Bebek Beslenmesi Bebeklere Kahvaltılık Önerilerimiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Şimdiye kadar 10dk pişirip verdim ama bu doktor farketmez deyince ve o şekilde yiyince öyle vermeye başladım.
Peki yumurtayı tek başına nasıl yedirmeyi düşünüyorsunuz? Katı pişirilirse hep sulu bişeylerle karıştırıp vermek lazım. Çocuk onu yutamaz çünkü.

tek tek veriyorsun sanırım.ben karıştırıp verdiğimden sorun olmuyor.arkadaşım da tek tek veriyor o yumurtayı eziyormuş iyice biraz ondan verip arkasından sıvı birşey veriyormuş hemen aynı anda yutuyormuş çocuk.dediğin gibi yumurta iyi pişince çok katı oluyor dikkat etmek lazım yedirirken boğazına yapışır.sıvıyla ver mutlaka süt veya meyve suyu ne veriyorsan kahvaltıda. ama çok iyi pişir yumurtayı o doktora bakma bi garip ya.

Ben bulamaç kahvaltıyı kısa bir süre verdim uzun zamandır da lokma loka veriyorum.
Ama bulamaç yaptığım zamanlarda 1 kuru kayısı, 1 kuru incir, 2-3 kuru üzümü haşlayıp haşladığım suyla beraber rondodan geçirirdim. Başka bir yerde de biraz ıhlamur kaynatırdım.
Bulamaca biraz meyveli sudan, biraz ıhlamurdan katardım. Üzerine iyice ezilmiş bebek ekmeği (etimek gibi olanlarından. bu karışım zaten tatlı olduğu için cicibebe koymazdım), labne peynir, 1 çay kaşığı tereyağ, ceviz ya da fındık eklerdim.

Bebek Omleti
Bir patates rendelenir kavrulur
İçine yarım domates,biraz peynir eklenir.
Bir yumurta kırılır.
Ve ufak ufak bebişe yedirilir.:asigim:
Mis..

Son düzenleme:
slm hanımlar benimde oğlum 5 aylık ve ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum fakat kabızlık sorunumuz var nasıl başlasam diye tedirginim bana bu konuda bilgi verirmisniz kahvaltı ve ara öğünlerde ne veriyorsunuz sütüm artık yetmemeye başladı kuzum aç kalıyo ve huzursuz oluyo şimdiden teşekkürler

Bebek Omleti
Bir patates rendelenir kavrulur
İçine yarım domates,biraz peynir eklenir.
Bir yumurta kırılır.
Ve ufak ufak bebişe yedirilir.:asigim:
Mis..

Bizimki omlet sevmiyor ya. Keyfi olunca pütürlü şeyleri yiyor ama omleti diliyle dışarı atıyor. Yumurta azıcık katı olsa bile diliyle itiyor.

Önce meyve suları. Örneğin elma suyu. Sonrası meyve püreleri ve yoğurt. Sonrası da sebze çorbasına geçeceksin.

Yani artık tadları alsın diye tek tek vermeye çalışıyorum. Katı şekilde bir ara domatesle yediriyordum. Şimdi diliyle ittiriyor dışarıya doğru. Çocuğun o günkü ruh haline göre değişiyor ya yeme şeklide. Bazen de öğürüyor. Çocuğun yeme şekli altüst oldu. Az çok yiyen çocuk iştahsızlaşmaya başladı ya
Diştenmidir nedir?

canım armut çok iyi geliyor güzel rendele cam rendede bide çorbasına zeytinyağı koyarsın işlk başta çok katı yapma mamalarını yavaş yavaş azar azar alıştırırsın bir iki tatlı kaşığıyla başla şimdi benim oğlum yarım su bardağı kadar yiyo bazen geçiyo bile

sabah kahvaltımız bir dilim yeşil elma 1 dilim ayva i mürdüm eriğini az suda haşladım içine 1 tatlı kaşığı labne 1 tatlı kaşığı yoğrt kaşığın ucuyla yulaf ezmesi koydum çok azda tereyağ blendrıladım

öncelikle öneri isteyen arkadaşlarımıza kahvaltıya neler katılabilir onları sınıflandıralım sonrasında elinde ne varsa herkes kendine uygun veya bebeğinin zevkine uygun birşeyler seçsinkaydirigubbakcemile2

* peynir----pastörize beyaz peynir
labne peyniri
keçi peyniri
* tereyağ
* pekmez----keçiboynuzu
üzüm
dut
* kuruyemiş----ceviz
fındık
badem
kabakçekirdeği
* haşlanmış yumurta sarısı
* bal (1 yaşından sonra
* tahıl olarak----bebe bisküvisi
tahıllı kaşık maması
bebek ekmeği
* her çeşit meyve püresi veya suyu
* 1 yaşından sonra süt veya öncesinde biberon maması
* ıslatmak için zaman zaman kuşburnu veya ıhlamur çayı
* zengin vitaminlerinden faydalanmak için kuşburnu marmelatı--(kuşburnu marmelatından başka tatlandırıcı olarak hiç bir reçel veya marmelatı önermiyorum:içinde işlenmiş şeker olduğu için)
* sebze----domates
havuç
salatalık
* tahin

ben kahvaltıyı sulandırmak için su yerine başka şeyler tercih ediyorum:

yaz kahvaltısı:

* bir küçük domates rendesi
* yarım salatalık rendesi
* bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir
* bir tatlı kaşığı ceviz
* bir tatlı kaşığı tahin
* bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi
* kıvam alıncaya kadar 8 tahıllı kaşık maması

(2)

* yarım şeftali rendesi
* 2 kayısı rendesi
* bir dilim bebek ekmeği
* bir yumurta sarısı
* bir tatlı kaşığı ceviz
* bir çay kaşığı tahin
* bir tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi
* bir tatlı kaşığı labne peyniri

Son düzenleme:
kış kahvaltısı(1)

* bir küçük elmanın rendesi
* bir mandalinin suyu
* bir yumurta sarısı
* bir tatlı kaşığı labne peyniri
* bir tatlı kaşığı badem
* bir dilim bebek ekmeği

(2)

* üçte bir muz
* bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
* yarım havuç rendesi
* bir çay kaşığı tereyağ
* bir tatlı kaşığı fındık
* yeteri kadar 8 tahıllı kaşık maması
* ıslatmak için ıhlamur
* bir tatlı kaşığı kuşburnu marmelatı

Bu başlıkta bulamaç yiyen bebeklerimiz çocuklarımız için paylaşımda bulunalım diyorum ben.:a.s.:

Canım ne güzel bir topik açmışsın , ben bıktım artık efe 'nin yemek seçiminden , geçen blogda yazdığın patates püresi tarifinin denedim . Yedi gibi ama değişik bir tarifler arıyorum , gerçi efenin günü gününü tutmuyor ama iştahsız bir çocuk (((

benim ilk oğlumda kahvaltıyı hep bulamaç şeklinde yerdi onunen sevdiği tarifi yazayım size.1 yaş üzeri tabiki süt olduğu için.
1 su bardağı sütü tabağa boşaltıyordum içine 1 tane yumurta kırıp ekmeğini içini doğruyordum ve peynir ufalayıp çırpıyordum tereyağını tavada eritip bu karışımı pişriyordum çok güzel oluyordu denemenizi tavsiye ederim

bizim kahvaltımızda böyle
ekmek ufalayıp su veya ıhlamurla ıslatıyorum
yumuşak bir peynir veya labne katıyorum bolca
yumurta sarısı yaşiımızdan sonra bütün olucak
2-3 zeytin rendeleyip karıştırıyorum
bıçak ucuylada tereyağı
en sevdiği öğün oğluşumun kahvaltı bayıla bayıla yiyor içinde tatlı olursa asla yemiyor
pekmezini meyvesine katarım gün içinde

Son düzenleme:
Merhabalar , benim kızım da 11 aylık.. Başlangıçta herşeyi karıştırıp veriyordum kahvaltıda.9. aydan bu yana yavaş yavaş ayırmaya başladım..Bir domatesi blendır edip içine krem keçi peynir , biraz labne biraz da lor koyup , çok az da zeytinyağı ilave edip veriyorum.. Kızım çok seviyor.. Yannda yumurtayı yarı pişmiş halde yedirmeye çalışıyorum..Pekmezi süt ürünlerinden ayırmamızı doktorumuz da söylemişti..Kahvaltıdan 1-2 saat sonrra ara öğünde meyve rendesine tahin -pekmez- dövülmüş ceviz , fındık ya da badem karıştırıp vermeye çalışıyorum..Bu arada demirin en iyi emilmesini sağlayan C vitamini olduğundan , C vitamini de en çok kuşburnunda olduğu için bu karışıma biraz da kuşburnu marmelatı katıyorum..Kahvaltı alternatifi olarak menemen de verebilirsiniz..Bu arada zeytinyağı bebek beyin gelişimi için çok önemliymiş kızlar paylaşmak istedim..Kuzenim prematüre yenidoğan hemşiresi ve serviste daima sızma zeytinyağı bulundurup bebeklere verdiklerini söyledi..Ben de biberon mamalarına ( az miktarda ) , domates rendesine , yemeklerine hep zeytinyağı koyuyorum..Aklınızda bulunsun..Sevgiler..

hazır satılan kusburnu marmelatı mı verıyorsunuz hangı marka acaba? bırde pekmezı tam olarak nasıl vermemız gerekıyor meyveylemı yoksa su ıle sulandırarak mı? ben hep kahvaltısına karıstırıyordum artık o sekılde vermıycem

süper bir tarif,denedim,normalde kahvaltısını ettirirken derdimden ağladığım oğlum gık demeden yedi.yalnız kaşıkla beslenmeyi reddettiğinden 1su bardağı süt değilde,yarım fincan su içerisinde 2ölçek devam sütü eritip onu kullandım.elle yedirebileceğim kıvamda olda,lokma lokma verdim.teşekkür ederim

afiyet olsun canım çok sevindim beğendise hıer sabah yapabilirsin zaten normal karışımın içinde olan şeyler tek fark pişirilmesi

benim kizim da 6 ayini dolduracak ama kahvaltiya gecmedik henuz.
yalnizca kasik mamasi veriyorum sabahlari kahvalti olarak o kadar
burda 5ci ayina yeni gecmis bebislerin kahvaltiya basladiklarini gordummmm 6ci ayimizi dolduralim burdaki tariflerden yararlanicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…