Çocuk Hastalıkları Bebekleri ayaklarından öpmeyin!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş, ebeveynleri bebeklerini ayaklarından öpmeme konusunda uyardı. İşte nedeni...
1168796_ed003b008874b677922c0a9e2ba9448e_640x640.jpg

Bebekler masumdur, zararsızlardır. Ebeveynler çocuklarına duyduğu yakınlıktan dolayı onları istedikleri gibi öpüp okşayabileceklerini düşünürler. Halbuki çocukların bazı bölgeleri vardır ki onların kişilik gelişiminde rol oynar. Çocuklarınızı severken dikkat etmeniz gereken ufacık şeyler onların ileride ki yaşamında karakterlerini belirler.

Bebekleri alnından ya da yanaklarından öpün

- Çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.

- Çocuk boynundan öpülmez. Bu, çocukta aşırı hassasiyet kazandırır. Çocuk dudaklarından öpülmez. Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda dudaktan öpmenin rolü oldukça yüksektir.

- Çocuklarda öpülebilecek en doğru yer alın ve yanaktır. Alnından öpülmek, çocuğa ruhen iyi gelir. Temizlik, masumiyet ve dürüstlük hissiyle, cesaret oluşturur.

- Bir de çocuk yanaktan öpülebilir. Öpülürken çocuğun kafası tutulmamalıdır. Sürekli öpülme çocuğun başkalarını memnun etme hissini oluşturuyorsa, bu durum kişilik gelişimini aksatır. Çocuk başkalarını memnun etme aracı olarak öpmeyi veya öpülmeyi kullanmamalıdır.

- Bunun yanı sıra, çocuk genital bölgesinden öpülmez. Bu, mahremiyet hissi kazanabilmesi ve tacizden korunabilmesi için gerekliliktir.

annem bebeklerin ayağı öpülmez yürüyemez derdi
belkide gerçek sebep buydu atalar biliyor bu işi :KK48:

Ama ayaklar çok tatlı ya. Bunu ogrendigime üzüldüm şimdi. Çünkü oglusum doğsun ayaklarını koklayip öpmek istiyordum.:110::emir_bebek::emir_bebek:

Acaba benim kız ayağını optugumden mi geç yürüdü :-)
Benim esimin halasi demisti bana kizimin ayaklarini ben operken "yuruyemez topal olur" diye.ben de ben bunu sirf ayaklarini opmek icin dogurdum demistim.10 ayi biterken yurudu kuzum.ben butun bebeklerin ayaklarini operim.Anne olmadan once bebek gormeye gittigimizde felan annesi altini acsa da bahaneyle opsem diye beklerdim.

Benim esimin halasi demisti bana kizimin ayaklarini ben operken "yuruyemez topal olur" diye.ben de ben bunu sirf ayaklarini opmek icin dogurdum demistim.10 ayi biterken yurudu kuzum.ben butun bebeklerin ayaklarini operim.Anne olmadan once bebek gormeye gittigimizde felan annesi altini acsa da bahaneyle opsem diye beklerdim.
Ayaklar daha bi tatlı oluyor minik mink ayy yeni dogdugunda avuc içimden bile kıvıktu helde opme:-)

Benim ahdim var bebegim olsun kirmizi ruj surup heryerini opecem hatta kocamla yapacaz insallah yapariz bu istegimizi hayirlisiyla en kisa zamanda

Ayak fasistimizin kizim sen?:KK45:

Ponçik ayaklardan uzak durmak lazım o zaman :) bende hep alnından öperim oğluşumun benim analık hissimi kabartıyor sanki şefkat hissim tavan yapıyor alnından kafasından koklayarak öpünce, bilmiyorum bana öle oluyor :)

Babam, benim iki ayağımı da öpmekle kalmaz ağzına sokarmış.
Sevdiğim insanlar hariç kimseyi kıskanmadım valla.:KK45:

Bebeğimidoya doya öpmek isterim ben doğrusu. Yani kıskanç olurmus vs.. ben bu tarz şeylere inanmıyorum şahsenn.. Onca ayağından öpülen bebişşler var ,hepsi kıskançlıktan çatlıcaktı o zaman şimdiye.. Bazı yazılarını hayretle ,ilgiyle okuyorum. Ama böyle yazılar benim için kulak arkası...

Banyodan sonra öpülen popo ve üst bacak tadı hiçbiryerde olamaz :confused::confused: ayağınıda öperimm alnınıda kıskanç olursa kızarım ben ona:KK53:

Bi resim gormustum bebegi rujlu opmusler bizimde cok hosumuza gitmisti olursa bizde boyle oper cekeriz resmini demistik sonucta bi kisi opene kadar cocuk durmaz falan destek aliyorum kocamdan
Neden surerse biseymi olur dugune giderken surmuyorya..
:KK53::KK70::KK70:

X