- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.949
- Konu Sahibi marbling817
3 çocuğumda küveze girdi erken doğdukları için.aynen cnm ya kızım 1600 gr oğlum 1320 gr olmuş. kızımı biberonla besliyorlar emme reflekside gelişmemiş mi yani
İlk çocuğum 36 haftalık doğdu karnımda suyum bütünde sezeryana alındım mosmor doğmuştu. 8 gün kuvezde kaldı. Emme refleksı gelısmemıs dedıler bana. 6. Veya 7. Gündü çocuğumu hıc gormedım emzırmedım sınirlerim lacka olmuş artık banada tv de hergun kuvezde kalan bebek hergun annesı tarafından emzırılmelı diye sağlık bakanlığının vıdeosunu ızletıyorlar.
Doktor odasına gıttım. Soylendım artık Dr ye. Çocuğum benı emmeden nasıl emme refleksı gelısmemıs dersınız. Belki anne memesını kabul etcek bıberounu belkı ıstemıyor. Nıye bana verıp emzırmeme ızın veremiyorsunuz dedım. Kızdım çok kızdım o an hala da kızgınım. Sonra ertesı gün yanıma verdıler bu güzelde emdi yavrum. 2 yasına kadar emdi çok şükür. AZcık hakkını arıyacaksın. Bi Dr bebegınız çok iyi size verirler diyordu bi de de emme refleksı gelısmemıs dıyordu.
Senin emzirmene müsade Edıyorlarımı. Bıberonu emıyorsa emme refleksı gayet de iyi. Bu Dr lere akıl sır ermıyor.
3. Çocuğum 32 haftalık doğdu 18 gün kaldı 2.200 gr doğdu nefes alamıyordu sonra tedavının ardından nefes alabıldı tek basına emme refleksı gelmişsin dedıler benı pek esmemiyordu bıberonuda zor emıyordu. Bıtırıyordu mamasını da ama geç bıtırıyordu.
18 gün sonrada hastaneden taburcu oldu. Suan 14 aylık benı emmedı ve bıberonu bıle çok zor alıyordu sımdı sımdı daha rahat alıyor artık.