• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerinize kahvaltıda ne içiriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

CHOSEN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
269
9
96
Antalya
slm hanımlar.7 aylık bi kızım var ve artık kahvaltıya basladım.peynir yumurta sarısı reçel vs. ama yanında su veriyorum.sizler neler içiriyorsunuz.tavsiyelerinize göre bende bişeyler içirmeyee baslayacagım.bitki çayı versem uygunmudur acaba ?

meyve suyu veya süt kahvaltıda verilmesi daha iyi.ihlamuru akşam üstü verirsin hem dışkıyı yumuşatır hem rahatlatır.
Poşet çaya gelince,ben poşet çayları kendime bile kullanmıyorum,zira sıcak ile poşet çaydaki zımba ve poşetin niteliği suya geçer,toksik maddeleri vücuda almış oluruz,bence bu şekilde vermeyin

sut 1 yasindan once yasak..
hatta gelismis ulkelerde 3 yasindan sonra icirmeye basliyorlar. sut yerine peynir ve yogurt cok daha faydali. sutun sade halinin sakincalariyla ilgili webde arastirma yapabilirsiniz. su sozu cok begenirim: nasil anne sutu bebeklerimiz icinse inek sutu de buzagilar icindir.

hatta gelismis ulkelerde 3 yasindan sonra icirmeye basliyorlar. sut yerine peynir ve yogurt cok daha faydali. sutun sade halinin sakincalariyla ilgili webde arastirma yapabilirsiniz. su sozu cok begenirim: nasil anne sutu bebeklerimiz icinse inek sutu de buzagilar icindir.

süt olarak kastettiğim zaten anne sütü veya devam sütü.

akannehir buzağılar içinse biz de içmeyelim bari

hatırlıyorumda ablamda kahvaltısını papatya çayının yada ıhlamur çayının içinde hazırlıyodu bende bunun için bakıyodum ve gördümki bi çok kişi ıhlamur gibi çaylardan söz etmiş not alıyorumda biz henüz 2,5 aylığız

çok teşekkürler arkadaslar.bi kaç gündür ılık suya pekmez sulandırıp içiriyordum ama onu sevmedi.normal cay verdim bu sabah bayıla bayaıla içti.ıhlamur güzel fikir.peki azda olsa şeker katıyormusunuz içine ?

benimde kızım 7 aylık her sabah ıhlamuru pekmezle tatlandırıp veriyorum.bazen akşamları biz çay içerken istediğinde onuda pekmezle tatlandırıyorum.6 aydan sonrak hergün 1 çay kaşığı pekmez yemeleri gerekiyormuş.beyni en iyi besleyen gıdaymış.

ihlamur cayi iciyorsa bebginiz verin ama mutlaka pekmezle veya 1 yasindan sonra bal veriyorsaniz onlarla tatlandirmalisiniz,cunku sekersiz iihlamur istah kaataci ozeligi var.
Ben kresteyken ve daha sonra ana okulundayken bize kahvaltida he ihlamur veya baska bitki cayi veriyorlarda kahvaltida,biz icine peynirimizi,tereyagimizi,recel ve biraz ekmek katardik,bayila bayila yerdik.
Ogluma kackez oyle vermistim ilk bastan,hatta yumurtanin sarisini da icine ezerdim.Artik 15 aylik ayri ayri yer kahvaltisini ama dis doneminde biraz istahsiz oldugu icin bazen bu karasimi tekrar yapiyorum.
ayri yerse kahvaltisini ya devam mama ya da pekmezli meyve suyu verebilirsiniz ben suan boyle yaiyorum.

cevaplarınıoz için tşk ederim.ben suan hepsini ayrı ayrı yediriyorum ne bilim dediğiniz karısım biraz itici geldi bana tatlı tuzlu hep bi arada severek yermi bilmiyorum ama şimdilik ayrı ayrı eyesin

zaten ayrı ayrı yemesi makbul.bizim doktorumuz da. bir tabağın birazına tuzsuz peynir,birazına çeyrek yumurta sarısı,birazına zeytin koyup ayrı ayrı vermemi önerdi. bir de reçel ama çilek reçeli hariç dedi.bir de reçeli en son verin dedi.tatlı şeylerin tadını alıp tuzluları yemez diye sanırım.rçeli kahvaltısı bitmeye yakın veriyorum. içecek olarak ben de henüz bişey vermedim.su içiriyorum kahvaltı arasında.

ari ayri iydirmesi en dogurusu zaten,bebisleriniz yere oyle verin.Ben ise zeytinleri en sonunda veriyorum,cunku bizimkisi zeytin hastasi.hatta sakliyorum kahvaltisini bitirince veriyorum.eger ilk verirsem tek zeytinle kahvalti yapar.

daha küçükken bisküvi ezip pekmez katıp veriyordum şu an biraz peynir, zeytin ezmesi domates aradada yumurta yiyor kahvaltıda.. içecek olarak genelde kayısı hoşafı veriyorum ılık olarak çok seviyo çünkü... bazen portakal yada elma suyu, arada da pekmezi sulandırıp içiriyorum çünkü çay istiyo bizimkini görüp bende hemen pekmez yapıyorum çay niyetine gidiyo:lepi:

devam sütüne cicibebe yumurta pekmez labne peyniri ve birazda zeytinyağı katıp karıştırıyorum afiyetle yiyiyor zaten sadece kahvaltısını seviyor diğer öğunlerle arası çok kötü

Back