• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleriniz kac yasinda yurudu

Kızım 18 ayının bitmesine iki hafta kala yürüdü ama ben hiç yürütme çabasına girmemiştim çünkü doktorum kendisi ne zaman basmak isterse o zaman bassın zorlama destek verdirerekte bastırma kasları gelişince basar demişti,birde kilolu bir bebekti bacakları eğri olur zorlama dedi bende yaptırmadigim için mi yoksa kendisi hazır olmadığı için mi bilmiyorum biraz geç yürüdü,eğer sizin de bebek biraz kilolu ise kendisini pek yormuyor olabilir,endişe etmeniz için gerek yok bence çünkü emekleme sıralama yapıyormuş
Merhaba arkadaşlar . 16 kasımda 2020 de 36 haftalık doğan oğlum halen yürümedi, bağımsız ayakta duruyor, sıralıyor, emekliyor,çok da hareketli bir çocuk. Bazen endişeleniyorum bir sorun mu var diye.sizin bebekleriniz kaç aylık yürüdü.herkese sağlıklı günler dilerim

Merhaba arkadaşlar . 16 kasımda 2020 de 36 haftalık doğan oğlum halen yürümedi, bağımsız ayakta duruyor, sıralıyor, emekliyor,çok da hareketli bir çocuk. Bazen endişeleniyorum bir sorun mu var diye.sizin bebekleriniz kaç aylık yürüdü.herkese sağlıklı günler dilerim
Normal canım kimi bebek geç yürür.Arkadaşımın oğlu 18 aylık 1 haftadır yürümeye başladı hatta yürümüyor koşuyor.Başkalarının sözlerine kulak asmayun her bebek erken yürüyecek diye bir şey yok ki.Hepsi kendine özgü.Sizin bebeğiniz de farklı alanda daha çok geliştiriyordur kendini.Kızım 11 aylıkken yürüdü ama şu an 18 aylık hala konuşamıyor mesela.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz

canım, yürümeye yardımcı oyuncaklar var onlardan alsan. ilk adım arkadaşımdı galiba adı, ilk bebeğimde 2 tane farklı oyuncak almıştım. o kategoride çok faydasını gördüm. Hem oyalanır, hem de onunla bebişte yürümeye çalışır. Sesli ve müzikli olanları da var. Bir bak istersen.

canım, yürümeye yardımcı oyuncaklar var onlardan alsan. ilk adım arkadaşımdı galiba adı, ilk bebeğimde 2 tane farklı oyuncak almıştım. o kategoride çok faydasını gördüm. Hem oyalanır, hem de onunla bebişte yürümeye çalışır. Sesli ve müzikli olanları da var. Bir bak istersen.
Tamam cnm teşekkür ederim

Buyuk oglum yasindan sonra elimizden tutup yurudu ama kendi basina yurumesi 14 ayi buldu. Kucuk oglum 10 ay dolmustu, kendi kendine kalkti yurudu. Bebekten bebege degisiyor. Endiselenmeyin, yakinda yurur.
Ben ikisinde de yurutec kullandim.

Yaşını 10 gün geçmişti.
Bağımsız durabiliyorsa, elinden tutarak yürüyebiliyorsa cesaretsizlikten olabilir yürümemesi. Bazı bebekler aay ay düştü tarzı konuşmalardan sonra daha da temkinli olmaya başlıyorlar. Bizim öyle olmuştu. Belki sizinki de öyle olmuştur.

Kontrole gittik. Titreye titreye tek elimden tutarak yürüdü. Kalkması sıralaması vs çok rahat olduğu, basışında sorun olmadığı için doktoru yine bekleyin dedi. Tek elinizi vererek sabah akşam yürütün dedi. Şimdi 16 aylık. 2 ay sonra yine kontrol var. Hala yürümemiş olursa sanırım uzmana yönlendirecek.

Kontrole gittik. Titreye titreye tek elimden tutarak yürüdü. Kalkması sıralaması vs çok rahat olduğu, basışında sorun olmadığı için doktoru yine bekleyin dedi. Tek elinizi vererek sabah akşam yürütün dedi. Şimdi 16 aylık. 2 ay sonra yine kontrol var. Hala yürümemiş olursa sanırım uzmana yönlendirecek.
İnşallah kısa sürede yurur

Siz Ekim 2020 anneleri grubunda miydiniz.nifty testi yaptirmistiniz

Hem kızım hem oğlum 11 aylıkken yürüdü,ama her çocuğun gelişimi farklı,bir de sizin oğlunuz erken doğmuş,18 aya kadar diyorlardı sanırım doktorlar,biraz daha vakit tanıyın oglunuza😊

Her bebeğin gelişimi farklı. 18 aya kadar yürürümemesinde sıkıntı yok ama içiniz rahat etsin diye bir doktora danışabilirsiniz. ayakta duruyorsa bence problem yoktur. sadece yürümeye hazır değildir diye düşünüyorum.

Benim oğlum 22 aylık hala yürümüyor doktora götürdüm mr çektirdik çok şükür temiz çıktı yüksek ihtimal genetik aktarım dedi doktor detaylı kan tahlilleri de yapıldı her şeyi gayet normal ama aşırı temkinli düşmekten çok korkuyor yapı olarak biraz tembel

Konuyu açınca haber vermek istedim. Bebegim yürümeye başladı. Çok teşekkür ederim hepinize

Back