• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklere tv seyretmek...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kesinlikle izletmeyin, özellikle reklamları. Hatta direk tvyi kapatın. Çünkü hem gözüne zararlı hem de yanlış mesaj alabilir. Malum tv bilinçaltı mesajıyla dolu. Bebeğinizin bilinçaltının cinsel mesajlarla dolmasını istemezsiniz dimi? Benim çocuğum olursa en az 3 ya da 6 yaşına kadar tv izletmek istemiyorum. Hem o yaşlarda normal oyun oynaması (3 boyutlu -oyuncaklarla, toprakla vs.-) zeka gelişimine yardımcı oluyormuş. Mesela bebeğinizin uyku saatine ayarlayabilirseniz ev işlerini daha iyi olur. Ama tabi yine siz bilirsiniz :)

bunu söylemek çok kolay çocugun yok çünkü.ben de asla izletmem asla asla deyip durdum,şimdi tvsiz hiçbirşey yapamıyorum.zaten çocuk dünyaya gelince yapmam dedigin herşeyi teker teker yaptırıyor sana o küçük bebekler.

bizim tv hep açık.arada bakıyor özellikle çizgi filmde müzik çıktımı.ama sonra hemen başka şeylere odaklanıyor.bence açık bırakın televizyonu.bırakın kendi karar versin izleyip izlemeyeceğine.ama izlemek istiyorsada izleme diye zorlamayın.zorlamak ileride aksi bir çocuk olmasına sebep olabilir.

Kızlar bence izletmeyin. Doktorlar 2 yaşından önce kesinlikle önermiyor. Çünkü diğer arkadaşların da söylediği gibi hem konuşmayı geciktiriyor, hem Allah korusun bebekte otizm tehlikesi varsa bunu çok daha ilerletiyor. Otizm zaten 18 aydan önce anlaşılması cok mümkün bi hastalık değil tv de buna destek oluyor. Aynı zamanda fazla renkli oluşu ve hızla değişen kareler minik bebeklerimizin göz ve beyinleri için çok yorucu. Ama tabiki yine herkesin kendi bileceği iş

Ne yazık ki benim bebeğim izlemiyor. Biraz izlede de kendime zaman ayırabilsem diyorum bazen sürekli onunla oturup oyun oynamamı istiyor. 1.5 yaşında. Alışmasını istemedik başta öyle de devam etti yanında televizyon izlemedik hiç. Ama laptop ta yemek yerken baby tv in müziklerini dinletiyorum youtube dan tek. Müzik dışında konuşma geçen çizgi filmleri izlemiyor.

izlemek zorunda kaldığında sadece baby tv..reklam haber hele o abuk subuk diziler programlar, biz kendimiz izlemiyoruz zaten...baby tv karakterleri ile konuşuyor...onlara bay bay yapıyor...1 yaşında bu arada...izletmek istemiyordum ama olamadı en azından izlediği şeylere dikkat ediyoruz...

Kızlar bence izletmeyin. Doktorlar 2 yaşından önce kesinlikle önermiyor. Çünkü diğer arkadaşların da söylediği gibi hem konuşmayı geciktiriyor, hem Allah korusun bebekte otizm tehlikesi varsa bunu çok daha ilerletiyor. Otizm zaten 18 aydan önce anlaşılması cok mümkün bi hastalık değil tv de buna destek oluyor. Aynı zamanda fazla renkli oluşu ve hızla değişen kareler minik bebeklerimizin göz ve beyinleri için çok yorucu. Ama tabiki yine herkesin kendi bileceği iş
izletmemeyi ben de çok istiyordum ve kararlıydım da.ama olmadı.günde en fazla bir saat baby first açıyorum.
bir de benimkiler ikiz.tek olsaydı belki hiç açmazdım.

bizim tv hep açık.arada bakıyor özellikle çizgi filmde müzik çıktımı.ama sonra hemen başka şeylere odaklanıyor.bence açık bırakın televizyonu.bırakın kendi karar versin izleyip izlemeyeceğine.ama izlemek istiyorsada izleme diye zorlamayın.zorlamak ileride aksi bir çocuk olmasına sebep olabilir.

ben katılmıyorum bu fikre.bu onun iyiligi için neti cede.ama biz de tv karşısında büyümüşüz,ben tüm ögrencilik hayatımda başarılıydım.ama tabii o zamanki reklamlar bile çok farklıydı,bu kadar çeşitlilik yoktu.

izlemek zorunda kaldığında sadece baby tv..reklam haber hele o abuk subuk diziler programlar, biz kendimiz izlemiyoruz zaten...baby tv karakterleri ile konuşuyor...onlara bay bay yapıyor...1 yaşında bu arada...izletmek istemiyordum ama olamadı en azından izlediği şeylere dikkat ediyoruz...

ben de baby first açıyorum bazı karakterleri tanıyorlar ve çıkınca gülüyorlar.reklam çıkınc kıyamet kopuyor asla bakmıyorlar.allahtan reklam meraklısı degiller.

TRT çocuk ilgisini çekiyor çok.Sadece tv izlesin demiyorum ki karşı çıkıyorsunuz.Dışarı çıkarın doğayı öğretin ağaca taşa toprağa dokunsun.Sadece evdeyken çocuk sıkıntıdan patlamasın diye diyorum.Eskiden tv mi varmış derseniz eskiden komşuluk vardı kimse evde durmazdı ki.şimdi artık evlere tıkılıyoruz.rahat bırakalım çocukları.kayınvalidemde öyle aman kafasını çarpar aman eline batar aman gözüne sokar aman aptal olur çocuk.Bir rahat bırak çocuğu diyemedim diyemem de gerçi.:52:

ben 2 veya 3 yaşına kadar bebekleri tvyle tanıştırmamak gerektiğini duymuştum.kolayımıza geliyo ama dikkat eksikliğine ve daha birçok olumsuz duruma neden olur.onun yerine eine oyuncak verebilir örümceğe koyabilirsiniz ben öyle yapıyorum

Bizim de kizimiz az da olsa izliyordu. Ozellikle rekamlarda jipnotize olmus gibi bakiyordu. Sonunda tv yi kaldirdim rahat ettim. Olmamasi en dogrusu. Olunca izliyor cunku.

Merhaba televizyonun çocuklar için sakıncalı olduğu bir gerçek ama televizyonsuz da olmuyor. Ne kadar izletilmesede çağın bir gereği olarak televizyonla tanışıyorlar ama bunu minimum düzeye indirerek zeka gelişimlerine katkı sağlayabiliriz. bebeklerin kelime dağarcıklarını geliştiren ve odaklanma sürelerinin artmasına yardımcı olan zeka oyunları var. Ben bildiğim ve linkini verdiğim monozebra iletişim yetenekleri için çok etkili bir oyun.
http://www.bebidea.com/?urun-254-monozebra-ciftlik-hayvanlari-serisi

bende çocuğuma televizyonu fazla izletmemkten yanayım sadece sabah 20 dk geçmeyecek şekilde açıyorum ve izletiyorum daha sonra asla izletmiyorum devamlı oğlumla oyunlar oynyorum. işimi oğlum uyuduğumda yapıyorum uyanıkken bütün işlerimi bırakıp sadece onunla ilgileniyorum çünkü ilgi isteyen bir çocuk eğitici oyuncaklar alıp oğluma oyuncaklarıyla eğitiyorum.televizyona ve bilgisayara asla düşkün olsun istemiyorum...yapılan araştırmaya görede evet televizyonun fazla yararlı olmadığını görüyorum.

Back