bebekleriniz kaç aylıkken yürüdü?

abukk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
286
0
46
Ankara
15 aylık ikiz bebeklerim çok hareketliler zıplıyo,tırmanıyo,emekliyo,bir yere tutunarak yürüyo ama kendi başlarına henüz yürüyemiyor.tecrübeli anneler peki sizin bebekleriniz ne zaman yürümüştü?

tecrübesiz bir anne olarak yazyım, çok yakın bir arkadaşımın oğlu 9 aylıkken yürüdü, yiğenim 18 aylıkken yürümeye başladı. bu çocuktan çocuğa değişen birşey, seninkilerde maşallah çok hareketliymiş, tutunup kalkmaya başladılarsa koşarlar yakında

evet, bebekten bebeğe değişiyor.... sınır 18 ay... yani 18,aydan sonrada yürümüyorsa sorun araştırılıyor.... biz sınırda yürümeye başladık.. 18.ayda..... telaşını anlıyorum... sabırlı ol, peşlerinden koşacaksın... bol şans..............

ikizlerin kac haftalık dogdular ?
benimde ikiz bebeciklrim var oglum 16 aylıkken kızımsa 18 aylıkken yürüdü,dr umuz 2 yaşa kadar yürüyebilirler demişti.herhangi bir kas sorunu yoksa yürürler arkadaşım merak etme.

kızım 13 aylıkken yürüdü. emekleyerek her işini görüyordu. ikizlerin emekliyorsa geç yürüyebilirler. merak atme kas gelişimleri tamamlanınca herşey kendiliğinden olur... dur durak bilmezler...

36+5 günlük doğdular.dedimya yürüme dışında herşeyi yapıyolar.15 aylık oldular ama yürüme namına tık yok daha.büyük oğlum 12 aylıkken yürümüştü.Bunlar tembelmi yoksa bişey mi var diye endişeleniyorum işte.18 aya kadar normal yani öylemi:26: ,Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

merhabalar.benim oğlum 13. ayın içinde ama hala yürümüyor.yaklaşık 4 aydır falan emekliyor,merdiven çıkıyor,koltuklar iniyor,tutunarak herşeyi yapıyor ama yürümek yok.resmen istemiyor çocuk.yürütmeye çalışınca ayaklarını kaldırıyor bağırıyor.niye böyle yapıyor bilmiyorum.neler yapabilirim yardım lütfen.
ne zaman yürüyecek bu çocuk.....

Valla benim oğlum 22 aylıkken yürümeye başladı. ondan önce hep emekliyordu. üstelik oturarak emekliyordu. doktora bile götürdük. bi sorun çıkmadı. ama bir gün mucize gibi ayağa kalktı ve yürümeye başladı. sevincimden ağladığımı hatırlıyorum. şimdi koşturuyor .hiç bi yerde durmuyor :)

benim kizim 13 aylik ne emekliyor ne yuruyorçbiyere tutunup ayakta duruyor yattigi yerde fır donuyor ama yurumuyor.doktora sorduk bi sorunu yok ded bakalim bekliyoruz bizde.

bu yürüteçlerle ilgili bir bilgisi olan varmı bu arada.ben almadim zararli diye arka kaslara yukleniyormus cocuk bacak gelisimini iyi etkilemiyormus diye okudum ama kullannip da yurumesini hizlandirdi diyende var kararsiz kaldim ama heralde zaten almak şcşnde gec kaldim koca kiz oldu

tatlım 2 oğlum var biri 5 yasında diğeri 15 aylık yuruteç her ikisindede kullandım azar azar 7. aylarından ıtıbaren ikiside 9 aylık yurumeye başladılar ben bır zararını görmedım gunde 1 saat kadar bınerlerdı ama sureklı dıgıl 15 dk daha ilerkı saatlerde bır 15 dk kadar daha yurumenın tadını alıyorlardı hıç emeklemedıler dırek yuruduler:)ama ilerde bır sorun yasarlarmı bılemem :))sevgilerrr...

cok tesekkur ederim cevap icin.eklima yatti aslinda gec kaldim ama alicam bitane cok hevesli cunku yurumeye belki hizlndirir yurumesini de o da rahatlar cok istiyor cunku.hem biraz kendisi gezer diyimi belim agridi onu yurutmeye calismaktan zira

14 aylık yürüdü oğlum 9 ayına kadar yürrütece bindi millet hep niye yürümüyor bir problemmi var diye diye beni çok üzdü ama doktor 2 yaşına kadar yürür elbet demişti kendi kızı 18 aylık yürümüş ben şunu yaptım babası dik tutuyordu ben de elime sevdiği birşeyi alıyordum ki onu görüp almak istesin öyle öyle bir iki adım attı ve şimdi rahat yürüyor

11 aylıkken emekledi - 13 aylıkken yürüdü.... tembel kızım benim DDDD
yürüteç konusun a gelince bende bindirdim.tamam ona bindikçe heveslendi zevk aldı.ama daha bu yaşa kadar parmak uçlarında yürüdü.şimdilerde yeni yeni düzeliyor.bazen yine yürüyor o şekilde banu alkan gibi dolanıyor ortalıklarda :d

Son düzenleme:
benim cücüğüm 16 ocak 2011 de ilk adım attı şubatın ortalarında tamamen yurumeye başladı..niisan 2010 doğumlu. yani 10.5 aylık yürüdü bebeğiim şimdi 15 aylık depar atıyo :)

Kızlar benim prensesim 7 aylıkken ayaklandı,9 aya giriyorken koltuktan koltuğa gidiyo derken 9,5 aylıktan beri nerdeyse düşmeden yürüyo. Hatta yürürken ayakları öyle sağlam basıyo ki denge olayı süper! Doğum gününe bi hafta kaldı

Yürüteci hiç yürüyemeyen bebek için uygun olmadığını düşünüyorum ve bebekte yürüme tembelliğine yol açtığı kanısındayım! Çünkü yürüteçte hızla gidebiliyo ama yürürken öyle olmuyo,gidemediği için yürümek istemiyo patt oturuyo. O yüzden ben kızıma yürüme beliritisi gösterdikten sonra aldım yürüteci,ama çok az koydum zaten kısa sürede kendi yürümeye başladııı. Abimin kuzumdan bi ay büyük oğlu var,yürüteçten nerdeyse inmedi,yaşını geçti hala yürümüyo..

benim ikizlerim var şu an 15 aylıklar 1 ay önce yürümeye başladı ikisi de..bizde yürüteç kullanmıştık 6.5 aylıkken başladık 11.ayda bıraktık..benimkiler 6 aylıkken ayaklarının üzerine basmıyolardı kayınvalideler hemen hazır tabi bunların ayağı tutumuyo 2 yaşında anca yürür diye dalga geçmeler..Allah akıl fikir versin öyle olsa mutlu olcaktı sanki gıcık........neyse demek istediğim her çocuğun gelişimi farklı oluyo 10 aylıkken de yürüyen var 18 aylıkkende..sonuçta hepsi bi şekilde yürüyecek..bebeği geç yürüyen anneler üzmesin kendisini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…