• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerimizin Kıyafetleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevdankara

<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
826
4
46
Ankara
Kızlar,,
oğlum şuanda 14 aylık, doğumundan itibaren tüm kıyafetlerini yıkadıktan sonra ütülüyorum.
halada ütülüyorum hem hijyen açısından hemde temiz ve güzel durması açısından.:61:

Sizler ne yapıyorsunuz bu ütü konusunda???

bende bebegimin dogdugundan beri tüm kıyafetlerini ütülüyorum.hastalık oldu ıyıce:)
özellikle zıbınlarını ütülemeden hic giydiremiyorum icim rahat etmiyo.bide makınede cok yüksek ısıda yıkamıyorum renkleri soloyor diye oyuzden ütüleme geregi duyuyorum hep.

ben sadce ilk ay yıkamıştım. bebeğime yanlız baktım doğumdan itibaren ev yemek bebek ağırgeldi. makinada yıkama dışında 3 kez durulama yaptırıyorum. içim bi nebze olsun rahat ediyor.

kabusum ütü... bizim evde iç çamaşırlarına kadar herşeyi ütülerim ben hastalık işte şimdi bebekte oldu 2 katı cıktı çünkü 7 yaşında bi kızım var eşim ben derken ömrüm geceleri ütü yapmakla geciyo bende ilk kızıma ütüsüz hiç birşey giydirmedim halada öyle bebegimede giydirmiyorum

:benimkisi 6 aylık. bazen ütülüyürom bazen ütülemeden giydiriyorm. zaten bebekle uğraşmaktan ona sıra gelmiyor. doğru dürüst iş yapamıyorumki.

bende ilave durulama yaptırıyorum, pijamalarını atletlerını falan ütülemiyorum. sadece dısarda gıydıgı kıyafetlerını ütülüyorum. bazan gunde 3 pıjama degıstırdıgım oluyor ne yerse hep ustune döküyor yavrum. yalnızım ev işleri yemek bulasık hersey benım üzerimde, ütü konusunda o kadar hassas olamıyorum malesef.

bebeğim 1 yaşında zaman ve moralim uygun oldukça ütüleme yapıyorum.
makinede bir kaç kez durulama yapmıyorum. aslında ütüden daha önemlisi çamaşırları temiz havada ve güneşte kurutmak. ama kışın şehirde bu hiç mümkün değil.
bence her şeyde abartıdan kaçmak gerek. kendime ayıracağım 5-10 dakika benim moralim ve dolayısı ile bebeğimin neşesi ve sağlığı için daha değerli. her şeyi ütülemek yerine ılık bir duş almak taze bir çay demleyip 5 dakika dinlenmek daha önemli.

merhaba
ben zaten kendi kiyafetlerimizide, yani yikadigim herseyi ( coraplar ve temizlik bezleri haric) utuluyordum o dogdu onun kiyafetleri, camasirlarida eklendi. hem hijyen acisindan iyi hemde cekmecelerde daha duzgun dryor camasirlar.
beyazlara yumusatici kullanmiyorum, bazen iki defa durlatiyorum okadan.

Son düzenleme:
bebısımın kıyafetlerını ek durulamalı sekılde yıkıyorum.her yıkama sonrası kuruduktan sonra utuluyorum.

makinede bir kaç kez durulama yapmıyorum. aslında ütüden daha önemlisi çamaşırları temiz havada ve güneşte kurutmak. ama kışın şehirde bu hiç mümkün değil.
bence her şeyde abartıdan kaçmak gerek. kendime ayıracağım 5-10 dakika benim moralim ve dolayısı ile bebeğimin neşesi ve sağlığı için daha değerli. her şeyi ütülemek yerine ılık bir duş almak taze bir çay demleyip 5 dakika dinlenmek daha önemli.

katılıyorum.bebegim 6 aylık ve sadece 40 cıkana kadar utuledim,bende utuye verecegim zaman bebegimin olsun diyenlerdenim.Ben dinlenmis ve mutlu olunca onunla gecirdigimiz zaman da mutluluk icinde oluyor.

Son düzenleme:
katılıyorum.bebegim 6 aylık ve sadece 40 cıkana kadar utuledim,bende utuye verecegim zaman bebegimin olsun diyenlerdenim.Ben dinlenmis ve mutlu olunca onunla gecirdigimiz zaman da mutluluk icinde oluyor.

sizlerde haklısınız tabi, öyle düşününce mantıklı.
fakat gecenin bi yarısı da olsa ütülüyorum.yoksa içim rahat etmiyor.
sanırım birazda psikolojik:25:

şimdi yazdıklarınızı okuyunca kendimi tembel hissettim. ilk ay hep ütülüyordum. ancak şimdi pek vaktim olmuyor. evde yalnızım ancak yetiştirebiliyorum. ancak ben de ütülenmesinden yanayım en azından tenine değenlerin.

1.5 yaşında bir kızım var.ben doğum hazırlığı için eşyaları yıkayıp ütülemiştim daha sonra hiç ütülemedim.6 aylık olana kadar bebek deterjanı kullandım sonra bizim deterjanla yıkıyorum.ek durulama falan yaptırmıyorum.ütü yapmıyorum.
kızımla uğraşmaktan ona vakit kalmıyor hem gereklide görmüyorum bu kadar hassas davranmayı.

sizinkiler biraz takıntı olmuş bence.ömrümü ütü yaparakmı geçireyim yani hergün 1 mak çamaşır yıkanıyor evde.
siz iyi başa çıkıyorsunuz valla ben başa çıkamam herhalde

ben de ütülemiyorum o kadar vaktim yok ütüye harcayacağım vakti kızımla oyun oynayarak geçiriyorum. zaten ütü yapmaktan nefret ederim.ama mutlaka onun kıyafetlerini bebek deterjanıyla ayrı yıkarım.

bende bebeğimin kıyafetlerini ek durulama yapanlardanım.yoksa içim rahat etmiyor.
ütüyü ise sadece ilk aylar yapabildim zıbın ve badyleri ütüleyerek giydirmiştim.
şimdi malesef sadece gezmelik pantalon elbise vs. ütülüyorum.ama ek durulama olmazsa olmazım..

daha doğmadan herşeyi yıkanıp ütülendi.özel yumuşatıcısı olmadan asla yıkamıyorum.çoraplarına kadar herşeyini ütülüyorum.en azından aşıları falan tam olana kadar bağışıklığı gelişene kadar ütülenmeli ben böyle düşünüyorum.sonra tabiki ütü konusunda tavizler verilir :)

ben de doğduğundan beri ütülüyorum
kendi eşyalarımızı bile çamaşırlara kadar ütülerim ama şu ek durulamayı yapmıyordum artık ben de yapıcam iyi ki okumuşum saolun

5 kişilik bir aileyiz...
5 aylık ve 24 aylık kızlarım var...oğlum var 5 yaşında...
herşeyi ütülüyorum...

gece sabaha kadar haftada 2 gün yapıyorum..
çocuklar uyanıkken yapmam imkansız:50:

bu kadar abartmamak lazım diye düşünüyorum.evde bu kadar hijyenle büyüyen bir çocuk daha sonra büyüyünce okulda falan ne yapacak.hasta olma riski artıyor bence.ben de ütüye ayıracagım vakti onunla oynamaya eğlenmeye ayıranlardanım.
günde kaç kere kıyafet değiştiriyoruz.hepsini ütülemek bence çok gerksiz.ben ütüyü hijyen için değil ,kıyafet güzel görünsün diye kullanıyorum.gereksiz bu kadar hijyen

bu kadar abartmamak lazım diye düşünüyorum.evde bu kadar hijyenle büyüyen bir çocuk daha sonra büyüyünce okulda falan ne yapacak.hasta olma riski artıyor bence.ben de ütüye ayıracagım vakti onunla oynamaya eğlenmeye ayıranlardanım.
günde kaç kere kıyafet değiştiriyoruz.hepsini ütülemek bence çok gerksiz.ben ütüyü hijyen için değil ,kıyafet güzel görünsün diye kullanıyorum.gereksiz bu kadar hijyen

bence de gereksiz...kıyafetlerinin çoğunu yksek ısıda yıkıyorum zaten ütülemeye gerek duymuyorum.
çocuğum benimle geçirdği güzel zamanları hatırlayacak byüyünce, ütülü kıyafetlerini ve kusursuz tertemiz bir evde yaşadığını değil...

Back