Tuvalet Eğitimi bebeklere tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

meltemlule

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
1.083
24
158
merhaba, sevgili anneler;
benim 7,5 aylık bir oğlum var.
tuvalet eğitimiyle ilgili düşüncelerimi paylaşıp sizlerin de fikrini almak istedim, özellikle erken tuvalet eğitimi veren anneler yol gösterebilirse sevinirim.
öncelikle internette tuvalet eğitimini araştırınca uzmanların 2-2,5 yaş başlamak için ideal dediğini görüyorum. ama bu bana çok hayret veriyor doğrusu. acaba bez firmalarının bir uygulaması mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
neden mi??
öncelikle, ben 28 yaşındayım, benim yaş grubumdan kimlerle konuşsam, çoğumuz 1 yaş itibariyle bezden kurtulmuşuz. ben, 1 yaşından sonra gece de dahil bez kullanmamışım, kız kardeşim 9 aylıkken gündüz bağlanmayı bırakmış, 1 yaşın da gece de bağlanmamış. eşim de aynı şekilde 11 aylıkken bırakmış bezi.
bizim annelerimiz bizi bebeklikten tuvalete tutuyormuş.
benim şuan 9 ve 7 yaşında yeğenlerim var, ikisi de elimize doğdu. annem 9 yaşındaki yeğenimi 4 aylıkken her bezini açtığında tuvalete tuttu, 6 aydan sonra zaten kakasını yapacağını anladığı her an tuttu. ve yeğenim de 11 aylıkken altını bağlamayı bıraktık, gece de annesi 2 kere falan kalkıp tuvalete tutuyordu. 7 yaşındaki erkek yeğenime de aynı uygulamayı yaptık ama o 1,5 yaşında bıraktı bezi.
ee şuan köydeki kuzenlerimin çocuklarına bakıyorum annanem hep uğraşıyor tuvaletle, 1-1,5-2 yaşlarındaki kuzenlerimin çocukları bezlenmiyor.
ben artık 2,5 yaş tuvalet eğitimini geç olarak düşünüyorum. bu biraz bez firmalarının politikası biraz da çağın getirdiği çalışan annelerin uğraşamama ve hazır bezlerin rahatlığı diye düşünüyorum. eee bizim zamanımızdaki naylonları yıkamak zorunda olsaydık kimse 2 yaşa kadar beklemezdi herhalde?!!
yanlış mı düşünüyorum hanımlar?

şuan ben de ege'yi tuvalete tutmaya başladım. erken tuvalet eğitimi veren ve başarılı olan annelerin tavsiyeleri nelerdir acaba?

walla süpersin cnm eğer ege öğrenirse walla bende yağıza başlarım ben ek sanmıyorum suan öğrenebilkeceklerini ama inşallah cnm

walla süpersin cnm eğer ege öğrenirse walla bende yağıza başlarım ben ek sanmıyorum suan öğrenebilkeceklerini ama inşallah cnm

inşallah öğretebilirim, o da rahatlar..
bakalım erken tuvalet eğitimi veren anneler varsa bize uygulamalarını yazarlar belki..

Canım yazdığın şeyler çok doğru ..Artık tuvalet eğitimi değil tuvalet iletişimi geçerli...Ben kendi hikayemden bahsediyim..Benim oğlum hep kabız bir bebekti..Ben öğretmenim ,bebeğime annem baktı...İlk zamanlardan itibaren hep kakasını rahat yapsın diye tutarak yaptıdı..8. ayda lazımlık aldık,ona yaptı...11. ayda artık kakası geldiğinde öö deyip söylemeye başladı...Yaparken çişte diyodu ama çişini söylemiyordu..Hiç ısrar etmedim...18 aylık olduğunda da çişini söylemeye başladı...Sen bebeğinin kakasını geldiğini anlarsın..Müzikli bir lazımlık al...Bebekler bayılıyı..Bizim lazımlık şarkı söyleyip alkışlıyodu çiş yapınca...Benim oğlum da alkışlıyodu kendini..Onu oyun yaptı sanırım...Çok faydasını gördüm...Hemen al bi tane...kakası geldiğinde oturt...çiş yaparkende bak çişini de yaptın aferin falan de...Öğreniyo zaten minnoşlar.......Kolaylıklar

ay canım çok güzel oldu bilgiler, ben basit bir lazımlık aldım aslında dikkati dağılmasın diye ama dediğin de çok doğru eğleneren öğrenebilir...
hemen tavsiyeni dinliyorum, çok teşekkür ederim..

Tatlım sana tracy hogg u tavsiye ediyorum 9 aydan itibaren bu alışkanlığa başlamak gerektiğini ifade ediyor bana göre de 2.5 çok fazla

Tatlım sana tracy hogg u tavsiye ediyorum 9 aydan itibaren bu alışkanlığa başlamak gerektiğini ifade ediyor bana göre de 2.5 çok fazla

Tracy hogg'un uyku eğitimini biliyorum ama tuvalet eğitimini bilmiyordum. İnternetten Araştırıcı. Teşekkür ederim.

Tracy hogg'un uyku eğitimini biliyorum ama tuvalet eğitimini bilmiyordum. İnternetten Araştırıcı. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba
Benimde 14aylık bir oğlum var tracy Hogwarts yöntemiyle 9 aylık olduğundan beri tuvalet adaptorune oturtuyorum .. Kendisi lazimlığı hiç sevmedi... Su ana kadar basarabildiğim tek sye kafkasını tuvalete yaptırabilecek oldu ancak çişi bi turlu basaramıyoruz sebebi de benim hamile olmam , çalışmam ve üzerine düşmemem... Bende konuyu açan arkadaş a kesinlikle katılıyorum 2 yasindan sonra çocuklara öğretmek çok daha zor olduğu kanısındayım. Allah izin verirse en kipsa zamanda çişi olayını da halletmek istiyorum...

Benim oğlumda 13 aylık.bende başlıycam ama nasıl başlıycam ne yapıcam bilmiyorum.kızıma oğluma tuvalet eğitimi verdim ama en azından konuşuyorlardı.bir bebeğe tuvalet eğitimi nde ne yapılır bilmiyorum.

Merhaba bnm oğlum da23 aylık bugün başladık tuvalet eğitimine.biraz yorucu oldu ama başarılıydık:)bende basit bir lazımlık aldım müzikli olanlar dikkat dağıtıyor ve oyun gibi geliyor çocuğa diye okudum internetteki yorumlarda.lazımlık ilgisini çekti oğlumun.tuvaletini her yaptığında alkışladık babasıyla.bakalım nasıl devam edecek süreç inşallah başarılı oluruz kısa zamanda , sevgiler

Cocuklarda kas gelisimi 1 yasından erken olamaz yanı 7 bucuk aylık cocuga tuvalet egitimimi olurmus hayret valla

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ne diyebilirim ki, herkesin doğru bildiğine kendimce yanlış demek hoş olmayacak çünkü.... bilim denen gerçekliği inkar etmeyelim o zaman diyerek kendimce bu konuda öğrendiklerimi tek bir cümleye sığdırayım... Eğer o minicik hallerde bu tarz müdahalelerde bulunursa çocuğun ruhsal ve kişililik gelişiminde olumsuzluklar oluyor ileriki yaşlarda... Araştıralım, öğrenelim derim kendimce.... sevgiyle...............

Ukraynali bir arkadasim kizini 6 aylikken bezden kestirdigini soylediginde inanmamisdim. Olurmu boyle sey demisdim. Annemde hep 6 aylikken bezden kesildigini soylerdi onada inanmamisdim. :) demek ki dogruymus :) 1 gun sonra 8 aylik olacak bir bebegim var. Bir aydan beri kendi kendini yedirmeyi ogrendi hatta Ben yedirmek istedigimde kafasini ceviriyor bagiriyor bana :) e diyorum yemek yemegi ogrenen bir bebek herhalde tuvaletinide lazimliga yapmayi ogrenir. :)

Kesinlikle deniycem. Keske esimin yuz ifadesini videoya alabilsem cok sasiricak. Oglumuz kendi kendine yediginde de cok sasirmisdi, korkmusdu bogulacak diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…