bebeklerinizi erken ve karanlıkta yatırın

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
298
44
İstanbul
arkadaşlar geçen gün gene şu kadın programlarının birinde bir doktor (ismini hatırlayamadım)özellikle hücre yenilenmesinde önemli rol oynayan hormon olan melatonin saat 20 ile 00 arasında en çok salgılandığını saat 03 de de salgılamanın artık bittiğini söyledi ben de biraz araştırdım karanlıkta salgılanıyormuş bu hormon gece lambası kullanılacaksa da kırmızı ve çok az bir ışık olmalıymış bu yüzden bebekleri mümkün mertebe 00 dan önce yatırmaya çalışmalıyız tabi biz de biraz erken yatmalıyız sizlerle paylaşmak istedim muck :smiley-cool:

ben 8.30 da yatırıyorum ve gece lambası da kullanmıyorum.biz de 11 de yatarız zaten.düzenli bi hayatımız var.onun da öyle alışmasını istiyorum.bilgilerin için sağol.

benim oğlum da 7-8 gibi uyuyo.çok erken gibi geliyodu bana.9da falan mı uyutsam diyodum çünkü erken yatınca sabah 5-6 gibi kalkıyo:1rolleyes: yatağına yatırıyorum karanlıkta uyuyo oğluşum..teşekkür ederim bilgilendirdiğin için...

benimki de 20:30 da uyuyor o iyi de ben bütün gün onunla uğraşmaktan kendime evime ve eşime vakit ayıramadığım için 1-2 gibi yatıyorum bir an önce bu saati 12 ye falan çekmem gerekecek galiba yoksa bende hücre yenilenmesi olmayacak ve erkenden yaşlanacağım zaten cildim de renksizleşti sanki son zamanlarda üf neyse

aynen ben de 1den önce yatamıyorum.bi de sahura kalk eee ondan sonra uyuyabilirsen uyu sabah oluyo.bütün gün zombi gibi dolaşıyorum..:bbo:

benim oğluşum 10 dan önce kesinlikle uyumuyo....
9.30 10 arası tamamdır işi....
zaten onu yatırdıktan sonrada bende hal kalmıyor arkasından bende sızıyorum
ewet benim bebğimde karanlığı seviyo ve sessizliği daha bu aylık bebe geceyi biliyo yani...

benim kızım tam gece kuşu desenize, 10 da yatarsa oh erken yattı azcık kendime ait zmnım oldu diye seviniyorum çünkü genelde 12 gibi yatıyor artık işe başlayınca erken kalkacağı için erken yatar diye ümit ediyorum

sizinkiler yin iyiymiş benşm kızım son 1 aydır 1 den aşağı uyumuyor.onceden 22-23 de uyurdu.bakalım pes etmedım daha.

Benim kız da 12 den aşağı yatmıyor sabah ise 10 gibi kalkıyor tabi geceleri de sık sık uyanıyor ben de 1.30 2.00 gibi yatıyorum şimdilik idare ediyoruz bakalım çalışmaya başlayınca nasıl bir uyku düzenimiz olacak

canım benim oğlumda 9 da yatıyo sahua bizimle beraber kalkıyo dedesiyle babannesiyle oynuyo sonra odamıza gidiyoruz yatağına koyuyorum kendi kendine uyuyo maşallah ramazanın 1. gününden beri böyle bakalım ramazandan sonra değişecek mi birde gece lambasını takıyorum az kırmızı ışık sence takmamalımıyım.

bizde de loş bir ışık var gece emzirmeye kalkınca karanlıkta göremem yoksa ışığı açarsam da uyanır diye o da zaten az ışık veriyor problem olmaz o kadardan heralde :icecream:tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…