• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklerinize uyrken kaç kat giydiriyosunuz?

gamren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
122
6
116
Denizli
ya bı turlu su giydirme işinin dozunu ayarlayamadım.2 kat penye alt 2 kat da üst giydiriyorum.ama sabah cok terlemiş oluyo.bir kat giydirsem üsütücek die korkuyorum.siz ne yapıyosunuz?

evin kaloriferli ya da sobalı oluşuna göre değişir bu giydirme konusu
tabii bulunduğun iklime göre de...
ben 2 kat penye(birisi kısa birisi uzun kollu), havanın durumuna göre de yelek giydiriyorum
annem sırtının korunmasının önemli olduğunu söyler durur

bizim ev fırın gıbı sıcak oldugu ıcın ben tek kat gıydırıyorum. yanı çıtçıtlı badı ustune tek takım gıysı. sonra battanıyesıne sarılı duruyor. uyurken de ustune bı battanıye daha ortuyorum. dogru mu yanlış mı bılemıyorum ama aşırı sıcak olursa boynu kıpkırmızı oluyo ordan anlayabılıyorum bıraz.

merhaba öncelikle bende denizliliyim ben kızızma altına çıtçıtlı badi üstünede tek kat penye altına tek kat tulum giydiirm am abattaniyesiyle dolaşıyoruz devamlı

bende 3 aylık kızıma 2 alt penye 2 de üst uzun kollu pamuklu penye gidiriyorum evim sıcak ama ilk zamanla hep yelek gidirdik ama artık havalar düzeldi yelek yok zaten gün içerisinde ana kucağında yatarken üzerinde penye bi battaniye oluyo uyurkende bibattaniye ama üstüne basa basa söylüyorum uyurken muhakkak başını örterim çünkü başı üşürse hasta olabilir yada örtmediğim zaman burnu tıkanabiliyo gece yada gündüz

merhaba öncelikle bende denizliliyim ben kızızma altına çıtçıtlı badi üstünede tek kat penye altına tek kat tulum giydiirm am abattaniyesiyle dolaşıyoruz devamlı

merhaba canım.evin kaloriferlimi peki?battanıye ile dolaştırma zor geliyı bana.o yuzden 2ser kat giydiriyorum.ama gece endişelenıyorum.nere
sindesin denizlinin?

Bende tek kat giydiriyorum , üstünde hep yelek , altında da kilotlu çorap var .
Gece uyku tulumunun içinde uyuyo . Battaniyelerde hep pamuklu bendeki hiç yün yok .

canım, havanın ve evin durumuna göre değişiyo benimde ..ama sırtına yelek giydrimeden dolaştırmam ..
özellikle uykudan uyanınca ..bir kat çıtçtlı badi..üzerine penye badi veya pijama ,onun üzerinede kıyafetni eğer dışarı çıkaracaksam örgü buluz giydiririm..

ben iki kat giydiriyordum birde battaniyeye sarıyordum elleri kollarıyla uyandırmasın kendisini diye.
geçen gün vücudu kabardı korktum ve dr götürdüm dr bana kızdı ne bu böyle diye kat kat giydirme yatarken dedi gündüzlerde giydirdiğin kalın olmasın diyede söyledi yavrucak isilik olmuş meğer
cahil annesi bilemedi. şimdi geceleri pijamalarını giydiriyorum incede battaniyesine sarıp koynuma alıp
yatıyorum hem daha uzun uyumaya başladı oğluşum.

ben devamlı çıt çıtlı bady giydiriyorum beli hiç açılmıyor ..gece sadece üstüne pijama ...gündüz pamuklu takımının altına içlik benzeri pamuklu ayaklı alt ve altına kısa çorap yeleğimiz eksik olmaz tabi ..dışarı çıkarken kilotlu çorap patik ayakkabı kıyafeti süveter paltosu ve beresi

ben evimi cok sicak tutmuyorum dr 19 derece olmali bebegin yattigi yer dedi ..o yuzden kizima da once bir atlet sonra uzerine normal bir pijama giydiriyorum bir de corap cok sicak olunca da uyumuyor zaten terliyor...uzerini de elyaf yorganiyla ortuyorum...o zaman rahat rahat uyuyor.

Bebeklerin terlemesi veya cok sicak giydirilmesinin iyi olmadigini okudum..Ve söylenende o ....Oda sicakligi 19 derece olmali...Benim daha bebegim yok ama bana ögretilene göre yapacagim....Uzun kollu citcitli bir body, bacaklari kapali bir rahat pantolon ve üstüne askili (mevsimlik) gece elbisesi...Adini bilmyiorum (askili elbise gibi ama ayak kisimlari kapali..)
Burda doktorlar bebege örtü örtülmez diyorlar...Bebekler dönerken örtü ile yüzlerini örtüp nefes alamaz lar diye ..Forumlarda arkadaslarin hep örtü kullandigini okuyorum,ama ben kullanmicam..Sadece kiyafetini uyuma sartlarina uygun hazirlliyacagim..

bebeği kendinizden bir kat daha fazla giydirin demişti dr (kış ayları için) benim bebeğimde çok terlediği için uyurken çıtçıtlı bady kısa kollu üstüne ince penye uzun kollu tulum yada pijamasını giydiriyorum.ince tek kat pazen battaniyesini sadece koltuk altından sıkıştırarak örtüyorum. kaloriferi kapatıyorum gece 1200 den sonra (çok soğuk olmazsa) birde soğuk günlerde beşiğinin üstünden yüzü ve kollarını geçmeyecek şekilde başka bir battainye örtüyorum.battaniyesiyle şimdiye kadar hiç yüzünü örtmedi çünü yanlardan ve koltukaltından sıkıştırdığım için.
gündüzleri sadece bir penye yelek üste bir penye pantalon alta giydiriyorum.

ben acemi anne en başta kat kat giydirdim hem kombi hem elektrikli soba yaktım sonra dr un yorumunu tahmin edersiniz :)))
yani..odası 22 derecede sabit olcak.ve sadece 2kay penye yataktan kalkınca yelek yeterli :)
bende 2 kat penye giydiriyorum ve kadife battaniye örtüyorum üstüne yeterli oluyor.

19 derece az değilmi altını değiştirirken üşüyebilir.Bende çıtçıtlı bady ve üstüne bir kat giydiriyorum ama mutlaka ayağında patik ve yeleği oluyor. Gece uyurkende mutlaka şapkasını takıyorum ve yeleğini çıkarıp ince pazen battaniyesine sarıyorum ki en ufacık bir seste irkilip uyanmasın diye sonra üstüne battaniyesini örtüyorum

bende uzun kollu çıtçıtlı badi,üzerine pijama yada tulum giydiriyorum.ayakları çoraplı ama ben bi çorap daha giydiriyorum,ayaklarından soğuk almasın diye.bide sırtı sıcak olmalı,üzerine hırka giydiriyorum.yatarken ev sıcak olduğu için üzerine kalın bi battaniye örtüyorum,çok soğuk olmazsa yorgana gerek duymuyorum.

bebeklerin yetişkinlerden bir kat fazla giydirilmesi gerektiğini duymuştum bi doktordan ve hep öyle yaptı m yatarken de çok giydirmiyorum uyanınca giydiriyorum sıcağa alışan bebekler daha çabuk üşütüyor bence

evim kalorifer yanmadığı zaman 23 derece oluyor evin her tarafı güneş alıyor fırın gibi çok terliyor o yüzden tek kat giydiriyorum..birde kalorifer yanınca dahada sıcak oluyor..

Back