bebeklerinizi gece nasıl uyutuyorsunuz?

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
merhaba hanımlar;
bebeklerınızı gece saat kaçta ve nasıl uyutuyorsunuz.uyku düzenı kacıncı ayda düzene gırıyor..ve zorla mı uyutuyorsunuz uykularımı gelıyor..bir müddet sonra uyku saatleri alışkanlık haline gelıyor mu,degısıyor mu...ayrıca pijama alışkanlığını kacıncı ayda yapmak gerekir.
teşekür ederim.

canım kasım annesisin sanırım daha uyku düzeni falan beklemek için çok erken ve özellikle 40'dan sonra çocuklar düzene girdiğini sansanızda çok farklı bir hale girebiliyorlar
bizimkiler 1 yaşını geçti hala çoğumuzun bir düzeni yok bu %50 bebekte böyledir
pijama konusu içinde çok erken en az 8 aylık olana kadar giydikleri onlara yetiyor

canım uyku düzenleri 40ından sonra az çok belli oluyor ama arkadaşımın söylediği gibi bizimkiler 13-14 aylık oldu hala zaman zaman değişebiliyor
ama ben doğduğu andan itibaren gece gündüz farkını öğretmeye çalıştım mesela ilk günlerde bile saat 23.00-00.00 gibi ışığı söndürür gece lambasını yakardım sabaha kadar uyansa bile ışık yakmaz onunla idare ederdim hatırlıyorum yılbaşı gecesi herkes bizdeydi oğlum daha iki ayı bitirmemişti geçen sene saat 00.00'ı geçti uykusu geldi ışığın sönmesini bekliyordu ozaman evimiz sobalıydı oturma odasında yatıyorduk o yüzdn misafirler gitti yatakları hazırladım falan şığı söndürdüm hemen uyudu kuzucum şimdide hala öyledir gece uykusuna geçeceği zaman ışığı söndürmemi ister
mesela 1-2 aylıkken gece 00.00de yatar sabah 07.30gibi kalkardı biraz büyüdü daha iyi olur diye düşündüm gece de 3-4 kez kalktığı zamanlar oluyor şimdilerde genel olarak bir kez falan kalkıyor ama bazı günler hiç kalkmıyor bazı günler dediğim gibi 3-4ü buluyor mesela diş sıkıntısı, hastalık,burun tıkanıklığı,açlık, büyüme sıkıntısı dediğimiz olay, bazen hiç bişeyi olmamasına rağmen sırf beni görmek için çağırıyor çünkü bakıyor oradayım tekrar dönüp yatıyor

pijama olayına gelince şuan giydikleri pek çok şey pijamaya benzediği için bir sıkıntı olmaz zaten ama yinede istersen giydirebilirsin ayaklı pijamalardan gündüz öyle giydikleriyle yatardı Eymen ama gece son bezini değiştirir gece için özel pijamalarını giydirirdim özellikle ilk 40günden sonra hep öyle oldu sanırım

merhaba hanımlar;
bebeklerınızı gece saat kaçta ve nasıl uyutuyorsunuz.uyku düzenı kacıncı ayda düzene gırıyor..ve zorla mı uyutuyorsunuz uykularımı gelıyor..bir müddet sonra uyku saatleri alışkanlık haline gelıyor mu,degısıyor mu...ayrıca pijama alışkanlığını kacıncı ayda yapmak gerekir.
teşekür ederim.

zorla asla uyumuyor benimki bugun 49 gunluk oldu bebeğim ama ben biraz yoruyorum uyumadan önce aglarsa daha cabuk yorulup uyuyor uyku kitabında boyle yazıyordu onu uyguluyorum pijama falan giydirmiyorum daha hep tulumlu cunku

ben ilk gunden beri gece uykusu icin emzirmeye gectigimiz zaman los isikta emzirip uyutuyorum. boylelikle bir sure sonra los odaya gecince uyunmasi gerektigini ogreniyorlar.

pijama daha dogrusu tulum degistirme isinede 4 veya 6 ayliktan sonra baslarim. her gece ayni saatte kitap okumakta cok ise yariyor. bir sure sonra kitabi okurken esnemeye basliyorlar.

tabiki duzen kurulmasi lazim ama bu dezenler bircok nedenden dolayi surekli degisiyor. onemli olan bozulsa bile devamini getirmek.

X