Bebeklerimizin Aşıları ve Kontrolleri

fikirdelisi

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
4.545
453
kizlar kizimdan 1.gununde topuk kani alindi ve hepatit b asisi yapildi.3.gununde yine topuk kani alindi. sonrasi icin 1.ayinda getirin hepatitin 2.sini vuralim dediler. sizde nasil yapildi bu isler? kontrol edelim ki atladigimiz asi kalmasin :emir_bebek:

canım aynı işlemler bizede yapıldı 10 kasımdada hepatitin 2. si için gideceğizz opuyorumnanaktan

ya bide bizimkinin gobeginden sivi gibi bisi gelmis.zibina bulasmis :gitme: temiz zibin giydirdim onada bulasmis biras. bugun 8 gun oldu ama hala dusmedi.

canım bizimde doğar doğmaz hebatit b miz yapıldı ikinci günü topuk kanımız alındı....
dün rutin kontrole gittik kan alındı(sarılık varmı diye ...gözle görünür bişey yokmuş ama bazen sarılık sadece kanla tespit ediliomuş....biz önlemimizi alalımda aklımızda soru işareti kalmasın dedi dr.umuz) kilosu boyu vs.bakıldı hemde... maşallah paşama gayet sağlıklı dedi dr.umuz:nazar:
yarın tekrar topuk kanımız alınacak ve benim içim yine paramparça olacak.....:çok üzgünüm:

ya bide bizimkinin gobeginden sivi gibi bisi gelmis.zibina bulasmis :gitme: temiz zibin giydirdim onada bulasmis biras. bugun 8 gun oldu ama hala dusmedi.

canım dr.unuzla bi görüşseydinn....hiç başıma gelmediği için inanki hiç bilgim yokkk:1no2:

bizim bebişimizede aynı şeyler yapıldı ve yarn 1 ayımız dolcak hepatitin 2.vurulcak ve kalça ultrasonu çekilcek..ilk zamanlar sarılık oldğu için 2 günde bir topktan kan alnmştı paşamdan çok zırlıyodu içim acıodu resmen yarn gene ağlıcak kıyamam yaa:KK43:

1.ay sonu hepatitb ve kalça ultasonu.2.ay sonu yine aşı var.2,5 aylıkken ve 4,5 aylıkken isteyen rota virüs aşısı vurdurabilir.4.ay sonu,6.ay sonu yine aşılar var.10.ay ve 12.ayda da yine aşı var.

bizimde bugün kontrolümüz vardı doğduğu zaman hepatit aşısı yapıldı topuğundan kan alındı bugün yine topuğundan kan alındı ve işitme testi yapıldı 1 hafta sonra 3. ve son kez topuğundan kan alınacak 1 aylık olduğunda da hepatit aşısının 2.cisi vurulacak

bizim bugün hepatit bnin ikincisi ve kalça usgsi yapıldı allaha şükür bişi çıkmadı..darısı sizlern başına.hazr hast gtmşken işitme testni yaptrmayı unuttum yaa:KK43:drda sölemşti..off.

pançita sennki ne kadrlıkki neden gene toğk tn kan aldılar..artı 3 kes değil 2 kez alıolar canm topuk kanını..ben 2 kere hast aldırdım 3.sağlk ocağnda olcak dediler..sağlık ocağna götrdüm 2 kere alınıo dedilerr...gerk yok dediler..fakat benmki sarılık olmştıu 2 günde bir topuk kanı alındı.

pançita sennki ne kadrlıkki neden gene toğk tn kan aldılar..artı 3 kes değil 2 kez alıolar canm topuk kanını..ben 2 kere hast aldırdım 3.sağlk ocağnda olcak dediler..sağlık ocağna götrdüm 2 kere alınıo dedilerr...gerk yok dediler..fakat benmki sarılık olmştıu 2 günde bir topuk kanı alındı.

bizim de hastanede 2 kez alındı ama sanırım özel hastanede oldugu için 10. günde de sağlık ocağına götürmemiz gerektiğini söylediler topuk kanı için. eğer (Allah korusun) hastalık saglık ocagı tarafından tespit edilirse tüm bakım ve tedavi masraflarını devlet karsılıyormus. 1. ve 3. gün testleri devlet hastanesinde yapıldıysa belki o yüzden gerek olmayabilir.

doğduğu gün topuk kanı alındı 4. gün yine topuk kanı alınd hepaitit aşısı yapıldı bir aylıkken hepatitin 2. aşısı olucak
bize doktor kalbinde üfürük sesi var dedi kalp doktoruna götürdük normal çıktı zamanla geçen bi durummuş 3 ay sonra kalp kontrolümüz olcak işitme testimiz yapıldı 14 günlükken

özle hast yaptım 2 kere alndı topuk kanı fakat devlete götrdüğümde yeterli dedilerr..2kez alınıo zaten dediler..ya bzmkide anlamadım ama çok tuhaf ses çıkarıo horluyo gibi anlamadm neden burnundanmı genizindenmi geliyo bilmiyorum dr bişi var demedi bulcuk sen nerden anladnn??

bizimde 2,gun kn alınmış hepatit yapıldı.sarılık için kan aldılar 2.gün.iyi çıktı 5 gun sonra gel tekrar topuk kanı ve hepatit yapılıcak dedi..kalça usg si 1 ay sonra bakalım..yarın gıdıos bızde kontrole umarım herşey iyidr

Son düzenleme:
özle hast yaptım 2 kere alndı topuk kanı fakat devlete götrdüğümde yeterli dedilerr..2kez alınıo zaten dediler..ya bzmkide anlamadım ama çok tuhaf ses çıkarıo horluyo gibi anlamadm neden burnundanmı genizindenmi geliyo bilmiyorum dr bişi var demedi bulcuk sen nerden anladnn??

doktora bi sorsaydin.geniz eti olabilir.

bebegimizin kontrollerini saglik ocaginda yaptirmadigimiz icin bize kimse soylemedi :umursamaz: 15.gunden itibaren d vitamini almalari gerekmis.hatirlatayim biz dun baslayabildik maalesef

X