Bebek Beslenmesi bebeklerımız ne kadar kılo aldı ılk aylarında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Birinci ayın sonunda sadece 300 gr aldığından mama vermeye başladık, şimdi 3 aylık tam, 2 haftadır mama vermiyorum, geçen hafta anne sütüyle 110 gr almış ayda 440 a tekabül etmesine rağmen sağlık ocağındaki dr ve hemşire çok iyi olduğunu söylediler. Önemli olan biraz kiloyla beraber sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmesiymiş, bir de sağlık bakanlığının yayınladığı bir makalede 6 aya kadar bebeklerin ayda 400 ila 800 gr alabileceği yazıyordu. Ama eminim ki bir çocuk doktoruna gitsem kıyametleri koparır ve mutlaka mama vermem gerektiğini, eğer vermezsem bebeğimi büyük tehlikeye attığımı söyler.

benim oğlum ilk 8 gün hiç emmedi sağarak verdim sonra da zaten hep 45 dk uğraştan sonra emerdi ama çok iyi kilo almıştı ilk aylarda..2960 doğmuştu 2.800 kadar düştü ilk ay muayenemizde 4.065 olmuştu yani 1.200 almış dr mama veriyomusun die sormuştu hatta..ama gel de şimdi gör anca 7.500 kiloyuz..oysa ki daha 3 ayda 6 kiloyduk emmeyi bıraktı 3 ayda ve mamayı reddetti..sen kiloyu fazla kafana takma drumuz bize ozamanlar 500-800 gram arası alması normaldir demişti..

benim bebeğim ilk 10 gün anne sütü ve mama birlikte aldı (daha sütüm tam gelmemişti). daha sonra hi. mama almadı. 3550 doğmuştu, ilk ay 4400 çıktı. tabi doğduktan 2 gün sonra 3300E KADAR DÜŞMÜŞTÜ.
2. ay ise yine sadece anne sütüyle 4400 ten 5700 e çıktı. maşallah diyim diycem ama 2.5 aylıktan beri emmesi çok azaldı sanırım bu ay 600 gram falan almıştır en fazla birazdan öğrenicez zaten yazarım

az önce ölçüldü bebeğim 3. ayında 700 gram almış... ilk ay 1100 ikinci ay 1300 almıştı. buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…