Bebeklere Ne Zaman Katı Yiyecek Verilebilir?

Prima Marka Elcisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
134
171
44
Bebeğiniz anne sütünden sonra katı gıdalara başlayacak. Ne zaman ve hangi gıdalarla başlamalı? Bunları öğrenmek için makalemizi okuyun.

Artık bebeğiniz büyüyor, sadece süt içmekten fazlasını ister gibidir. Bebeğinize katı besinler vermek için en iyi zaman nedir? Önce hangi besinler verilmelidir?

Aylardır bebeğiniz sadece anne sütüyle ve formül mamalarla beslendi. Fakat artık daha büyüdüğüne göre sütten başka şeyler de yemek ister. Bebeğinize katı besinler vermek için en iyi zaman nedir?
Önce hangi besinler verilmeli?



Ne Zaman Başlamalı:

En son öneriler, bebeğiniz yaklaşık olarak 4-6 aylık olduğunda katı besinlere başlaması yönündedir. Anne sütü veya mama bir yaşına gelinceye kadar veya dilerseniz daha uzun süre bebeğinizin başlıca besini olmaya devam etmelidir.

Kendi aile büyüklerinizin önerilerine rağmen, katı besinlere geçerken aceleye gerek yok ve 6 aydan önce bebeğinize katı besin vermek gece boyunca uyumasına yardımcı olmayacak. Çocuğunuzun katı besinlere başlama yaşının zekası üzerinde ne şimdi ne de gelecekte etkisi yok.

Hazır Olma:

Bebeğinizi katı besinlere başlatırken yavaş olun ve her seferinde bir besin verin. Her hafta yeni bir besin vermek bebeğinizin özel bir besine reaksiyonunun olup olmadığını veya hassas olup olmadığını görmeniz için size zaman verir.

Besin reaksiyonları yüzde veya bez bölgesinde kızarıklıkla, kusmayla veya sulu dışkılamayla kendini gösterebilir. Bebeklerin yetişkinlerin yediği şekere veya tuza ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla size tatsız gelse bile bunları yemeğine eklemeyin. Katı besinleri vermeye her zaman bir kaşıkla başlayın, şişeye koymayın.

Katı Besin Sinyalleri:

Bebeğiniz şunları yaptığında katı besinlere hazır olabilir:

• Başkalarının yediklerine ilgi gösterirse.

• İyi bir miktar anne sütü veya mama aldıktan sonra halen açsa.

• Diğer kişilerin yediğini gördüğünde ağız hareketleri yaparsa.

• Onu beslediğiniz zaman diliyle kaşığı itmiyorsa.

• Alt dudağını besin için dışarı çekmek yerine içeri çekiyorsa.

• Kafasını kendisi yukarıda tutuyorsa.

• Biraz destekle kolaylıkla dik oturabiliyorsa.

Tahılla Başlayın:

Pek çok bebek tek bebek tahılıyla başlar.
Bu, genellikle sindirimi kolay olan pirinç tahılıdır. Anne sütü, mama veya suyla karıştırıldığında tahıl mükemmel bir demir ve B vitamini kaynağıdır.

Yeni katı besinin yenmesini kolaylaştırmak için ince bir lapa halinde hazırlayıp pirinçten sonra yulaf ezmesi ve arpa gibi diğer tekli tahılları deneyebilirsiniz. Bebeğinize, kucağınızda veya bebek sandalyesinde oturup ve bir seferde küçük bir kaşık dolusu yemek verdiğinizde içme fikrinden ziyade yeme fikrine alışma şansı olur.

Muhtemelen başta toplam olarak sadece birkaç çay kaşığı kadar yer. (Tabii ki halen sütünü vermeye de devam edeceksiniz.) Eğer çıkarırsa veya başını çevirerek besini reddederse hazır olmayabilir. Başka bir hafta tekrar denersiniz. Bir bebeği yemesi için zorlamayın.

Sonunda bir beslenmede yaklaşık yarım fincan kadar demirle güçlendirilmiş tahıla ihtiyacı olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz başladık bile katıya 4,5 ay bittiğinde ....Zaten bebek severse ağzını açıyo sevmezse açmıyo....
Özellikle ağzını açmadığı ürünleri zorlamayın başka bir gün tekrar deyin baktınız olmuyo başka yollardan başka ürüne karıştırarak verin.
 
muhallebiler ve tahıllı yiyecekler güzel oluyor....Bide Bir sorum oluck pirinç ununda sütle yapılması yazıyor benim kızım mama ile besleniyor süt yerine su mu koymalıyım yada mama ile yaparsam ağır olur diye düşünüyorum önerisi olan varmı
 
bende pirinc unlu meyveli yapiyorum ama su ile yapiyorum. yasini doldurmadigi icin inek veya keci sutu vermiyorum henuz. 4 aylik benim kizim ve kasik mamasini seviyo cok sukur. 5 cc su ile 3 veya 3 bucuk kasik mama koyup sicak suda yapiyorum.simdilik hepsini yiyiyor. bu ayida dolsun meyve puresi yogurt ve corbaya baslicam ufaktan ufaktan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…