Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ama internette de farklı farklı. neyse böyle böyle koca adam olcaklar...
Aynene bende senin gibiydim oğlum 4 aylıktı kucağı hiç sevmezdi .Biri kucağına alınca somurtur kalıba koymuşsun gibi yılırdı.HEr gelen bu niye basmıyo sen yaptın emzirip attın yatağına böyle oldu dediler.Bende doktorumuza sordum oda bana kızdı gereksiz şeyler bidaha duymim falan diye.Bende sürekli bastırmaya çalıştım.Şimdi 5 aylık kuvvetli basıyo.Hatta kendini bile atıyo.Bence dikkat etmek lazım.Dün hastanede bi bayanla karşılaştım oğlu 8 aylıkmış basamıuyomş desteksiz oturamıyomuş.Sinirleri zayıfmış.Yani tabiiki 4 ay erken 6 aya kadar bekle Allah bas demeden basar mı hiç
benimde kaynanam bebegimi bastırmış basmıyo bu basık falan dedi bende korktum o neki acaba diye hatta konuda açtım burda ama topa tutuldum bilmediğim birşey gerçekten bebekler 5 aya kadar bastırılmaz omurilik incinir falan yazdılar bana arkadaşlar ama bilmiyorum zaten ben bastırmaya değil kucagıma alırken bile korkuyorum bişy olursa diye
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
ben de kızımı ne bastırdım ne oturtmaya çalıştım 6 ay dolana kadar
yerlerde yatar yuvarlanırdı, kucağı da sevmezdi pek
drumuz da kilolu olduğu için yürütece koyar yürütmeye çalışırsanız bacakları yamulur demişti
biraz da ondan korktuk
ama maşallah hiç geri değil 8. ayda emekledi, yaşında da yürüdü
eninde sonunda yürüyorlar, bazı şeyleri erken yaptırtıp bebişlere zarar verme riskini almaya değmez bence
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ayrıca bebekleri içgüdüleriyle ve gelişim evresiyle alakalı sanırım bu. yani öğretmeyle yürümez bebek dimi?
bende 6 aylık olana kadar ne bastırdım nede oturttum şimdi 16 aylık evde terör estiriyor valla.
Herşeyin başı sağlık
Kayıtlı Üye
yaaa kızlar kendı basmak ısterse ne yapacaz? Benımkı ılla basayım ıstıyor. Zayıf ve hareketlı bır bebek... Bende korkuyorum yamulur falan dıye. Hemde nasıl kuvvetlı basıyor. Hemen yurumek ıstıyor. Hızlı hızlı adım atıyor. Cok hosuna gıdıyor. Ve bunu en az 1 aydır yapıyor.
bende 1 yaşıma kadar hiç basmamışım yürümemişim ama ondan sonra durdurabilene aşk olsun :)
bence bebekler canları istediği zaman istediğini yapıyorlar
zaten doktorunuzda bir sağlık probleminden bahsetmediği sürece endişelenmeye hiç luzum yok
herkes öyle böyle dyor benide çok endişelendirdiler ama birkaç gündür bunu anladım kimseyi takmamak lazım sadece insanın sinirlerini bozuyorlar
Selamlar. Biz de benzer kaygılar ve sıkıntılar yaşadık. AMMAN BASTIRMA - SAKIN OTURTMAlar arasında Kuzey'imiz 4. ayda israrla ayaklarına basmak istiyordu. Her fırsatta Kalkmaya çalışıyordu. Babası da tutup bi kaç kez tay tay durdurdu ama korkuyordum ben.
Doktorumuza sorduk kendisi çok istiyorsa kısa süreli bastırın dedi. Şimdi 5. ayımızdayız, çok küçük bir destekle, tek elinden tutarak dengede duruyor ve çok eğleniyor.
Bilmiyoruz ne olacak.
Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
canım bebim kızım da 3.ayından itibaren dizlerime dikilttiğimde basıp zıplamaya basladı. cok hosuna gittigi için bende bazen zıplatıyordum ölee ama doktorumuz ayaklarını üstüne bastırmayın dedi kemik ve kıkırdak yapısı henüz cok yumusak oldugu için boyu kısa kalabilirmiş.. şimdi hala bastırmıyoruz ayaklarınız üstüne.. 6.ayını doldurmak üzere ve hala oturtmadık dik olarak da.. artık bu aydan itibaren yavas yavas baslıcaz..
Bütün yazılanları okumadım ama bildiğim kadarıyla küçük bebekleri bastırmak çok zararlı. Kasları daha güçlenmeden zorlanınca ortopedik problemlere neden olabiliyor. Sakın bastırmayın derim
slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim oğluşum 4.5 aylık oldu benimki de basmıyo henüz annem hep bana bu çocuk niye basmıyo felan diyordu doktora sorduğumda zamanı gelince basar dedi ondan sonra içim rahatladı anlayaçağınız bunlar kocakarı lafı
benimde eşimin babannesi bu niye basmıyor diyip duruyordu. demek yalnız değilmişim:) benim oğlum üstelik daha 2 aylık...
arkadaşlar bu bastırmak derken neyi kasdedıyorsunuz.yere tüm agırlıgını vererekmı.yürütmeye çalısır gibi mi...ben kucagıma aldıgımda yüzü bana dönük olarak koltukaltından tutuyorum tabi ayakları karnıma basıyor öyle sevıyorum onu,zıplamaya calısıyor hatta (umarım anlatabılmişimdir)...buda mı sakıncalı acaba..içime kurt düştü valla..bir daha yapmıyım barı.
arkadaşlar bu bastırmak derken neyi kasdedıyorsunuz.yere tüm agırlıgını vererekmı.yürütmeye çalısır gibi mi...ben kucagıma aldıgımda yüzü bana dönük olarak koltukaltından tutuyorum tabi ayakları karnıma basıyor öyle sevıyorum onu,zıplamaya calısıyor hatta (umarım anlatabılmişimdir)...buda mı sakıncalı acaba..içime kurt düştü valla..bir daha yapmıyım barı.
ağırlığını ayaklarına vermemesi lazım. Daha onların ayakları, belleri ağırlıklarını taşıyabilecek güçte değil zarar görür. Nedir bu erken yürütme sevdası anlamıyorum. 6 aylık yürüse çok mutlu olacaklar? Fiziksel bir sorun yoksa elbet yürüyecek.
ağırlığını ayaklarına vermemesi lazım. Daha onların ayakları, belleri ağırlıklarını taşıyabilecek güçte değil zarar görür. Nedir bu erken yürütme sevdası anlamıyorum. 6 aylık yürüse çok mutlu olacaklar? Fiziksel bir sorun yoksa elbet yürüyecek.[/QUOTE
hım sagol anladım ben agırlıgını vermıyorum ama ayakları kucagıma deyınce zıplamaya calısıyor kendısı..hatta ben otururken kucagıma alıyorum kafası omzumda arkada bısey dıkkatını cekınce ayaklarıyla kucagıma basıyor gıtmeye calısıyor heralde anlamadım... acaba bu da sakıncalımıdır..
ayrıca oglum 3.5 aylık arabasında ne zaman yarı oturur pozısyonda durabılıecek.ben tam yatar pozısyonda gezdırıyorum.