Bebek Beslenmesi Bebeklere Kahvaltılık Önerilerimiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Bu başlıkta bulamaç yiyen bebeklerimiz çocuklarımız için paylaşımda bulunalım diyorum ben.:a.s.:

sabah yarım elma 1 mürdüm eriği az suda haşladım içine 1 dilim bebek ekmeği 1 tatlı kaşığı labne 1 tatlı kaşığı yoğrt koydum olsaydı tereyağ ve cevizde koyacaktım biraz ama kalmamış hepsini blendırdan geçirdim

bende bu sabah oğluma ilk defa kahvaltı verdim 5. ayına yarın giricek. devam sütünü hazırladım içine 2 tane bebe bisküvisi ufaladım 2 yemek kasığı kasık maması koydum irmikli meyveli olandan yumurtanın sarısının yarısını koydum hepsini koymadım çok azda aksamdan suda beklettiğim peynir koynum ve 1 tatlı kasığıda pekmez koydum hepsini çatalla eze eze karıstırdım oğlum yemedi yutmuya tükürüyodu bende cep tlfonunda müzik actım dikkatini çekti zorla hepsini yedirdim

Bizde henüz kavaltıya geçmedik ama alışsın diye şöyle yapıyorum 1 dilim elma ve 1 dilim armutu rendeledim içine 2 bebe bisküvisi ufaladım üstünede kendi sütümden koyup bulamaç yapıp verdim.

çok zorlama,ağzını açmak istemiyorsa önce parmağının ucuna koy tattır,sonra kaşıkla verirsin.zorla verince ilk zamanlar nasıl karşı koyacağını bilmiyor mecburen yiyorlar ama sonra aç bile olsa şartlanıyor,kaşığı yemeği görür görmez ağzını kilitliyor başını sağa sola çevirip ağlıyorlar sakın zorla yedirmeyin

zaten ilk seferde yarım yumurta fazla.ayrıca ilk denemede ayıla bayıla 1kaseyi bitirmesini beklemek hata olur,bitirse bile dokunabilir azar azar başlamak lazım

bende zorlamamak gerektıgını dusunuyorum bır de catalla ezdım demıssın ya, belkı pütürlü olmustur. benım kızım normalde yıyen bır bebek fakat parca kalırsa tükürüyor. blendırdan gecırmenı tavsıye ederım. yumurtaya da fındık parcası kadar basladık daha yenı yarım yumurtaya ulastık. oglun daha 5 aylıkmıs bana hazırladıgın bu mıktar ve yarım yumurta fazla geldı. bılıyorum uzun oldu kusura bakma ama son bısey daha söylemek ıstıyorum sut ve sut urunlerı besınlerdekı demır emılımını engeller. istersen pekmezı ayrı ver meyve puresınde flan...:1hug:

cnm sağol önerilerin için ama pütürlü kalmıyo mama gibi oluyo benim oğlumda pütürlü olunca yemiyo pekmezide yoğurdun içine koyanlarda var benim görümcem öyle yapıyodu kahvaltılığınada koyuyodu meyve püresi pütürlü olduğu için ben meyve suyu veriyom öyle içiyo yumurtayıda çok küçük olduğu için yarısını koydum bütünü büyük yumurtanın yarısı kadar bence tam iyi bana küçükken açık çay bile veriyomuşlar çok tombişmişim hiç bişeyde olmamış gayette sağlıklıymışım bebişimde annesi gibi büyüsün

arkadaşlar benim oğlumda 6 aylık sabahleyin tahıllı ballı kaşık mamasına bıldırcın yumurtası sarısı ve tuzsuz peynir koyuyorum ..şimdilik hoşuna gidiyor..bazen 1 fındık yada yarım ceviz ezip ekliyorum ..

bıldırcın yumurtası 6 aylık bebek için ağır canım 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor

1 yaş üzeri bebekleri olanlar bulamaca neler katıyorsunuz... Hergün aynı şeyi yemekten sıkıldı artık kızım.

bende kahvaltılara baslamak istiyorum kızım 5,5 aylık 1 aydır sabahları devam sütüne 4 tane falan bebe bisküvisi katıp ezip veriyorum.artık azar azar yumurta ,peynir falan katmak istiyorum.birde bazı kahvaltı tariflerinde lapne peyniri yazmıssınız.5,5 aylık bebek lapne peyniri veren varmı..birde bebek için ayrı lapne peyniri varmı yoksa bu kendimize aldıgımız danmı veriyorsunuz..

ya bu kahvaltı işi beni de çok düşündürüyo benim bebişim 7.5 aylık kahvaltısında 2-3 çeşit meyveyi püre yapıyorum içine 3 bebe bisküvisi 1 tatlı kaşığı labne peyniri 1 çay kaşığı harnup pekmezi katıp veriyorum ama bebeğim son 1 haftadır çok iştahsız hiç bişey yemek istemiyo acaba sıkıldımı diye düşünüyorum hergün aynı şey nasıl yenir demi. farklı tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

pınarın labne peyniri var bebekler için tuzsuz.ondan verebilirsin.

Arkadaşlar labne peynirinden vermeyin. Sonuçta işlenmiş peynir. Ben de labne peyniri kolay eriyor diye verdim ama yanlışmış. Akşamdan tuzu alınmış peyniri verin. Ben artık kaşık maması ile ezip sulandırıp veriyorum. Yumurtayı da ayrı, beyazı ile cıvık olarak veriyorum. Pekmez de verilecekse bile ayrı verilmeliymiş süt ürünlerinden. Bebeğim 10 aylık ben sadece bunları veriyorum kahvaltıda. 2 saat kadar sonra da meyve suyu veya püresi veriyorum.
Şimdiye kadar bulamaç şeklinde veriyordum ama mümkün olduğunca ayırmaya çalışıyorum artık.

ben hem labne hem de normal pastörize peynir veriyorum.doktor her ikisini de verebilirsin dedi.yumurtayı çok iyi pişirip vermelisin cıvık verme.pişmemiş yumurtanın yarardan çok zararı var. bu pekmez olayını her seferinde bende yazıyorum buraya ama maalesef jhalan daha pekmezi süt yoğurtla karıştırıp verenler var.kesinlikle pekmez süt ve süt ürünleriyle verilmez hiç bir anlamı olmaz.demir emilimi olmazhamileyken nasıl ki demir hapını süt ürünleriyle içemiyorduk onun gibi işte.lütfen bu konda bilinçli olun anneler.ben pekmezi kahvaltısından yarım saat önce veriyorum.sonra kahvaltı yapıyor.

bu yazdıklarına okadar çok katılıyorumki çünkü aynısını yaşıyorum bende başlarda telefonun müziği çeşitli şeylerle dikkatini çekip ağzına sokuyodum ama şimdi 10 aylık ve kesinlikle hiç bişeye kanmıyo kafasını çeviriyo kaşık görünce ağlamaya başlıyo yani bu söylediklerin birebir oldu tecrübeyle sabit

bende düşünüyorum düşünüyorum farklı neler verebılırım dıye yıne yumurta, peynır, pekmez, biskuvı onlara takılıp kalıyorum:) bende söyle bı cözum urettım hergun kahvaltısını farklı bır çayla ıslatıyorum. bı gun ıhlamur, bıgun papatya, adcayı, kusburnu gıbı yada kayısı lma erık hoşafı falan. en azından farklı bır aroma oluyor. bır de bıgun bıskuviyle kıvamını verıyorsam bı gun tahıllı karısım kullnıyorum.
1 yas ustu bebekler ıcınse arkakdasımın buldugu cözumu yazayım. bebegı 14 aylık bazı sabahlar terbıyelı corba verıyor. mesela domates corbsı. ıcıne yumurta süt kasar peynırı tereyagı falan katıyor. aynı kahvaltılık malzemeyle degısık bı lezzet oluyor.

Cıvık yumurta niye zararlı? Bu doktorum verebilirsin demişti. Ama labne işlenmiş olduğu için zararlı.

Cıvık yumurta niye zararlı? Bu doktorum verebilirsin demişti. Ama labne işlenmiş olduğu için zararlı.

az pişmiş yumurtayı biz yememeliyiz ne kaldı ki bebek asla.valla sizin doktor bir garip doğrusu.az pişmiş yumurta ver birşey olmaz ama labne zararlı diyor bu nasıl mantık.çiğ ve az pişmiş yumurtada bir tür bakteri vardır ve bu bağışıklığı zayıf olan kişilerde özellikle bebeklerde çok ciddi rahatsızlıklara neden olur.çiğ veya az pişmiş yumurtanın zarararı nelerdir diye yazarsan nete karşına bir sürü bilgi çıkar zaten.halk arasında çiğ yumurta faydalıdır inancı tamamen yanlış.asla bebeğine az pişmiş yumurta verme en az 10 k.pişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…