bebeklerimiz ve çocuklarımız için birikim yapmak

balaca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
selam hanımlar:KK28:
hanımlar ben 3.5 yıllık evli ve hemen hemen 9 aylık bir bebek annesiyim:nazar:
çocukluğumdan beri birikim yapmayı çok severim
evlenene kadar yaptığım birikimlerimle hem evimin bana düşen eşya kısmını hallettim, hem şu anda oturduğumuz evin peşinatına katkıda bulundum
evlenmeden önce eşimin de birikim yapmasına yardımcı oldum
böylelikle ailelerin bize evlenmemiz için verdiği paralara hiç dokunmamış olduk
hepsi evin peşinatına gitti, ev için kısa süreli bir kredi çektik şu anda onu ödüyoruz

ücretsiz izindeyim, ikinci döneme kadar maaşım yok

3.5 senedir özellikle kumbara birikimini oğluma ayırıyorum
hep altın aldım, kuzumun epey altını birikti
ayrıca doğumda takılan altınları da var
bunlar toplamda 9500 TL gibi tutuyor
şimdi sizlere sorum, bu altınlar yine böyle mi kalsın?
yoksa hazır altın yüksekken bozdurup başka bir yatırıma mı devredeyim?
allah ömür verdikçe, kumbara birikimi yapacağım ve bu para ilerde oğlum için kullanılacak

sizler çocuklarınız için yatırım yapıyor musunuz?
yapıyorsanız nelere, nerelere?

şimdiden fikirleriniz için çok teşekkür ederim:KK28:

29 kişi okumuş, kimse cevap yazmamış
kimse çocukları için özel birikim yapmıyor mu?
ya da bana verecek fikri olan yok mu?
o_Oo_Oo_O

evlenene kadar yaptığım birikimlerimle hem evimin bana düşen eşya kısmını hallettim, hem şu anda oturduğumuz evin peşinatına katkıda bulundum
hepsi evin peşinatına gitti, ev için kısa süreli bir kredi çektik şu anda onu ödüyoruz

allah ömür verdikçe, kumbara birikimi yapacağım ve bu para ilerde oğlum için kullanılacak

canım hazır altın yüksekkn bozdurup bankaya atabilirsin üstünü tamamlayabilirsen 10000 olur
sonra sil baştan altın yapmaya devam edersin
keşke bende atabilsem
attığımıda şuan eksiklerimiz çok onları alıyorum

canım hazır altın yüksekkn bozdurup bankaya atabilirsin üstünü tamamlayabilirsen 10000 olur
sonra sil baştan altın yapmaya devam edersin
keşke bende atabilsem
attığımıda şuan eksiklerimiz çok onları alıyorum
teşekkür ederim canım
bu tavsiyeni düşüneceğim

bence uzun yıllar dokunmayacaksan altını şimdi bozdurma, tamam şuanda biraz yüksek gibi görünüyor ama 2-3 yılk sonra daha yüksek olacak. kenara para koydukça yavaş yavaş almaya devam et

bence uzun yıllar dokunmayacaksan altını şimdi bozdurma, tamam şuanda biraz yüksek gibi görünüyor ama 2-3 yılk sonra daha yüksek olacak. kenara para koydukça yavaş yavaş almaya devam et
evet bir yanım öyle diyor
bir yanımda borsada sağlam kağıtların hisselerinden mi alsam acaba diyor?:KK64:
teşekkür ederim canım:KK28:

evet bir yanım öyle diyor
bir yanımda borsada sağlam kağıtların hisselerinden mi alsam acaba diyor?:KK64:
teşekkür ederim canım:KK28:
sağlamlık neye göre? 2-3 yıl sonra en güvenilir şirketin batmayacağının garantisini kim verebilir. altın düşse bile zararla bile satsan yine altındır.. ben olsam böyle bi risk almazdım. en güvenilir lehman brothers bankası iki günde battı. citibank batmanın eşiğine geldi. dünya yeni bir ekonomik krize girmeye hazırlanıyorken çok büyük bir risk bu açıkçası kimseye tavsiye etmiyorum.

sağlamlık neye göre? 2-3 yıl sonra en güvenilir şirketin batmayacağının garantisini kim verebilir. altın düşse bile zararla bile satsan yine altındır.. ben olsam böyle bi risk almazdım. en güvenilir lehman brothers bankası iki günde battı. citibank batmanın eşiğine geldi. dünya yeni bir ekonomik krize girmeye hazırlanıyorken çok büyük bir risk bu açıkçası kimseye tavsiye etmiyorum.
canım bunun için araştırma içindeyim
borsada büyük hisse sahipleri aile dostları da borsadan mart ve nisan sonu çıkılmasını öneriyor
daha sonra duruma göre bir kaç şirket adı verdiler
ben de zaten ha deyince girmem, düşünüyorum:KK17::KK64:
teşekkür ederim tavsiyen için:KK51:

benimde daha 12 günlük bir kızım var
onun için bende birikim yapmak istiyorum en azından ayda 1 gr altın alsam kardır.
genelde bankada altın hesabı açıp orda biriktiriyorlar,ara da al-sat yapıp kar yapıyorlar.eğer yapmayacaksan şimdiki altınları bozdurmana gerek yok bence.ama yeni birikimlerini bankada yapman daha iyi olur bence

benimde daha 12 günlük bir kızım var
onun için bende birikim yapmak istiyorum en azından ayda 1 gr altın alsam kardır.
genelde bankada altın hesabı açıp orda biriktiriyorlar,ara da al-sat yapıp kar yapıyorlar.eğer yapmayacaksan şimdiki altınları bozdurmana gerek yok bence.ama yeni birikimlerini bankada yapman daha iyi olur bence
canım sıkışıklık anında bozma ihtimaline karşı ben fiziksel altın tercih ettim
ama eşimle ikimizin altın hesabımız var
bu aralar kredi yüzünden pek alamıyoruz ama, nadiren de olsa bazen bir iki gram alıyoruz
teşekkür ederim canım

Selam güzellik..
Ben kızım dogdultan sonra ona heray gram veya ceyrek attım kenara.. Bbasıyla anlastık.. Her ay hiç olmadı öaastan 100 lira atıcaktık kenara.. Heray olmadı bu tabi ama mesela iki ayda bi ceyrek attık.. Kızıma takılan takılarıda duruyo.. Ben altın yapıyorum nakitide.. Uzun vadeli düşündügüm için altın olarak kalması daha iyi bence.. İlerde egitimleri in kullanıcam..
Cocuklara birikim yapmak gerekıyo..
Şimdi oglumuz oldu biliyosun..onada akıllandım hamileyken basladık.. Suanda 450 liraya yakın parmız var.. Altın yaptıröadııma pişöanım.. Altın yükseldi.. Mayısta dügünümüz var hediye için kullanırmıyım bilmiyorum.. Kullanmamaya calısıcam.. Ahh balaca ahh hayat cok pahalı..

Bereketli olsun. Çocuk küçükken biriktirmek çok mantıklı olmuş. Çünkü büyüyünce bakıcı ve kreş bizim yıllık 10.000i buluyor. Hiç biriktiremiyoruz. Çok üzülüyorum.
Ben olsam altın olarak bırakırım o parayi. Çünkü yakın vadede bozdurmayacaksiniz gibi görünüyor. Hem düşer mi çıkar mı belli de değil ki...

Sanırım altınınızı evde fiziki olarak saklıyorsunuz. Bunun da tehlikeleri var, evinize bir hırsız girmeye bakar. Ben sizin yerinizde olsam, çocuğum için biraz daha birikim yaptıktan sonra arsa alırdım..

Sanırım altınınızı evde fiziki olarak saklıyorsunuz. Bunun da tehlikeleri var, evinize bir hırsız girmeye bakar. Ben sizin yerinizde olsam, çocuğum için biraz daha birikim yaptıktan sonra arsa alırdım..
hayır canım evde saklamıyorum:KK66:
tavsiyeni değerlendireceğim, teşekkürler:KK52:

Arsa çok mantıklı. Yıllar içinde de değerlenir. Ama epey bir birikim gerektirir ama. Ya da yatırım için ev almak. İlk Yıllar Kendi kendini öder. Sonra kenara koyarsiniz getirisini.

Back
Yukarı