canım uyku düzenleri 40ından sonra az çok belli oluyor ama arkadaşımın söylediği gibi bizimkiler 13-14 aylık oldu hala zaman zaman değişebiliyor
ama ben doğduğu andan itibaren gece gündüz farkını öğretmeye çalıştım mesela ilk günlerde bile saat 23.00-00.00 gibi ışığı söndürür gece lambasını yakardım sabaha kadar uyansa bile ışık yakmaz onunla idare ederdim hatırlıyorum yılbaşı gecesi herkes bizdeydi oğlum daha iki ayı bitirmemişti geçen sene saat 00.00'ı geçti uykusu geldi ışığın sönmesini bekliyordu ozaman evimiz sobalıydı oturma odasında yatıyorduk o yüzdn misafirler gitti yatakları hazırladım falan şığı söndürdüm hemen uyudu kuzucum şimdide hala öyledir gece uykusuna geçeceği zaman ışığı söndürmemi ister
mesela 1-2 aylıkken gece 00.00de yatar sabah 07.30gibi kalkardı biraz büyüdü daha iyi olur diye düşündüm gece de 3-4 kez kalktığı zamanlar oluyor şimdilerde genel olarak bir kez falan kalkıyor ama bazı günler hiç kalkmıyor bazı günler dediğim gibi 3-4ü buluyor mesela diş sıkıntısı, hastalık,burun tıkanıklığı,açlık, büyüme sıkıntısı dediğimiz olay, bazen hiç bişeyi olmamasına rağmen sırf beni görmek için çağırıyor çünkü bakıyor oradayım tekrar dönüp yatıyor
pijama olayına gelince şuan giydikleri pek çok şey pijamaya benzediği için bir sıkıntı olmaz zaten ama yinede istersen giydirebilirsin ayaklı pijamalardan gündüz öyle giydikleriyle yatardı Eymen ama gece son bezini değiştirir gece için özel pijamalarını giydirirdim özellikle ilk 40günden sonra hep öyle oldu sanırım