Bebek Beslenmesi Bebeklerine anne sütü veremeyen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi U17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

U17

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
180
22
298
Ankara
Merhaba
Ocak-Şubat ayına ait sütleri emziremeyen kız annesi bir arakadaşa vermek istiyorum...
Zamanında sütüm fazla olduğu için sakladım artık saklayacak yer kalmadı bebeğimde hala emiyor 5 aylık oldu... Ömrü 6 ay diye biliyorum Lonsinoh 'un Süt saklama poşetlerinde tarihlerini yazarak sakladım... Paylaşmak güzeldir diye düşünüyorum...
Mecburende Ankara da yaşayan bir anne olmalı....

Kimsenin böyle bir seye ihtiyacı yok anlaşılan... Yada güvensizlik hat safada haklı olarak bu ülkede artık...

Valla ben İstanbul'dayım. Bebeğim de erkek. :)) Ama çok güzel bir düşünce. Güven meselesi tabi önemli. Ankara'da olsaydım cesaret edebilir miydim almaya bilemiyorum ama çok kocaman bir yüreğiniz olduğundan eminim.

tebrik ederim,paylasmak elbette guzeldir.Yurt disinda sut bankalari var,emziremeyen ve ihtiyaci olan bebekler icin kurulan,talep de cok fazla,hatta ben de sutum az diye oradan sut istemeyi dusundum fakat oncelik hic anne sutu alamayan bebekler,mamaya alerjisi olanlar vs olunca vaz gectim bize sira gelmeyecek diye.Cok yakin arkadasim uzun bir sure sutu cok olan bir komsusundan aldigi sutle buyuttu oglunu,ben kendim bulsaydim sutu bol olan bir anne ben de verirdim bebegime.Nasil hala talep olmamis sasiriyorum dogrusu,neyin guvensizligi anlamadim hic

Teşekkür ederim... çok üzülüyorum sütlerim boşa gidecek diye... o kadar çok anne sütü alamayan bebek var ki... Güven meselesinde kişiler haklı... burdan ne iş yaptığımı aile düzenimi tabiki anlatamam... ama almak isteyen kişi bunları gelip öğrenebilir...bir şekilde insanlar kendini belli eder...

Son düzenleme:

Bende konuyu açtığım günden itibaren kimsenin en ufak bir soru bile sormamaına şaşırdım...
Güvensizlik Şöyle olabilir... kendimce aklıma gelecek sorular var... Acaba biri bir ilaç denerde bu şekilde mi verir bebeklere vs vs...
İnsanlar artık çok çıkarcı... ülkemizde neler oluyor neler... 3 ay sonra sütlerin süresi dolacak ben hala emziriyorum... halada saklıyorum... o yüzden kızıma veremeyeceğim büyük ihtimallle... öylece çöpe gidecek...

ben de sütü fazla olan annelerdenim.. dolabım süt dolu, hergün eskileri döküp tazelerini dolduruyorum, bir yandan da emziriyorum tabi. dökerken de içim sızlıyor.
süt anneliği yapmayı çok istedim, çevremdeki insanların demesine göre aynı annenin sütünü alan bebekler kardeş sayılıyormuş. kabul eden zor bulunur dediler.

ben hala kabul eden birileri bulunur diye ümit ediyorum. izmitte yaşıyorum. bu çevreden anne sütüne ihtiyacı olan bebeklere seve seve süt verebilirm.

Bende süt kardeş olduğunu bildiğimden özellikle kız annesi arıyorum... Hayat bu ne olur ne olmaz...

Burdan bir ses çıkmazsa sağlık ocağına haber vereceğim...

Ne kadar düşüncelisiniz! Teşekkür ederim ben duyarlılığınız için....
Ben de İstanbul'da bir erkek annesiyim... Ancak konunuzu bir de "doğum sonrası annelerin sorunları" bölümünüzde paylaşırsanız belki orada sütü olmayışından muzdarip annelere ulaşabilirsiniz? Sadece bir fikir vereyim dedim, ben de üzüldüm sütünüzün çöpe gidecek omasına, umarım ihtiyacı olan bir minnoşa ulaşır

Haklısın birde oraya paylaşayım...

Doğum sonrası Sorunlara Taşıdım :)

Son düzenleme:

cok duygulandım ve okurken agladım sutum ınsallah cogalrı sıze masallah dıyım...ben ıstanbuldayım ve bebegım erkek...sutunuz bosa gıtmesın bır yerden anne sutunden yoğurt yapımı yazıyordu ama emın degılım...bır arastırın ıstersenız...cok guzel bır paylasım tebrık edıyorum sızı ....sevgıler

Denedim yoğurt yapmayı... Oldu ama tadını ben pek beğenmedim...beceremiyorum bu yogurt işini...

tebrik ederim,cok dusuncelisiniz...
ayni sehirde olsaydik,ve kizim da ocak subat ayinda dunyaya gelseydi eminim ki isterdim sutunuzu ben 1 ay mama takviyesiyle beraber zar zor emzire bildim,sutum hic olmadi malesef....

tebrik ederim,cok dusuncelisiniz...
ayni sehirde olsaydik,ve kizim da ocak subat ayinda dunyaya gelseydi eminim ki isterdim sutunuzu ben 1 ay mama takviyesiyle beraber zar zor emzire bildim,sutum hic olmadi malesef....

Teşekkür ederim... Üzülmeyin yok olmasına çare var ama çok olmasına yok ikisi de ayrı bir dert...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…