Premature Bebekler bebeklerimiz en çok hangi oyuncaklarla oynuyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
bebişlerin anneleri bebekleriniz ençok hangi oyuncakla oynuyor bu aralar en gözde oyuncağı hangisi ve tabiiki tavsiyelerinizi bekliyoruza.s.:1hug:

benim kızım hiç oyuncaklarla ilgilenmiyor malesef neler aldıysam olmadı ilgisini çekemiyorum

benim oğlumda bi erkek çocuğu olarak arabalarla oynamasını çok seviyo 9.u ayından beri şuan 16 aya yakın...

benim kız yürütecde çoook mutlu dişleri kaşındığı için ağzına sığabilecek herşeyi seviyo benim aşkımopuyorumnanaktan

benim kızımda oyuncaklarla ilgilensin artık bir şeylere dikkat ettiğini görmek istiyorum bende.senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

benim kızımda oyuncaklarla ilgilensin artık bir şeylere dikkat ettiğini görmek istiyorum bende.senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

yürütec yada hobbala denedin mi hiç..düzeltilmiş yaşı 5 aylığı geçtiyse bunları denesene tatlım..

benım kızın düzeltilmiş yaşı 1,5 ay neyle oynar kızlar:) anca öyle bize bakınıyor yalanıp duruyor..eliyle yüzümü cırmalıyor kızdığında:) ben ne yapacam kızlar ne almam gerekiyor benım?

çıgırak al canım.. özellikle ana renklerde olanı..bebekler bu aylarda sadece ana renkleri görebiliyomuş..benimki kırmızı rengi çok seviyo..

hoppalayı çocuk doktoru bi arkadaş tavsiye etmişti bacak kasları gelişiyormuş...bana sölediğinde geç kalmıştım kilo olarakda ay olarakda...şu ses çıkaran yumuşak oyuncakları seviyorlar beşiğe ve bebek arabasına takılanlar...ve bide bizim uyku oyuncağımız var yumuşak boş bir kılıf yada kukla diyim bana almanyadan gelmişti onu çok seviyor asla vazgeçmiyor uyurkende hep yanında tavsiye ederim.burda c&a da var...bizimki arabaların tekeriyle oynuyor onlar çeviriyor ve dönen ne varsa

oğlum düzeltilmiş olarak 2 ay 3 haftalık...
uyku kuzumuz var yurt dışından ödül almış onsuz uyumuyor çeşitli sesleri var anne kalp atışları doğa sesleri gibi bu onu sakinleştiriyor kolik krizlerimizi önlüyor rahat uyku sağlıyor müziğin süresini ayarlayabiliyorsunuz müthiş bişiy o vazgeçilmezimiz...
bunun dışında playskool uyku arkadaşım var yüzü ışıklı ve karnına bastırdığımızda müzik çalmaya başlıyor ilk arkadaşım olarak geçiyor.
ve pusetine astığımız bir kaç tane sallanan oyuncak renkleri cıvıl cıvıl turuncu yeşil kırmızı sarı ağırlıklı dokunulduğunda ses çıkarıyor oğlum çok seviyor sürekli elleriyle vuruyor ve sesi duyduğunda gülücükler saçıyor :)
ve beşiğimizde sallanan ayıcıklar var onları yumruklamayı seviyor uyandığındaki keyfiyle...
tabii birde basit çıngırağımız var onu eline veriyorum aynanın karşısına geçiriyorum ilgiyle bakıyor elinden düşürmemeye çalışıyor.
geliştirici oyuncaklar kullanılması taraftarıyım ben.
doktorumuza danıştığımda hepsi çok iyi bu şekilde devam dedi.

Son düzenleme:
birde kağıda cinali çizdim gösterdim tepkisi müthişti isterseniz deneyin :)
işte tepkisi resimde görüldüğü gibi ilk göstermemdeki tepkiler bunlardı...

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar
benim kuzucugumda 5 ay iki haftalik.
playschool un oyun patiklerini ayaklarina giydiriyorum yatarken ayaklari ile oynuyor. kirmizi bir esarbimiz var devamli onunla oynuyor onu gorunce cok heyecanlaniyor.
pembe bir kuzucugumz var onuda pusetine astigim zaman cekiyor, biraktiginiz zaman neseli sesler cikararak titriyor bu onun el kaslarini gelistirecek.
birde ana renkler bebeklerin ilgisini daha cok cekiyor.
bir kac gundur rengarenk kartondan bir kitap gecti elime kizimi kucagima oturtup ona kitap okuyorum sayfalar cok ilgisini cekiyor kitabi agzina almak isitor bulabilirsem agiza alinabilecek plastikten bir kitap bakiyorum. uzun sure beni dinleyebiliyor kitabada bakarak tabi.
birde ben hareketlerle soylenebilecek ingilizce ve turkce sarkilar ezberleyip soyluyorm agzini kocaman acip heyecanla beni izliyor.

canım düzeltilmiş yaş asıl doğması gereken yaş oluyor.
yani benim bebeğim 40 haftalık doğması gerekirken 34 haftalık doğdu ona göre hesaplanıyor...

yani doğduğu zamana göre 4 ay 1 haftalık

erken doğmasaydı eğer 2 ay 3 haftalık olacaktı (işte bu düzeltilmiş yaş oluyor)

erken doğan bebekleri doktorlar düzeltilmiş yaştan takip ediyor...

oyuncak onemlı bencede ....ılk once cok kucukken aglamaları dursunn dıye cıngırak tarzı seslı oyuncaklar aldım ...hala onları sevoıyolar basınca konusan oyuncaklar var ısıkları yanınca dıkkatlerını cekıyo...ama artık daha egıtıcı oyuncaklar almayı dusunuyorum....muzuklı masal kıtapları gıbı hersey dıkkatlerını cekıyoo her renklı seslı seyler.....artık mutfaga yınlendıler kasık kepce kutu ne varsa........oyun halısı tarsındakı oyuncakta guzel altına yatıyolar dugmelerıne basıoyolar...yurutecı sevmedı benımkıler koyuyorum ıskence yapılıyo sankı bes dakka sonra cıglık ..alıyorum dısında oynamayı sevıyolar.....cep telefonu bılgısayar cok ılgılerını cekıyoo vermek ıstemıyorum ama bazen susunlar dıye azcık verıyorum bayılıyolar ya .....ınş saglıkla buyurler tum bebekler

bendeee((((
utku sadece beşiğinin yan taraflarına astığım oyuncaklara bilinçsizce vurup çıkan seslere bilinçli gülüyor-o kadar...bakmıyor..eline almıyor..

mrb yağmurcum ay ebrizim ve senin yazılarını sürekli takip edip okuyorum ve seninkinin görememsine çok üzülüyorum tam baştan hatırlıyamadım ama sorun neydi rop mu vardı kaçıncı derecedendi ilerisi nasıl olucak Allah yardımcınız olsun inşalalh utkununda görme konusunda güzel gelişmelerinin haberlerini alırız beniimde oğluma başta 3. derecden rop demişlerdi ve çok korkmuştum ama şükür şimdilik bi sorunu yok bi sol gözünde hafif içe bakma var gibi ama ilerde belli olacak hayat öyle tuhafki onların en ufacık huzursuzluğu bile bizi okadar etkiliyoki hele gelecekte yaaşayacağı zorluklar gerçekten bizler normal doğan çocuk annelerinden çok farklıyız bizler daha hassas ve duygusalız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…