede uyumaya alışsın hemde gündüz gece kavramını anlasın diye ama bence karşısına koyup izlettirmek yanlış olur göz bozukluğu olabilir radyasyon alır ve çok tv izleyen çocuklarda zihinsel bozukluklar olabiliyor diye biliyorum

goldcum benimki şimdiye kadar 5 kez kusmamıştır ama ikisi fışkırır tarzda çok fazlaydı ve ekşimsi kokusu vardı üşüttük sanki bebeişi evimiz sobalı old için ısıyı ayarlayamıyoruz ilk yanarken kömürün tuuşması için gürül gürül yanıyo sonra ideal bi ısıya kavuşuyoz sönmeye yakında ev soğuyo zor bebişimin işi sıcakken üstünü çıkaryom poposunu falan havalandıryom soğudumu battanielere sarıyom ama şunu biliyorum hastalık dışında kusması iyiymiş kusmasa rahatsızlıkduyar kusunca rahatlıyordur

nurgüncüm teşekkürler valla çok doğru söylüyosun banyo yaptırırken ilk eltim geldi ben tek başıma yaptıramam diye sağolsun ama çocuk bi ağladıki banyoda dedim yandık banyoyu sevmeyecek ay suya bi baktım soğuk zorla yalvar yakar biraz sıcak su ekledim çocuk susutu 2. yi tek başıma yaptırdık ohhh bi mutluyduk oğlumda bende sorma gitsin 3. banyoya kayınvalidem gelmek istedi mecbur çağırdım suyu hazırladı o da a aaa su çok sıcak dedi baktım iyi sonra ellerine elledim buz gibi içim gitti valla osoğuk ellerle efe mi tuttu ellerin soğuk dedim ama tutma diyemedim içim gitti yıkarkende bi alttan tutu bi üstten doğru düzgün yıkayamadım bile eziye gibiydi şimdide babamız evdeyse sadece su döküyo bizbize mis gibi yıkanıyoz yani onlarda yardım etmek istiyo ama oğlumun dilinden en iyi ben anlıyorum
kelebeğim senin işinde zor oğluşum bizle beraber 12 gibi yatıyo gecede 1-2 ker kalkıyoruz sabah 6 gibi babamızla kalkıyoruz babamız namazını kılıp bize Kuran okuyo kahvaltı edip işine gidiyo gündüz toplamda 5-6 saat uyuyo onun dışında ilgi ve meme istiyo

baybora da en fazla 2,5 - 3 saat uyuyor, uyanınca önce altını değiştiriyoruz, sonra emiyoruz , gündüz emdikten sonra çok nadir uyuyor, ama gece gene uyumaya devam ediyor genelde,
kusma olayına gelince biz doğduğumuzdan beri kusuyoruz, ama kilo alımı iyi olduğu için doktor önemli değil dedi, birde dik emzirin emzirdikten sonra hemen yatış pozisyonuna getirmeyin dedi, biz her gaz çıkardığımızda, hıçkırık tuttuğunda kusuyoruz, bazen peynirimsi oluyor, öyle olunca tıkanacak diye korkuyorum ama yan yatırıyorum o yüzden şimdiye kadar bir şey olmadı Allah'a şükür
birde kırkından önce nasılsa hala öyle, şimdi daha az uyuyor sadece

bende 2 saatte bir emziriyorum ama akşam 8de uyuyo gece 12de uyanıyo bi ozaman 4 saat emmemiş oluyo uykusu düzenli sayılır bazen gündüz sorun çıkarıyo okadar da olcak ama çok kusuyo ev sobalı olduğu için bende ayarlayamıyorum sıcaklığı banyoyuda enbaşından beri eşimle yaptırıyorum kayınvalidemle birlikte oturuyoz hiç çağırmadım ne gerek var ben oğluma yetiyorum zaten akıl vermelerine sinir oluyorum sanki onlar annelerinin karnında öğrendiler çocuk bakmayı gayet te güzel bakıyorum ona bişey olmasını istemeyecek ilk kişi benmdir heralde

bebişlerinize maşallah yaaa aman nazar değmesin. ben bu aralar kızımın dilinden anlayamıyorum o kadar huysuzlaştıki herşeyi yapıyorum mama meme ayakta sallama gaz çıkarma masaj falan ama nafile ne uyku var nede şöyle bir sakinlik çok memnuniyetsiz anlamaya anlamaya büyütüyorum işte yine bu sitede bulduğum bir yazıyı sizle paylaşmak istedim galiba benim kızımında atak dönemi ve inş. dbiraz önce düzelir...

Mutlaka ve mutlaka her anne babanin bilmesi gereken bir konu : Cocuklarda gelisim ataklari/büyüme ataklari...

Bazi belli dönemlerde cocuklar cok yorucu olabiliyor, normalde yapmadiklari seyleri yapabiliyor, sakinlesmeden durmaksizin agliyabiliyorlar. Bu "Zor" dönemlerde bedensel ve zihinsel degisimler ve gelisimler yasiyor cocuklar. Bu zorlu dönemler ilk 20 ayin icinde 10 adet büyüme atagi ile kendini gösteriyor...

Almanya da yasayan anne-babalarin bu konu ile ilgili mutlaka ve mutlaka okumalari gerektigi bir kitap var:

"Oje, ich wachse"

Yazarlar: Hetty van de Rijt ve Frans X. Plooij

Ben ilk kizimda ne bu kitaptan nede büyüme ataklarindan haberdar degildim... Ve belli dönemlerde cok zorlandigim oldu... Cocugun bir derdi oldugunu saniyorsun, herseyi deniyorsun, bebisini sakinlestiremeyince tedirgin oluyorsun, sen tedirgin olunca bu cocuga da geciyor ve dahada huysuz olmaya basliyor...

Ama bu dönemlerden haberdar olunca, insan kendini daha önceden hazirliyabiliyor ve bu dönemler geldiginde bebisinin neden huzursuz ve huysuz oldugunu bildigin icin daha rahat ve sabirli davraniyorsun. Ve böylelikle anne-babanin sakinligi cocugun biraz da rahat olmasina ve bu onun icin zor dönemleri daha kolay atlatmasina yardimci oluyor.

Büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

yani ilk büyüme atagini bebis +/- 5. haftalikken yasiyor.

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. Anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

Bebislerimizin bu dönemlerde sizin anlayisiniza, sevginize ve sabriniza daha da cok ihtiyaci var... Siz sakin kalip, cocugunuza güvencede oldugu hissini verin... Bazen elbette bu zor dönemlerin atlatilmasi iple cekilir... Ama unutmayin, bebislerimiz cooook cabuk büyüyor... O yüzden hem tatli hemde aci anlarin daima kiymetini bilelim... Büyüyüp evden gittiklerinde eminim uykusuz geceleri, nöbet tuttugumuz saatleri, aglamalarin kulak agritacak boyutta olmasi ni bile özliyecegiz...

Miskokulunuzu bu zor dönemlerde daha cok teninize, yakinliginiza, sesinizi ariyacak... Bir cok anne tanidim su ana kadar... "offff, kucagimdan inmiyor, indigi gibi agliyor, beni cok yoruyor, annem yakin olsada bir kac saat kurtulsam, dinlensem" gibi sözler sarf eden... Ama bebisinizin o anda en cok ihtiyac duydugu sey sizin sefkatli kucaginiz ve kokunuz.... Ona bu onun icin yabanci, yeniliklerle dolu gelisim dönemlerini daha kolay atlatmasi icin onu anlamaya calisin ve mutlaka bu kitabi okuyun...

Uykusuz geceler gecirseniz bile... Bunu kimin icin yaptiginizi unutmayin... Meleklerinizle gecirdiginiz her anin özel ve güzel oldugunu, degisilmez ve tekar yasanamaz oldugunu unutmayin...

:ecrin_bebek:slm kızlar.bende tüp bebek yöntemi ile iki ay 6 günlük anneyim.
benim oğlum da öyle her ağladığında meme veriyom emziriyorum. emiyo 10 dk sonra gene ağzına veriyom sanki hiç emmemiş gibi bi emiyoki sormayın. bebekler bu dönemlerde çok acıkıyolar. bendre şubatta işe başlayacam ne yapacam bilmiyorum .benim oğlan çok sık acıkıyor. anladığım kadarı ile erkek bebekler kızlara oranla daha sık acıkıyor.evet 40.dan sonra uyuma şekli değişiyor. beni gece hiç uyutmazdı . şimdi ise gündüz dur durak yok. bide hareketliki anlatamam.:ecrin_bebek::emir_bebek:

merhaba bende 8 günlük anneyim:)düzen müzen hak getire tabi,benim emzirmekten göğüs uçlarım yara oldu bi tavsiyeniz varmı ban bu konuda

biz 15 günlüğüz ve bende 2 saatte bir emzirmeye özen gösteriyorum.. bazen 2 saatten öncede uyanıp istiyor.. ben her istediğinde verme taraftarıyım zararı olmaz yararı kadar :KK66:

off dün yine aynı mevzu ya doktor eşime sıksık azar azar emsin mide çok dolmasın demiş dr ne bilir hiç çocuk büyütmüşmü diyolar cahil insanlar benimde işime gelir 4 saatte bir emzirmek keyf ederim

benim bebeğim 56 günlük. başından beri 2 saatte bir emziriyorum. gece daha düzenli oluyor. gündüz tuvaletini yapmaya çalışırken düzensizleşiyor. gece en az 20 dakika içiyor 2 saatte bir.

:ecrin_bebek:arkadaşlar görümcemin 2 aylık bebeği var ve kayınvalidemler yanına gittiğinde 4 saatte b emzirdiğini görmüşler çok güzel bi düzen tutturmuş 4 saatte bi emziriyo tv karşısında bırakıp her işini yapabiliyo dediler bence tv karşısında bırakmak yanlış ama şu 4 saatte bi emzirme işi keşke olsa diyorumCADIARZU ama benim tosun 1 saat bile dayanamıyo:icecream:
:uhm: size sorum şu bebekler her istediğinde emzirilmeli mi yoksa beslenme düzeni oluşturulmalı mı bu beslenme düzenine nezaman başlan malı sizde durumlar nasıl?Şeniz

bide sizde bıktınız mı herşeyinize karışılmasına ve başkalarıyla kıyaslanmaktanÇok üzgünüm çoook

kayınvalidem geliyo ev çok sıcak üstünü aç erkek çocuğu sıcağa gelmez diyo o çıkıyo eltim geliyo aaaaa çocuğun üstünü açık bırakmayın diyo bense çıldırıyom-tatlicadiarzu- ama eşimin hatrına ses çıkaramıyom kalplerini kırmak istemiyom çünkü bizimkiler pek nazlı ben hariç herkes naz yapıyo yanisenağlama

canım merhaba 4 saat cok uzun bır ara anne sutu ıle beslenen cocuk neredeyse sırf su alıyo nasıl 4 saat dayanabılır bende emzırıyorum ve ne zmn aklıma gelırse verıyorum.. hatta ebeyede sordum 4 saatte bır verenler var dıe ımkansız dayanamaz dedıler sen cnın ne zmn ısterse ver bence... ayrıca bebegıne en ıyı anne bakar ve tanır kayınvalıdeler cok karısmak ıstıyo aslında verecek cok cevap var ama eslerımız var ortada...

X