Bebek Beslenmesi Bebeklerine İnek Sütü İçiremeyen Anneler İçin Öneri:)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemgnd

yaşama sebebim..fındığımm
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
384
14
66
Ankara
kızlar benim kızım sütten nefret ediyodu ögürüyodu resmen süt verince..diyetisyen dr.umuzun tavsiyesiyle taktik uyguladık ve başardık sizlerle de paylaşayım istedim :) bu arada kızım 15 aylık..13,5 aylıkken anne sütünü kendi kendine kesti..anne sütü alan bebekler normal süte zor alışırmışya bizimki de o hesap nefret ediyodu ama yanıldı :))
şimdi önce 5-6 gün boyunca eşimle kendime onunda görecegi sekilde cam bardaga süt koydum sadece ikimiz içtik..ilk 2 gün falan hiç bakmadı bile 3 gün bakmaya başladı biz ne içiyoruz diye..ama içerken hic tepki vermedik aman çok güzelmiş falan diye..oturup yavaş yavaş süt içtik akşam :)bu uzaktan öyle bakıyodu..neyse 4. gün civarı elini uzatmaya başladı bardağa..vermedikertesi gün istedi gene vermedik 6.gün bu sefer 3 bardağa süt koydum birini ben birini babası birini de ona verdim..yarısını hiç ses etmeden içti..7. gün oldu bardagı elimden kaptı resmen :) o ögüren çocuk gitti süt manyagı biri geldi simdi süt veriimmi içicenmi diyorum ısıtmama bile fırsat vermiyo bekleyemiyo süt içmek için bu çocuklar cok alem yav..sırf inadına sütü sevdi çocuk

ayyy bende çıldırmak üzereyim memeden yeni kestim ama kesmeden önce de çok denedim içiremiyorum..birde senin yöntemini deneyeceğim inşallah başarırız bizde..

kesin içer ama hic yüzüne bakmayın içerken bide aman ne güzelmiş falan da demeyin :) kaç aylık bebişiniz?

23 aylık canım ya..bir türlü deneyemedim şu yöntemi ama mutlaka evime gidince yapıcam şuanda başka bir yerdeyim başarırsam muhakkak yazıcam..

kızım 9buçuk aylık, sütüm yetiyor diye devam sütünü hiç denememiştim. tatile çıkınca acil hazırlamak gerekir diye aldım, denedim, içmedi. birkaç kez daha denedim, öğürdü, sevmedi. bana inek sütünü de içmeyecek gibi geliyor.onu henüz denemedim ama umarım sorun yaşamayız. sorun olursa da sizin yönteminizi deneriz, çok hoşmuş gözümde canlandırdım da :))

Cocuklarin davranislarinin cogu ayni..bence basarirsiniz sizde..deneyin mutlaka.simdi 2 litre versem onuda icecek:))

maaşallah demek istiyorum öncelikle büyük bi zafer kazanmışsın , çok da zekice bi yöntemle , darısı başıma.
yeni fırsat bulabildim topiğine bakmak için, akşam eve gider gitmez deneyeceğim. sonucu bildiririm umarım başarılı oluyorum, teşekkr ediyorum .

maaşallah çok iyi bir anne babasınız:)yönteminiz çok güzel,sabırla beklemişsiniz..ve amacınıza ulaşmışsınız..
içim ürperdi yaaaaa:)benimde bebişim olsa da babasıyla böyle dalavereler yapsak ahhh

[
QUOTE=ozlemgnd;20316359]kızlar benim kızım sütten nefret ediyodu ögürüyodu resmen süt verince..diyetisyen dr.umuzun tavsiyesiyle taktik uyguladık ve başardık sizlerle de paylaşayım istedim :) bu arada kızım 15 aylık..13,5 aylıkken anne sütünü kendi kendine kesti..anne sütü alan bebekler normal süte zor alışırmışya bizimki de o hesap nefret ediyodu ama yanıldı :))
şimdi önce 5-6 gün boyunca eşimle kendime onunda görecegi sekilde cam bardaga süt koydum sadece ikimiz içtik..ilk 2 gün falan hiç bakmadı bile 3 gün bakmaya başladı biz ne içiyoruz diye..ama içerken hic tepki vermedik aman çok güzelmiş falan diye..oturup yavaş yavaş süt içtik akşam :)bu uzaktan öyle bakıyodu..neyse 4. gün civarı elini uzatmaya başladı bardağa..vermedikertesi gün istedi gene vermedik 6.gün bu sefer 3 bardağa süt koydum birini ben birini babası birini de ona verdim..yarısını hiç ses etmeden içti..7. gün oldu bardagı elimden kaptı resmen :) o ögüren çocuk gitti süt manyagı biri geldi simdi süt veriimmi içicenmi diyorum ısıtmama bile fırsat vermiyo bekleyemiyo süt içmek için bu çocuklar cok alem yav..sırf inadına sütü sevdi çocuk [/QUOTE]

zafer de kelimemi :)) daha büyük bebişler için bişey diyemeyecegim bi arkadas yazmıs 23 aylık diye o bu yöntemi yermi yemezmi bilmiyorum ama sizinki için tam zamanı ve umarım olur :) sonucu lütfen bizede bildirin..şimdiden kolay gelsin..

Son düzenleme:

eşimle düşündük aynısını oğlum içmiyor çünkü 11 aylık bu yüzden süt aldık süt saati yapalım bizi görsün dedik denk düştü vallaaaaa

Bu linki açtığım konuya eklediğiniz için teşekkürler. Aslında çok doğru bi yönetm. Biz kola içerken(yanlış biliyorum çocuğun yanında kola içmek) koladan içmek istiyor, tadını bilmediği halde

cok zekice yaa bayıldım kızım 2 yasında bakalım yutturabilicem mi

Kola ile ilgili, bir arkadaşım şöyle yapıyodu.. Akşam herkesin bardağına kola koyup getiriyo diyelim, küçük oğlunun bardağına da pekmezi sulandırıp getiriyodu. Tepsinin içinde hepsi benzer renkte içecekler....Çocuk kola diye bişey bilmedi senelerce, hep pekmez içti, sağlıklı da hem de. İyi fikir.... Ozlemgnd'nin süt ile ilgili yöntemine gelince, fikir ve uygulama harika, bayıldım,, ama özlemin forumdaki önerileri zaten her zaman mükemmel oluyo, ben sıkı takipcisiyim..

Bu benimde aklıma geldi, uzun zamandır eve kola girmiyor. Eğer yine kola görüp isterse deniycem:))

aynı yöntemi bende uyguluyorum kola yerine pekmezli su. çay yerine de pekmezli su ama bu sefer ılık ikisini de bayıla bayıla içio. ama bende ne yaptıysam süt içiremedim bi ara kahveye merak sardı sütün içine pekmez koydum biraz içti ama sonra bıraktı yanında içmeyi bende deneyeceğim işe yarayabilir.

canım fikirlerim işine yaradı da ondan yoksa burda başka konularda benimle inatlaşıp ellerinde olsam saçımı yolacak kızlarda var :))

bence yanlış falan diye düşünmeyin sadece "sende büyüyünce içeceksin abla kadar ol falan diyerek..bizimkide hep çay der..ama hep bunu büyükler içer senin çayın bu deyip ıhlamur veriyorum mesela ona..iknada oluyo böle konuşarak onu buna ikna etmek lazım..ben kızıma hep öyle söyluyorum wc konusunda bile işliyorum şimdiden "abla ( görümcemin kızını çok seviyo ne olsa onu soruyo) tuvalete yapıyo sende biraz daha büyüyünce yapacaksın falan anlıyo valla cadaloz:) yoksa bizimde bi hayatımız var ve bigün o da bunları yiyip içecek :)

cok zekice yaa bayıldım kızım 2 yasında bakalım yutturabilicem mi

lütfen sonucu bildirin..işe yarayıp yaramadığını öğrenelim bizde:)

bende bu pekmez işini görümcemden duymuştum..onunda çocukları anne bize kola yap diyolarmış:) ama nasılki kreş girmiş hayatlarına sulu pekmezli kolada son bulmuş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…