bebeklerimizin burçları ve yükselen burçları

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
benim oğlum balık. internette gezerken burçlara baktım da ilginizi çeker diye düşündüm. bebeklerinizin burcu ve yükselenini biliyor musunuz?

benim oğlum balık. yükseleni aslan. bakalım nasıl biri olucak.

BALIK

Çizgi filmleri çok sever. Balık çocukları çok yumuşak ve sevimlidir. Güzel yüzleri, mahmur gözleri, sempatik gülüşleriyle şirinlik muskasıdır. Zamanın büyük bölümünde kendi halinde melek gibi uyurlar. Fakat bazen durduk yere öyle çok ağlarlar ki, gözyaşlarının sonu gelmeyecek gibi görünür. Küçük mimiklerden oluşan bir lisanları vardır ve tatlı masallar dinlediklerinde buna küçük kalpleriyle inanırlar. Konuşmayı çok erken öğrenirler. Masal dinlemek çok hoşlarına gider, okumayı öğrenir öğrenmez hikaye kitaplarına sarılırlar, edebiyata tutkun kişiler olabilirler. Okudukları, dinledikleri hikayelerden yola çıkarak yenilerini uydurabilirler.Zengin hayal dünyaları, gerçekle hayal olanı karıştırmalarına neden olabilir. Kendilerini kandırma eğilimleri olabilir ama bu bir çeşit savunma mekanizmasıdır. Doğru kararı verebilmek için sakin, destekleyici bir ortama ihtiyaçları vardır. Balık çocukları dürüsttürler ayrıca açık fikirli ve duygularını cümlelerle iyi bir şekilde anlatma kabiliyetleri vardır. Insan ve hayvanlara karşı dikkatli ve naziktirler. Genellikle kolayca incinen ve saf çocuklardır. Bu nedenle onları dünyanın kötülüklerine karşı eğitmek gerekir. Yaratıcı ve güçlü duyguları onları her zaman ailesine, çevresine bağlı ve sorumlu kılar.

AİLE HAYATI: Balık çocuğu ailenin en hassas üyesidir. Hareketleri ve davranışlarıyla aile içinde etkilerini hissettirirler. Duygularını açıkça gösterirler. Yanaklarından dökülen gözyaşları, birden bastıran yağmurun ardından çıkan gökkuşağı gibi parlak bir gülümsemeye dönüşebilir. Sakin bir ortamda rahat, etkili ve verimli olabilirler. Balık çocukları sevgi dolu ve sabırsızdırlar. Onların üzerinde otorite kurmak hayli zordur. Anne-babaları onlarla iletişim kurmaya başladıkları an, zayıf noktalarını çabuk bulup onları parmaklarının ucunda döndürebileceklerini öğrenirler. Balık, ailesinden her zaman sevgi ve güven bekler. Onunla oyun oynanmasını ve sürekli bir şeyler anlatılmasını isterler. Sihirli dünyalarında anne, baba ve kardeşlerin büyük önemi vardır.Daha küçük yaştan onları sahiplenir ve kimseyle paylaşmak istemezler. Kardeşlerine karşı oldukça koruyucu ve duygusal açıdan bağlıdır. Evinde aile arasında ilişkilerin güçlü olmasını isterler. Sorumluluklarını bilen bu afacanlar, büyüdüklerinde de ailesinin her zor anında yanında olacaklarının sinyallerini daha küçükken verir. Destekleyici ve anlayışlı bir aile ile birlikte, iyi bir eğitim alırsa tüm öğrenim hayatı boyunca problem çıkarmazlar. Balık çocuklarının fantastik bir dünyaları vardır. Bu nedenle bazen onlarla geçinmek güç olabilir. Okulda yaşadıkları tecrübelerden dolayı zaman zaman kırılabilirler fakat geniş hayal güçleri onlara artılar kazandırabilir.
(alıntıdır)

benım oglum yengec yükselenı aslan sımdı yukselen mı daha baskın oluyor

benım kızım kova burcu iyiki balık degıl:KK43:eşim balık cunku malesef cok karamsar bır burc)
kova burcu ama yüksleeni bilmiyorum 14 subat dogumlu saat 20:17 dogumlu

ben balık burcuyum,kızlara yakışan bir burç ta erkeklere pek gitmiyor.tabi yükselen burç etkili kesinlikle.
kova burçları çok analitik,duygusal düşünmezler genelde.

evet cevremde cok kova var hayranım kova burclarına .iyiki kızım kova oldu.gercektende balık burcu erkeklere hiç gitmiyor.fazla duygusallıkda zararlı bende yengecım bende cok duygusalım cunku

benim oğlumda balık şu yükselen burç her sitede başka birşey diyor benim içinde oğlum içinde eşim içinde pek güvenilir değil
burçlar bir insanın kişilik özelliğini tamamen oluşturamaz balık erkekleri duygusal karamsar yakışmıyor demişsiniz benim bir dedem vardı rahmetlik balık erkeği bütün çevre hayrandı yani zekasına mantığına duygusuna...
yani burç+yükselen+yaşam koşulları+yetiştirme tarzı insanın kişiliğini oluşturuyor bence

Kızlar benimki 10 şubat doğumlu gündüz 16 15 te doğdu ben burçlardan hiç anlamıyorum yükseleni falan nasıl hesaplanıyorki bilen varsa benim kızımınkinide yazsın lütfeen yada yükselenin nasıl hesaplandığını...a.s.
a.s.

Balık burcunda doğan çocuk, çekingen, mahçup ve utabgaçtır. Aslında resim, müzik, edebiyat gibi konularda kabiliyetli olan çocuk bir hayal aleminde yaşar. Onun için her masal bir gerçek sayılabilir. Çocuk kendi haline bırakılırsa daha da içine kapanır ve hayalleriyle başbaşa kalmayı tercih eder. Anne ve babanın ona büyük sevgi göstermesi, yaşına uygun çocuklarla arkadaşlık etmesini ve dışa dönmesini sağlamaları lazımdır. Çocuk neşeli ve dostluk seven bir tip olduğu için böyle ilişkiler onun yavaş yavaş mahçupluktan sıyrılmasını sağlar.

Çocuk, okulda zekası sayesinde derslerini çabuk kavrar. Ama sert bir söz veya bakış onun kırılmasına ve derslerden soğumasına yeterlidir. Öğretmenin da çocuğu anlayarak yumuşak davranması lazımdır. Böylece çocuk hem öğretmenini hem derslerini sever. Çocuk küçük yaşta güzelliklere olan düşkünlüğünü de blirtecektir. Resim yapması, kitap okuması, müzik dinlemesi için onu teşvik etmek çok yerinde olur. Böylece çocuk, güzellik arzusunu tatmin eder ve yeteneklerini de yavaş yavaş ortaya koyar. Bu çocuk aynı zamanda kıskançtır. Kardeşlerini ona tercik etmek de onun huzurunu kaçırır.
(alıntıdır)

KOVA

Kova burcunda doğan çocuk daha erken yaşlarda sizi bilgisi, başkalarının kinden farklı görüşleriyle şaşırtabilir. O diğer çocuklar gibi her gün okula gitmeyi de istemeyebilir. Uygun bulmadığı şeyler yüzünden sizinle ciddi tartışabilir. Yalnız çocuk, dünyayı, insanları çok seven bir tiptir. Ona, ileride insanlara yardım edebilmesi için okuması, iyi bir eğitim görmesi gerektiği anlatmalı ve ilgisini çekecek misaller verilmelidir. Bir hayli meraklı olan çocuk, ünlü kimselerin hayatlarını incelemeye başlayacak ve sonra kendi kendine hayaller kuracaktır. Onu daima desteklemeli, cesaret vermelisiniz. Zamanla okulu, arkadaşlarını çok sevecektir. Çünkü konuşmak, arkadaşlık ve oyundan zevk alacaktır. Kısa süre içinde de bütün arkadaşlarını etkilemesi mümkündür. Çocuk daha erken çağda yapacağı iş veya seçeceği meslek hakkında karar verecek kadar kafalıdır. Onu sevin ve şefkat gösterin ama daha önemlisi kendisine yaşıtınızmış gibi davranarak problemlerini halledin. Böylece çocuk, kendisine güvendiğinizi de anlayacak ve buna daima layık olmaya çalışacaktır.
(alıntıdır)

benım oglum yengec yükselenı aslan sımdı yukselen mı daha baskın oluyor

YÜKSELEN ASLAN BURCUNUN VERDİĞİ KİŞİLİK

Bir aslan gibi güçlü ve üstün olmayı severler. Tutkulu, kendine güvenen, korkusuz kişilerdir. İş yaşamında ve her alanda yüksek konuma gelirler. Çok çabuk öfkelenirlerse de kinci oldukları söylenemezler; dahası bağışlayıcı özellikleri ağır basar.

Çok enerjiktirler ve bu enerjileri ile hiçbir engel tanımadan saptadıkları hedefe doğru inançla yürürler. İşler yolunda iken çok hoşgörülü ve eli açık olurlar; ama işler beklenmedikleri gibi sonuçlanmazsa telaşlanır, her şeyden ellerini çekerler. Sorumluluklarını savsaklamazlar fakat kendilerini uğraştıran sorunla başa çıkabilmek için bir süre içlerine kapanırlar.

Onlar tıpkı bir aslan gibi, yaşadıkları toplumun soylu kişileridir. Komut verme eğilimleri vardır. Bu yüzden zorba bir kişi izlenimi uyandırırlar. Eli açık, yürekli ve iyidirler. Parayla ilgili konularda çelişik bir tavırları vardır. Para toplarken kılı kırk yararlar, harcarken ise bir gecede çarçur edebilirler. Parasal sıkıntıya düşerlerse çok üzülürler.

Karşılarındaki kişileri etki altına lama güçleri vardır. Konuşma yaparken tanıdıkları heyecanlı ve tutkulu tavırlar çekici olmalarına neden olur. Çevrelerinde beğenilen, saygı duyulan kişilerdir.

Kendi yuvalarının tek sahibi olmak tutku halindedir onlarda. Sağlıklı ve iyi oturmuş bir aile yaşamının kendilerine neler kazandırdığını çok iyi bilirler. Bundan başta kendi ailesini dıştan gelecek tehlikelere karşı koruyan bir aslan tavrı takınmak onlar için çok önemlidir.

Çocukların yetiştirilmesi konusunda doğuştan gelen bir uzmanlıkları vardır; bu nedenle iyi eğitimci ya da pedagog olabilirler. Parayla, sevgiyle ve daha da öte kendi kaderleriyle korkusuzca kumar oynaya bilirler.

Bu kişilerin çoğu yanlış bir eş seçimi yaparlar. Artistik yetenekleri olan kişiler ilgileri çeker. Özgürlüklerine düşkündürler ve bulundukları yerde tek yetkili olmak isterler. Bu isteklerinin engelle karşılaşması durumunda tartışma çıkarırlar. İnsanlarla dostça yaşamak, bun da kesintisiz sürdürmek isterler. Aslan burcunun kadını ve erkeği üstlendiği konuyu kesinlikle sonuçlandırır. Ölümü pek düşünmez , olabildiğince çok yaşamak isterler. Cinsel enerjilerinin tüketmede tez canlı davranabilirler ve yüzden başlarına olmadık işler gelebilir.

Açıklanamayan bazı gizli güçlerin kendilerini yönettiğine inanırlar; Bilinçli ya da bilinçsiz olarak böyle düşünürler. Bu nedenle gerekirse diktatörce bir tavır alabilir, kendilerinde kralların sahip olduğu kutsal haklara benzer bazı kutsal hakların olduğunu kabul ederler. Gezmekten hoşlanırlar, fakat bir turist olarak değil. Geleneksel dinler davranışların kendilerini zorlamasından hoşlanmazlar.

Gösterişe önem verirler. Bir polis amiri, ya da belediye başkanı olurlarsa boyunlarında 24 ayar bir zincir, büyük bir rozet ya fil dişi kabzalı bir tabanca isterler. Bir yönetici olarak insanların her zaman hatırlayacakları kişilerden olurlar.

Davranışlarının basma kalıptan kurtulması ve belli bir canlılık kazanması için gruplara katılırlar. Zeki, neşeli insanlar ilgilerini çeker. soyut düşünceleri çok iyi anlatabilir, böylece kendilerine bağlı bir okul oluşturabilirler.

Zaman zaman önemsenmedikleri duygusuna kapılıp somurturlar. Fazla gururlu olduklarından bunun nedenini açıklayamazlar, huzursuz olurlar, alkış ve beğeni tutkuları yüzünden bencilce davranmaktan kendilerini alamazlar,oysa gerçekte herkese yardım etmek isterler. Kolayca incinirler fakat bunu belli etmezler.
(alıntıdır)

Yükselen burç, kişinin kendini nasıl gördüğünü ve nasıl hissettiğini belirlediği için, bir doğum haritasındakini ruh ile en çok bağlantısı olan nokta olarak kabul edilir. Kendini tanımak ve farkında olmak kişiye yaşama gücü verir. Bu da doğrudan doğruya yükselen burca bağlıdır. Yükselen burç aynı zamanda kişinin gerçekleri nasıl gördüğünü de belirler.

Geleneksel astrolojide yükselen burcun kişinin fiziksel bedeni ile dış görünümünü de etkilediği kabul edilir. 24 saat içinde yükselen burç 4 dakikada 1 derece, yaklaşık 2 saatte bir burç değiştirir.
alıntıdır

Kızlar benimki 10 şubat doğumlu gündüz 16 15 te doğdu ben burçlardan hiç anlamıyorum yükseleni falan nasıl hesaplanıyorki bilen varsa benim kızımınkinide yazsın lütfeen yada yükselenin nasıl hesaplandığını...a.s.
a.s.

Yükselen burcunuz
Aslan

KOÇ
Koç Burcunda Doğan Ünlüler

Descartes,Tenesse Williams, Vincent Van Gogh,Hz Muhammed,Herbert von Karajan, Neşe Karaböcek, Yüksel Uzel, Johann Sebastian Bach, Charlie Chaplin, Joan Crawford, Marlon Brando, Ömer Şerif, Fatih Sultan Mehmet, Dr. Yıldırım Aktuna, Zeki Alasya, Sakıp Sabancı

BOĞA
Boğa Burcunda Doğan Ünlüler

Salvadore Dali, Karl Marks, Sig mund Freud, Asil Nadir, Nükhet Duru, Kanuni Sultan Süleyman, Kraliçe II. Elizabeth, Lenin, Barbra Streisand, Evita Feron, Honore de Balzac, Johannes Brahms, Gary Co oper, Henry Fonda, Jehudi Menu hin, Bertrand Russell, Shakespeare, Stevie Wonder.

ıKıZLER
ıkizler Burcunda Doğan Ünlüler

Adile Naşit, Bülent Ecevit, Tansu Çiller, Çetin Altan, Nilüfer, George Bush, J.Paul Sartre, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Tcıny Curtis, Che Guevera, John F. Kennedy, John Wayne, Thomas Mann, Erdal ınönü.

YENGEÇ
Yengeç Burcunda Doğan Ünlüler

Sylvester Stallone., Tom Cruise, Bedrettin Dalan, Türkan Şoray, Sezen Aksu, Julius Caesar (Sezar), Lady Diana, Kenan Evren, Louis Armstrong, Nelson Rockefeller, Yul Brynner; Ernest Hemingway, Hermann Hesse, Kafka, Ringo Starr, Mireille Mathieu, Nathalie Wood.

ASLAN
Aslan Burcunda Doğan Ünlüler

Napoleon Bonaparte, Fidel Castro, Alfred Hitchcock, Robert De Niro, Uğur Mumcu, Bill Clinton, Benito Mussolini, Coco Chanel, Mata Hari, Jaqueline Onassis, Mae West, Henry Ford, Mick Jagger, Carl Gustav Jung, Guy de Maupassant, Madonna, Gönül Yazar, Ahu Tuba

BAŞAK
Başak Burcunda Doğan Ünlüler

Michael Jackson, Uğur Dündar, Vitali Hakko, Peter Sellers, Ray Charles, Ingrid Bergman, Agatha Christie, Greta Garbo, Leo Tolstoy, D.H. Lawrence, Sophia Loren

Terazi Burcunda Doğan Ünlüler

Brigitte Bardot, Catgerine Deneuve, Cem Özer, Cervantes, Christopher Reeves, Cliff Richards, Hülya Avşar, Jimmy Carter, John Lennon, Julio Iglesias, Klaus Kinski, Konficyus, Lizst, Meryl Streep, Michael Douglas, Nurseli ıdiz, Oscar Wilde, Pavorotti, Rahmi Koç, Roger Moore, Sylvia Kristel, Turgut Ozal, Verdi,Nietzsche

AKREP
Akrep Burcunda Doğan Ünlüler

Alain Delon, Rock Hudson, Martin Luther, Alfred Nobel, Pablo Picasso, Marie Curie, Indira Gandhi, Katherine Hep burn, Mesut Yılmaz, M.Kemal Atatürk, Necmettin Erbakan, Nazlı Ilıcak, Süleyman Demirel, Dostoyevski, Troçki, Albert Camus, Voltaire, Theodore Roosevelt.

YAY
Yay Burcunda Doğan Ünlüler

Woody Allen; Ludwig van Beet hoven, Walt Disney, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Jane Fonda, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Mehmet AIi Birand, Zeki Müren, Winston Churchill, Gustave Flaubert, Edith Piaf, Mark Twain.

OĞLAK
Oğlak Burcunda Doğan Ünlüler

Benjamin Franklin, Henry Miller, Moliere, Isaac Newton, Elvis Presley, Elvis Presley, Joan Baez, Marlene Diet rich, Ava Gardner, Hz. ısa, Filiz Akın, Semra Özal, Federico Fellini, Rudyard Kipling, Richard Nixon, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Mao Tsetung.

KOVA
Kova Burcunda Doğan Ünlüler

Bertolt Brecht, James Dean, Federico Fellini, Paul Newman, Franz Schubert, Jules Verne, Eva Braun, Mia Farrow, Sylvia Krystel, Ajda Pekkan, Rauf Denktaş, Charles Darwin; Charles Dickens, Clark Gable, Abraham Lincoln, Norman Mailer, Ronald Reagan, Franklin Roosevelt, John Travolta, Nastassia Kinski, Wolfgang Amadeus Mozart.

BALIK
Balık Burcunda Doğan Ünlüler

Albert Einstein, Galileo Galilei, Vivaldi,Ursula Andress, Elizabeth Taylor, Frederic Chopin, ROSa Luxemburg, Georg Friedrich Handel, Ornella Mutti, Suna Yıldızoğlu, Füsun Önal, Victor Hugo, Salvador Dali, Mihail Gorbaçov, Paolo Pasolini, Michelan Gelo,

alıntı

benım cevremde de hıc kova yoktu. ılk oğlum oldu bakalım. ama kovaya dahılerın burcu dıyorlar.

yaa arkadaşım bende burçlardan pek anlamıyorum
9 şubatta doğdu kova ama yükseleni ne acaba sabah 10 da doğdu söyleyebilirmisinCADIARZU

X