Bebek Beslenmesi bebekleri yere bastırmak gerekli mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar ben memlekete geldim ve burdaki kocakarılar kafamı allak bullak etti. bebeğim 4 aylık ve yere bastırıyolar. ayakları niye basmıyor bunun diyorlar. niye alıştırmadın diyolar. yere bastırıldığında kendini itip zıplamalıymış. ilk kez böyle bişey duydum ve korktum açıkçası. sizin bebekler ne alemde, siz yere basma alıştırması yaptırıyor musunuz?kafamçokkarıştı

yok valla benım kızımda oyle bısı yapmıyo ama sen yınede cok bastırma daha cok kucuk zamanı gelınce basıcakta yurucekte alışmayla alakası yok bence

bebekler tümhareketleri kendileri hazır olduğunda yaparlar zorlamayın bence alıştırayım derken zorlamalara dayanan farklı acılar oluşabilir.

benim bebeğm 4 aylıkken temizliğe gelen kadın da "aaa bu niye basmıyor bastır erken yürür" demişti. o gün basmayı öğrendi bizimki
bende devam etim 5 aylıkken koltuklara dayanmayı öğrendi
6,5 aylık sıralamaya başladı 10 ayını doldurmadan da yürüdü
bastırmaya başlayınca doktorumuza da sormuştum beline kemik yapısına zararı olur mu diye 6 aya kadar çok zorlamayın kısa süreli çalıştırın gün içinde demişti

çok yakın bir arkadaşım da birşey olur diye korktu olduğu gibi bıraktı. oğlu 13 aylıkken emekledi. 16 aylıkken de yürüdü.

ama tabiki erken bastırmazsan kesinlikle erken yürümez diye birşey yok. genetik durumlarda söz konusu mutlaka. ama yardımcı olunca daha çabuk alışıyor gelişiyorlar.
çocuk istemiyorsa ağlıyorsa zorlamayın ama

canım zıplamaz zaten yaa çok küçük onu abartmışlar yada başka manada demişlerdir ama yere bastırtma konusunda haklılar sanırım çünkü drç.muz basması iyimi diye hep dikiltir annemlerde sağüolsun hep bu konuda banada yardımcı oldular ve kızım artık 3 aylıkken ayaklarının üzerinde basabilirdi yani dimdik dururdu.....ama erken yürümesi felan için değil ısrarcıda olmamalı ama ben her gün masaj yaparken dik urma ayağının üzerine basabilmesi için hareketleride yaptırırdım erken yürüsün diye değil ama zaten istersen 1 aylıken bassın ayağının üzerine yürümedimi yürümez...

canım benim oğlanıda annemler hep öyle bastırdı. ayağını yere koyar koyma kendini zıplatmaya çalışıyodu ama daha biimki 10 adımı geçmiyo yürümesi onunla alakalı olduğu pek sanmıyorum

hay Allahım yaa , herşeyin bir zamanı , her bebeğin gelişimi var , canım doktorumuz bize 6 aylık olana kadar bastırma demişti , ben hiç bastırmadım şimdi 7,5 aylık kendiliğinden çok güzel basıyo , destek alarak ayağa bile kalkıyo..
zamanını bekle , çocuğunu zorlama derim ben , 4 aylık daha çok minik kıymam ben garibime yaa

gel de kafayı yeme. neyse ki sizin gibi bilinçli annelerle paylaşıyorum da rahatlıyorum. ayrıca çocuk ayaklarını yere basabiliyo. yani dik tutunca bi süre ayağını basıyo. ama bizimkiler yürümesini bekliyo heralde. doktorumuz 6 aya kadar oturtmayın dedi. millet ayağa kaldırın diyor

cnmbnm sen onlara bakma ben doktora sormuştum bebekleri bastırmak erken yürütece koymak eğilimli ise Allah korusun kalça çıkığına sebep olur dedi.zaten onlar zamanı gelince basarlar herbebeğin gelişimi farklıdır anlıyorum sinir bozucu birdurum ama sen hiç takma ve bebeğini bastırma

yok canım daha neler 4 aylık her bebek hoplicak zıplıcak diye bişimi varki?
oğlum 4 aylıkkken karnından tutarak diklediğimizde reflex olarak dizlerini kırıp ittiriyodu
yada adım atıyodu ama bunu bilinçli yapmıyodu
bizde yürüsün diye yapmıyorduk
kendini tutmayı öğrensin,sırtı rahatlasın diye tutuyoduk
sürekli yatmaktan yorulur yani

ama her bebek basıcak zıplıcak diyemeyiz
cünki her bebeğin direnci ve gücü aynı olamazki :)

kalça çıkığı mı? ben en iyisi doktoruma ve annelik içgüdülerime güveneyim. yoksa bunların aklına uyarsam çocuğuma bi haller ederler. doktor kas gelişimi iyi dedi. zorlamıyayım kuzumu

şaşdım kimi arkadaşlara bizim doktorumuzda 5. ay kontrolümüzde oturtabilirsiniz destekli ama sakın bastırmayın dedi yazık ya 4 aylık 5 aylık bebeklere yapmayın bunları arkadaşlar kemikleri neki onların daha

her kafadan ses çıkıyo. ben kafayı yiyorum galiba...:bbo:

her kafadan ses çıkıyo. ben kafayı yiyorum galiba...:bbo:

niye kafayı yiyon arkadaşım :)
4 aylık bi bebekten yürümesi beklenemez ki
sen herşeyi oluruna bırak yorma kafanıopuyorumnanaktan
yavaş yavaş olur zaten sırasıyla
erken oturtmanın bastırmanın bi faydası olacanı sanmıyorum

Arkadaşım bu kadar önemsiz birşeyden niye kafayı yiyorsunki sen doktorun ne söylüyorsa onu dinle eğer burayada böyle bir soru soruyorsan değişik yorumları bekliyor olman lazım zaten yani hem soru sorup hemde her kafadan ayrı bir ses çıkıyor gibi bir cümle kullanmanda hiç hoş değil

:) burada yorum yazanlarla benim etrafımda yaşayan insanların yorumları çok farklı. onların her biri farklı şey söylüyor. senin yorumunu kastetmemiştim kii. aksine içimi rahatlattın.

bence yaşı büyük olan kadınlar kendi bebeklerinin gelişim evrelerini karıştırıyorlar, yani aradan bilmem kaç yıl geçmiş kendi bebeklerini büyütürken yaşadıkları şeylein dönemlerini karıştırıyorlar. iki aylıkken yapması gereken şeyi 10. günde bekliyorlar. Mesela benim kayınvalidem bebeğmiz daha bikaç günlükken bu niye bu kadar uyuyor, bu kadar uyumaz bebekler dyordu, yada bu niye gözünü çok açıp bakmıyor bi sorun mu var acaba diyordu, tabi o da kaygılandığı için söylüyordu ama sanırım dönemleri hatırlayamayıp karıştırdığı için böyle felaket tellalığı yapmış gibi oluyordu ,onun da torunu o da kaygılanıyor haliyle yani bilinçli yapmıyorlar.....
tabi birde şu tip insanlar var bebeği bikaç kez kucağına almış biri atıyorum bir komşu ilk ayak bastırma denemesinde bebek yapmayınca aaaa bu şöyle bu böyle yorumu yapabilir. Bizim halkımız çok seviyor insan kaygılandırmayı o esnada sanırım kendilerinin daha çok ciddiye alınacaklarını zannediyorlar.

Son düzenleme:
Bizde 5 aylık olduk ama bende bebegımı kaldırmaya calıstıgımda hemen adım atmaya calısıyor. Ayakları yamulacak cocugun dıye korkuyorum. Cok erken degıl mı bastırmak ıcın.

kalça çıkığı mı? ben en iyisi doktoruma ve annelik içgüdülerime güveneyim. yoksa bunların aklına uyarsam çocuğuma bi haller ederler. doktor kas gelişimi iyi dedi. zorlamıyayım kuzumu

Bencedeeeeopuyorumnanaktan

ben kızımı kucağıma alıp koltukaltından tutup kaldırıp konuştupumda ayaklarını üzerime basıyo sonra yoruluyo ama hoşuna gidiyo canım benim zaten bebekler ne yapmak istedkleri konuusnda bizi yönlerdiriyolar..sen bebişini dinle :) dr ok herşeyi bilinçli söylüyo ama su olayı farklı mesela onlar 6.aya kadar vermeyin diyo biz vermek istiyoruz kimi dr da ver diyo kafamçokkarıştı
herşeyi kafana takma canım bende senin gibiyim aslında ama artık elalemin dediklerine hee he deyip geçiyorum int araştırıyorum hemen :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…