• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebekleriniz diş çıkarırken neler yaşadınız???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kaç aylıkken ilk dişini çıkardı?

• 5 aydan önce

OY: 1 3,2%
  • 5 aylıkken

OY: 5 16,1%
  • 6 aylıkken

OY: 8 25,8%
  • 7 aylıkken

OY: 8 25,8%
  • 8 aylıkken

OY: 2 6,5%
  • 9 aylıkken

OY: 3 9,7%
  • 9 aydan sonra

OY: 4 12,9%

• Ankete Katılan
    31
  • Anket Kapalı .

caycan

İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
933
6
96
41
Ankara
merhaba arkadaşlar benim 4 buçuk aylık bi bebeğim var.daha erken diye düşünüyorum ama galiba diş çıkarcak.alt dişlerinde beyazlık ve kabartı var.çok huzursuz,iştahı azaldı,eli sürekli kulaklarında ve ağzında.eskiden böyle yapmazdı şimdi elbiselerimi yakalayıp emmeye çalışıyo.uyku düzeni bozuldu..sizin bebekleriniz kaç aylıkken diş çıkardı,ne kadar sürdü ve ne belirtiler oldu? paylaşırsanız çok teşekkür ederim..

benim oğlum 5,5 aylık henüz çıkmadı dişi ama yeğenim 9 aylıkken çıkardı. maşallah hiç bir sorun yaşamadı.

4. aydan itibaren aynı dediğin sıkıntıları yaşadık. uyumadı,emmedi,eli hep ağzındaydı, ara ara ateşlendi, mızmızlandı, salyası akmaya başladı. ama 7. ayda çıktı ilk dişimiz. doktorumuz calgel diye bir jel önerdi. çok ama çok huysuzlanıp dumadığında beslensin bari diye ondan sürdüm ( 3 ayda 6-7 kere falandır). o bayağı rahatlattı kuzucuğumu.

bizim bir aydır ateşimiz vardı,ateş bi çıkıp bi iniyordu. iki farklı dra götürdük. hep dişten deniyordu ama telaşlanıyordum işte:sinifsinif:
ama geçen hafta çıktı iki dişimizhihoyyyt şükürler olsunnn:Saruboceq:

4,5 aylikken basladi 5. ayin sonunda cikardi cok sukur.
cikarana kadar ne cektik ama..cikinca hicbirsey kalmadi:)

bizimde dördüncü ayda başladı bu şikayetler beşinci ayı doldurmadan alt dişi çıktı beşinci ay bitti geçen gün ve şu an ağzında üç tane çıkan dişi var dahada beyazlıyo damakları arkası gelio yanee ama maaşallah oğlum çok dayanıklı çıktı hiç üzmüo annesini tek derdi elleri ha bire kemiriyo kuzum salyaları var ama ööle aşırı deil emmesini azalttı oda acıdan sanırım ememiyo bnde sıklaştırdım emzirmeyi napiim ememioo yazık cnm küçüğüm başkada bi şikayetimiz yok çok şükürrr sizinde ööle olur inşaallaah :ecrin_bebek:

ya arkadaşlar dişler çıkınca bu huzursuzlukları da bitiyor mu peki?sabaha kadar uyuyan bebeğim şimdi 15 dakikada bir uyanıyor ağlaya ağlaya.

kızım 7. ayına gırdi iştahsızlık,ishal ve kusması oldugu için doktora götürdük dş cıkardıgını söyledı doktor. ama henüz görünürde birşey yok sadece diş etleri şiş ve kırmızı..ishalimiz ve iştahsızlıgımzı devam edıyor..

hala kabarıklık aynı şekilde duruyo arkadaşlar.bu süreç ne kadar devam ediyo.bu çocuk elimde eridi iyice ya.şu dişi ne zaman çıkarırız sizce..

beş aylıkken çıkardı ilk dişini ilk dişlerinin çıkmasını anlayamadım ben zaten uykusuz kolik sıkıntılı bir bebekti ağzında gördüğümde fark ettim.

ilk 8 dişin nasıl çıktığını anlamadım 6 ile 8 ay arasında çıktı hepsi
sonra aylarca durdu ta ki ağustosun ilk haftasına kadar
ogünden bu güne 6 tane çıkardı bugünlerde de üst köpekleri bekliyoruz
bu dişler ilk dişlere göre daha zor allah yardımcıları olsun

8,5 aylıkken çıkardı. 9 ekim 2010

gece 1 kere kalkan kızım yarım saatte 10 dakikakda bir uyanıyor.doktorumuz dentinox ve fitil önerdi.

ilk dislerimiz 7 aylikken iki tane alttan cikti ates ishal 3 gun surdu huzursuzluk oldu iki hafta surdu sonra gecti simdi 9 aylik usten iki tane cikariyo ama bu defa ates ishal olmadi sukur ama huzursuz allah bizde bebeklerimize yardimci olsun...

Son düzenleme:
kızım 8 aylıkken başladı dişlerini çıkarmaya, şimdi 1,5 yaşına geldi, ilk dişleri çıkarken ateş 38 dereceyi geçiyordu ishalde vardı anlamamıştık acile falan götürdük orada anlamadılar antibiyotik başladık hatta bilmeden sonra kızımda döküntü olunca antibiyotiği bıraktık sonra sonra bir baktım diş gelmiş, sonraki dişlerde onun kadar olmasada yine ateş, ishal, huzursuzluk ve huy değişimi oldu,ön alt üst dört dişten sonraki dişlerde maalesef artık sıvıya yakın kakanın akabininde pişik hatta yer yer kanayan pişikler başladı, yavrum kakasını yapar yapmaz 10 dk bile geçmeden popoda sanki güneş yanığı gibi kızarıklık oluşuyor eğer kakayı farketmezsem kızarıklık dahada belirgin hatta poposunu yer yer soyuyor, budurum sadece diş gelirken oluyor,bugünlerde köpek dişleri çıkıyor

Back