bebeklerin korkulu rüyası gaz sancısı

sheylaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
1.480
0
44
bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldık.ama malesef acılarını dindirmekte yeterli olamıyoruz her zaman.gaz sancısı denen kabustan meleklerimizi korumanın yolunu hep birlikte bulalım.tıp bu konuda hala yeterli değil.bildiğiniz doğal yöntemler varsa burda paylaşalım.hadi anneler buraya...

ilk olarak ben yazıyorum.bebeğim 15 günlük bile değil henüz.onun için her şurubu her ilacı kullanamıyorum.rezenenin iyi geldiğini duydum bi kaç yudum veriyorum arada iyi geliyor gibi.ama şiddetli olduğunda dayanamıyor minişim.o ağlıyor ben de başında ağlıyorum.biliyorum geçecek ama dayanamıyorum.nurse harveys diye bi şurup aldırdım ama o da bir aydan önce verilmiyormuş,2 hafta daha ağlamaya devam :çok üzgünüm:

benim annemden bi öneri.. bugün ilk defa bende yaptim.. anca cesaret edebildim..

poposuna ucunu kremledigim dereceyi soktum ve cok cok az asagi dogru asildim dereceyi.. ve pirtlatti kizim, rahatladi..
ama yinede dikkatli olun.. kakalarinida yapabilirlermis.. tedbirli olmak lazim
:1rolleyes:

rezeneyi ben kendim içiyorum süheylacım.bebeğime 1 ayı geçmesine rağmen hiç vermedim.sütümden de geçiyor sanırım ne zaman içip sütümü versem rahatlıyor çünkü

canım ben kasım annesiyim çok şükür gaz sancılarımız sona erdi darısı başınıza.sana yaptıklarımı anlatayım iyi gelir belki.
bi çay bardağı su ile bi çay kaşığı çörek otunu kaynat ılık ılık günde bi kaç defa bi iki çay kaşığı içir.
elma yağıyla(adaçayı yağı olarakta geçiyo)ayaklarının altına ve karnına masaj yap.sonra ısıttığın küçük bi bezi karnına koy.çoraplarınıda ısıtıp giydir.
sab simplex diye bi gaz ilacı var onuda içirebilirsin bize çok iyi geldi ama şimdi çok küçük kullanabilirmi bilmiyorum.
yine neo baby diye bi gaz ilacı var onuda verebilirsin.
sabahları bi çay kaşığı çörek otu yağı içirebilirsin.
kekik suyu verebilirsin ama çok verme kansızlık yapabilir.
ayva dana diye bi ot var kaynatıp onun suyundan verebilirsin bi kaç kaşık.
belki iyi gelir canım ben hepsini denedim çok faydasını gördüm.bu arada kaynamış çörek otlarınıda sen ye sütündende geçer.çok zor bişey benim oğlum çok gazlıydı çok çektik ama üçüncü ayına girince rahatlıyo biraz şimdi ise bişey kalmadı.geçicek yani merak etme.kolay gelsin sana.

bana da doktorum bitkisel bir damla önerdi.zinco diye.gaz olsun olmasın kullan dedi.2 gündür rahatız çok şükür.

ayy süper öneriler kızlar çok sağolun hepiniz.çörek otunu rezeneyi ve zincoyu denedim üstüne bi öneride annemden anason çayı içirdik bebişe.baya ii geldi gibi.ama bakalım sadece bu gece rahat yattı umarım tesadüf değildir :Saruboceq:

canım ben metsil damla kullanıyorum doktorumuz barsakta çözülez o ilaç dedi zararı yok kullanabilirsiniz dedi emdikten sonr sabah öğlen ve de gece ikişer damla emziğe damlatıyorum.buarada bezini değiştirirken bacaklarına antreman yapıyorum ileri geri hareketler o da rahatlatıyor.ayrıca anne ne yer içer kendine gaz yaarsa bebek de aynı şekilde olduğu için ve herkesin yeme krteri farklı olduğu için kişisel değerleri baz al canım örneğin muz sana gaz yapmayabilir ama bana yapar:)

ayy süper öneriler kızlar çok sağolun hepiniz.çörek otunu rezeneyi ve zincoyu denedim üstüne bi öneride annemden anason çayı içirdik bebişe.baya ii geldi gibi.ama bakalım sadece bu gece rahat yattı umarım tesadüf değildir :Saruboceq:

anason uyku yapar çok sık kullanma bağımlılık yapmasın.

hmm doğru anason bağımlılıkta yapar uykuda bu son kullanmıycam belki kendim içerim onada benden az geçer.yada en iyisi boşver dimi.9 günümüz kaldı nurse harveys e başlıycam iyi gelir inşallah hadi hayırlısı bakalım :Saruboceq:

bütün hepsini denedim metsil zinco sab simplex nurse harveys rezene gece çayı
yok kızlar eğer bebeğiniz kolikse, akşam saatleri ağlıyorsa bu geçmiyor çekicez artık kimi 3 ay kimi 6 ay diyo, geçmiş olsun sakın bi sürü ilaç vermeyin yeşil kaka yapıyo zaten bi işe yaramıyo, sütünüz yağlıysa ne yerseniz yiyin bişey değişmiyo boşuna kasmayın yiyin gitsin:)

yok kızlar eğer bebeğiniz kolikse, akşam saatleri ağlıyorsa bu geçmiyor çekicez artık kimi 3 ay kimi 6 ay diyo, geçmiş olsun sakın bi sürü ilaç vermeyin yeşil kaka yapıyo zaten bi işe yaramıyo, sütünüz yağlıysa ne yerseniz yiyin bişey değişmiyo boşuna kasmayın yiyin gitsin:)
yok be tatlım o kadarınada cesaret edemiyorum çok etkiliyo yediklerim.yazzıııkkk kıyamam ben onlaraaa :çok üzgünüm:

ya arkadaşlar benim oğlumda çok gazlı ve maalesef kolik.oysa daha 20 günlük.3 gündür aralıksız 8 saat uykusuz kaldığı oluyo.dr metsil vermişti fayda etmedi şimdi zınco kullanıyorum.yediklerime,terime falanda dikkat ediyorum ama hiç bir değşiklik yok.hamile iken almıştır diyorlar.ama internette bi dr den dinledim annenin çok sakin olması gerekiyormuş.sabır arkadaşlar bugünlerde geçecek inşaallah.

arkadaslar aranızda bebeğine rezene veya papatya çayı veren varmı,veriyorsanız günde kaç kere ne kadar veriyorusun benim bebeğim 13 günlük daha.doktora sorucam ama perşembe gidicez siz nasıl veriyosunuz öğrenmek istedim.

arkadaslar aranızda bebeğine rezene veya papatya çayı veren varmı,veriyorsanız günde kaç kere ne kadar veriyorusun benim bebeğim 13 günlük daha.doktora sorucam ama perşembe gidicez siz nasıl veriyosunuz öğrenmek istedim.

Dr bize rezene, papatya,anason ve melisa otunu kaynat önce sen iç sonra bebeğe ılıyınca günde 2-3 defa emzirdikten sonra 10-15 çay kaşığı ver dedi ben öyle yapmaya çalışıyorum ama bizimki sevmiyor malesef

sana katılıyorum canım.neler denemedımkı.metsil en iyisiydı ama bı süre sonra o da fayda etmedı..zinco hıc bır işe yaramadırezene,anason,elma yagı yedıkelrıme dıkakt ettım .ama yedıkelrımızle hıc alakası yok..ne yaptım ne ettımse de gecenın bı saattınden sabaha kadar hıc durmadan aglıyor..bacakalrını karnına cekıyor..gazını cıkardıgı halde aglamaya devam edıyor sankı etini kopparıyormus gıbı..bend ebu bir sürec ve bızım ıhtıyacımız olan tek sey SABIRRRRRRRR..benım kızım 45 günlük oldu..gececek ınsallah..güzel günelr görecegız..sinirlerim harap ve bitap gercı su sıralar ama ne yapayım..gececegını ümit edıyorum..delikafadulden

Bende ekim annesiyim. benimki de artık büyüdü çok şükür.ahh neler çektik.şimdi sizleri okuyunca aklıma geldi:) ama geçiyo herşey tabiki dayanın biraz daha.Zinco damla ve metsil damlayı bebekler küçükken de kullandık ve işe yaradı ama 2,5 -3 aylık olunca onlar artık işe yaramaz oldu.nurse harveys şurubu hergün düzenli günde 3 kere verdim ben ve bişeyi kalmamıştı.tavsiye ederim.çor rahat edersiniz.Eğer çok sancılanırsa gece yarısı mesela biz hastaneye gittik ağlaya ağlaya.katılıp duruyodu çok korkmuştum ama ne yaptılar biliyomusunuz. yarım fitil attılar:) bebekler için ateş düşürücü olanlardan adını unuttum eczaneye yada doktora sorarak evde bulundurun.iş felaket boyuta gelince hastaneye koşmadan YARIM fitil atın ve pırtlamaları seyredin.bu kadar gaz nasıl birikmiş diyo insan:) kolay gelsin hepinize bebeklere mucuklarrr.

kızlar üzüldüm okuyunca bebişlere benim oglum henüz 16 günlük

biz her altını actıgımızda zeytınyagıyla yaglıyoruz poposunu
makat kısmına da zeytınyagı sıkıp işaret parmagımla masaj yapıyorum yavas yavas

birde gündüz ev günes görüyorsa günese yatırıyorum alt tarafını soyup zeytınyagıyla masaj yapınca birde deymegin keyfimizee::::))) pırt pırtttttt

ayak altlarına da sık sık masaj yapıyorum unutmadan:::)))

geçmiş olsun herkese
saglıcakla kalın

X