bebeklerin öpülmesi:(((((

Küçücük bebekleri böyle öpmelerine bende sinir olurum delikafadulden
Fakat sizde abartıyorsunuz sanki :delphin:
İnsanlar sevimli buluyorlar ve öpmek istiyorlar
Bir kere uyarmanız yeterli olacaktır
Karşıdaki öpmeye devam ediyorsa sorun çıkmasındansa onu engellemek için bişiler yapabilirsiniz
Ama büyüklerinizi özellikle yaşlıları bebeği öpme diye ikaz etmekte hoş olmuyor
Bi çocuk sende mi var sanki biz çocuk büyütmedik mi gibi cevaplar alabilirsiniz :1closedeyes:
Allah yavrucuğunuza ve sizlere sağlıklı uzun ömürler versin a.s.

bir kere iki kere daha sonra ise on bin yirmi bin kere uyardım ama sonuç değişmedi sesimi yükseltip kızımı ellerinden almasamda aynı olacak..
düşünsene binbir zorlukla taşıyıp doğurduğun meleğini kaynanan sigara içtikten sonra ellerini yıkamadan gelip yavrunu alıyo kucağına o pis sigara kokan nefesi ile öpüyo hemde ağızından çocuk ister istemez o sigaralı nefesi soluyo daha ciğerleri yeni yeni gelişirken sen ne yapardın peki?

ben bebek çocuk sevmeye bayılırım..şuan ona bakarken sarılırıp öpesim geliyor ama belli süreci atlatmam lazım diye sabrediyorum..ben bilmiyorum sanki öpmeyi..
söyleyemiyoruzda hemen öpme diye offf valla zor yaaa...görmemişin çocuğu olmuş diyecekler diye...

bu arada o nasıl bir kayınvalide nasıl insan manyakmıdır nedir.ısırarak sevme falan..allah sana sabır ona akıl fikir versin..çok kızdım şimdi şuursuz!!!!!!!

hemde şuursuzun önde gideni.kızım 3 yaşında şimdide dudugaından öpüyomuşş:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
kızımı tembih ediyorum yanaktan öpeceksin babanne diyor senmi öğrettin bunu çocuğa diyor bende evt ne olcek diyorum.benim dudağımda ilştihapmı var mikropmu var diyorr:oklava::oklava::oklava::kızgın:

bir kere iki kere daha sonra ise on bin yirmi bin kere uyardım ama sonuç değişmedi sesimi yükseltip kızımı ellerinden almasamda aynı olacak..
düşünsene binbir zorlukla taşıyıp doğurduğun meleğini kaynanan sigara içtikten sonra ellerini yıkamadan gelip yavrunu alıyo kucağına o pis sigara kokan nefesi ile öpüyo hemde ağızından çocuk ister istemez o sigaralı nefesi soluyo daha ciğerleri yeni yeni gelişirken sen ne yapardın peki?

:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:
aynen katılıyorum canım sana karşındaki odunsa anlamıyorsaaaa bebeği çekip ellerinden almak en akılıcasıı..varsın onların kalbi kırılsın çocuklarımız :ecrin_bebek: :emir_bebek: hastalanacağınaaa bu konuda taviz veremem kimse kusura bakmasınn:1no2::1no2:

yani biz yavrularımızı insanlar bebek sevme duygularını tatmin etsin diye oyuncak gibi oynasın diyemi doğurduk...
hamile kaldığımı öğrendiğim günden itibaren hergün doğuma kadar kızımı kaybetme korkusu yaşadım doğumdan sonra 1 hafta yoğun baımdayken ömrümden bin ömür gitti..
kızımı pamuklara sarıp kimseye vermem lazım aslında kucaklarına alıp seviyolar ama buna rağmen hırpaladıklarında ben itiraz edince arkamdan demedikleri kalmıyo ama umrumda değil o benim balım mis kokulum varlığım Allahım dan gelen en değerli hediye.....

bence iyi bile dayanmışsın valla ben kimseden çekinmiyorum onlar benden çekiniyodu şimdi 3 aylık oldu daha rahatım.bi kere hayatım bebek 3 aylık olmadan öyle fazla kalabalığa sokulmaz hatta mümkün oldukça evden çıkarılmaz uzmanlar söylüyo bunu.çünkü ne yazıkki biz millet olarak biraz kabayız.minicik bebeğe nasıl davranılır düşünemiyoruz.eşimin ailesi de şehir dışında ve biz daha hiç gitmedik bugün gidicez bence çok da gereksiz ama işte eşimin babanesi görmedi daha ve iyi ki görmedi kayınvalidem diyo bulsa çocuğu şapur şupur öpermiş sıkıştırırmış öff.ben de dedim kusura bakmasın ne kadar büyük de olsa sölerim usulünce o da dedi aman sakın.valla ben de sürekli uyutmayı planlıyorum gidince eğer abartırsa da surat yaparım sinirlendiğimi belli ederim.

bende dudaklarimi isirdim dayandim dayandim ve 4 aylikken patladim. o ara cok da virus salgindi. bunu da dedim amayok efendim onlar virüslümüymüs. ben tavir yapmisim. cocuk daha ne yollardan gelmis gecmis ilk dogdugu gün hastanede sapur supur. ben bile kiyamazken.büyüklre hic anlayisli degil. tabi onlara göre onlarin bebegine ne oldu ki bizimkine olsun. saygi gösterilmiyor anneye ve tercihlerine malesef ve arkadan da bir dolu laf ediliyor. kimseyi memnun edemezsiniz o yüzden bebeginiz hastalaninca en cok siz üzüleceginiz icin ve bebeginiz de hastaligi cekecegi icin bence de usulunce söylemek gerek. anlayissiz olanin odunluguna vermek gerek.

valla bende öptürmüyorum kimseye bebişim 3 aylık halen kimse öpemez gecen kayınvalidem tam öpüyordu lütfen öpmeyin biz bile öpmüyoruz dedim...alındı küşmüş ...aman çokta umrumda gerçi biraz sert söyledim...eşimde bana kızdı...ne yapayım bilyor öpülmeyeceğini....bende eşime kızdım biz bile öpmüyoruz neden öpüyorlar öpmesinler...ya benim annem bile öpmüyor...aaaa ister darılsınlar ister küssünler bana sormadan sevemiyorlar bile kucaklarınada alamıyorlar bana sormadan :))

benim kızımı öpmemeleri konusunda beni dinlemeyeceklerini bildiğim için dr söylettim.onlarda tamam hay hay felan dediler.sonra ben sezeryana girince bebek gelince ben ayılmadan öpmüşler ve evet sıkı durun allahın belaları :oklava::oklava:kızımı ısırmışlar:oklava:ay kendime geldim bebeğimi emzricem oda ne diş izi çıldırdımmmmmmm :kızgın:resmen nerdeyse bayılacaktımm.çok sinirlenmiştim:kızgın:.kim yaptıysa söylemediler ama ben biliyorum çünkü hemşire den birisi ailenizde biraz gariplik var çocuğu bir öpüşü vardı kayınvalidenizin.ben uyarmaktan yoruldum o öpmekten yorulmadı dedi.sulu sulu öpüyomuşş birde:mymeka::mymeka:.aldık götürdük kızınızı bebek odasına dedi.annem 3 aylık olana kadar sadece kokladı.:teselli::teselli:
sadece ama sadece ben öptüm sadece dudağımı deydirdim kokladım bebemii.ama işde laf anlamayan odunlarla uğraşmak zorrr..:mymeka::mymeka:

yuhh artık ya yeni doğan bebek ısırılır mı ben bile çok sinir oldum seni düşünemiyorum bile

bizde de durum tam tersi....galiba ben biraz rahatım...benimde kızım 2 aylık,ama ben çok öpüyorum kuzumu,şimdiye kadar hiç bişey olmadı..bana da eşim,annem ve kayınvalidem kızıyor "öpme daha çok küçük" diye..bende "bunca yıl bekledim bu bebeği sevemiyecekmiyim" diyorum...yanlışmı yapıyorum...:çok üzgünüm:

Hayır asla abartmıyorsun.
Küçücük bebek tüm mikroplara açık, bağışıklık sıfır albette öptürmeyeceksin.
Kırılan kırılsın boşver. Hastalandığında (Allah korusun) o öpenlerin biri bile aramaz.

Bende kızımı 6 ay kimseye öptürmedim. Kendimiz bile öpmüyorken başkalarınamı öptürücez.

Biz eşimle bikaç önlem almıştık. Beni öpme, beni öpme sadece koklayaiblirsin vs vs yazan önlükler aldık bir sürü. Birde mesela bebeği öperek sevmeye giden birine gittiğimizde otururken mesela eşim öperdi mahsustan bende bağırırdım "50 kere öpme şu çocuğu diyorum anlamıyormusun sen" falan derdim. Önceden anlaşmış olurduk bu konuda.

Kimsede cesaret edip öpemezdi.

Allah korusun bebeğini öptüğü için enfeksiyon kapıp ölmesine sebep olan anne bile var.

Öptürmeyin bebeklerinizi ÖPTÜRMEYİNNNNNNNNNN

hatta ve hatta kimseye elini yıkamadan dokundurmayın bebeğinize.
Bize gelen önce banyoya gider herkes alıştı.

Evimizde balkonda dahi sigara içirmeyiz. ılla içecekse de kişi bebekten uzak tutarız üzerine sinen nikotin kokusu vs bebeği rahatsız etmesin diye.

Onlar bizim korumamıza muhtaç. Kimseyi düşünmeyin alınacak diye. Bırakın ne derlerse desinler.

Bende bebeği böyle şapur şupur öpenlere ve döverek sevenlere gıcık oluyorum.. Onlar çok narinler nasıl pat pat diye vurulur sevilir anlamam....

Ben olsam yaygarayı koparmıştım. Doğru düzgün davranmayanın eline çocuğunu vermeyeceksin. Anlayışı kıt insanlardan hiç hazzetmem. Ayrıca küçücük bebeği niye öpüyorsun. Ne kadar hassaslar. Tamamen zeka kıtlığı. Aman çocuğunu uzak tut. Alıştırma...

bizde de durum tam tersi....galiba ben biraz rahatım...benimde kızım 2 aylık,ama ben çok öpüyorum kuzumu,şimdiye kadar hiç bişey olmadı..bana da eşim,annem ve kayınvalidem kızıyor "öpme daha çok küçük" diye..bende "bunca yıl bekledim bu bebeği sevemiyecekmiyim" diyorum...yanlışmı yapıyorum...:çok üzgünüm:

Canim benim kizimda dogdugu gunden itibaren babasi surekli oper.su anda 14 aylik ve cok sukur hic bir sey olmadi. Herkes cok kizardi birde kirli sakallari vardir, sakalli sakalli opme cocugu diye. Kizim turp gibi masaallah. Bence fazla abartmayin hanimlar.bosuna insanlari kirmayin.ama abartmalarinada izin vermeyin.

Back