yogurdu formul sutlerden de yapan var. anne sutu ve formul sut almiyorsa peynir gibi cok onemli hale gelebilir dogru. ama bir alternatif olarak da dusunmemek lazim sadece. formul sutun yerine degil, farkli tatlara alismasi acisindan ve faydali bir gida oldugundan yogurt oneriliyor. kansizlik yapmiyor ornegin maya devreye girdiginde. meyve pureleriyle karistirip verdiginizde vitamin destegini de arttiriyor ogunun. ve sindirilmesi kolay o yuzden veriliyor. ek gidaya gectiyseniz yogurtta bir sakinca yok, verebilirsiniz. ama kendiniz mayalayin. hazirlarda katki maddeleri var. vermek istemediginizde de onemli bir kayip olacagini da zannetmiyorum.siralama soyle:
anne sutu
formul sut
yogurt
Yogurtta anne sutunde yada formul sutunde bulunan vitaminler vs yok,ancak ailenin ekonomik durumu formul sut alamayacak kadar kotuyse elbette yogurt da verilebilir dedi doktorumuz.Yada bazen hic bir formul sutu yemezse bebek ,baska care kalmazsa yine yogurt verilebilir dedi,1000 tane hastam arasinda tek bir bebek vakasi var yogurda erken baslatmak zorunda kaldigimiz dedi.Ben de o yuzden size soruyorum,acaba benim atladigim bir faydasi mi var yogurdun,vermemkle dogru mu ediyorum diye.
siralama soyle:
anne sutu
formul sut
yogurt
Yogurtta anne sutunde yada formul sutunde bulunan vitaminler vs yok,ancak ailenin ekonomik durumu formul sut alamayacak kadar kotuyse elbette yogurt da verilebilir dedi doktorumuz.Yada bazen hic bir formul sutu yemezse bebek ,baska care kalmazsa yine yogurt verilebilir dedi,1000 tane hastam arasinda tek bir bebek vakasi var yogurda erken baslatmak zorunda kaldigimiz dedi.Ben de o yuzden size soruyorum,acaba benim atladigim bir faydasi mi var yogurdun,vermemkle dogru mu ediyorum diye.
bende ek besine 4 gün önce geçtim,ilk olarak meyve suyu ve püresi verdim,sonraki gün keçi sütünden mayaladığım yoğurdu ekledim,bugünde patateshavuç-pirinç püresi yaptım az az tattırıp alıştırmam gerek bundan sonra vermezsem hiçbişey yemez.6 ay sadece emzirdim,halada sadece emmek istiyor.
yogurdu formul sutlerden de yapan var. anne sutu ve formul sut almiyorsa peynir gibi cok onemli hale gelebilir dogru. ama bir alternatif olarak da dusunmemek lazim sadece. formul sutun yerine degil, farkli tatlara alismasi acisindan ve faydali bir gida oldugundan yogurt oneriliyor. kansizlik yapmiyor ornegin maya devreye girdiginde. meyve pureleriyle karistirip verdiginizde vitamin destegini de arttiriyor ogunun. ve sindirilmesi kolay o yuzden veriliyor. ek gidaya gectiyseniz yogurtta bir sakinca yok, verebilirsiniz. ama kendiniz mayalayin. hazirlarda katki maddeleri var. vermek istemediginizde de onemli bir kayip olacagini da zannetmiyorum.
sindirilmesi kolay ve yeni tatlara alışması için yoğurt ilk başta veriliyor.ayrıca içindeki kalsiyum ve yararlı bakterilerde bebek için önemli.bizim doktorumuzda meyve suyunu ve yoğurdu aynı anda başlattı.
yani sonuc olarak bebege bir zarari yok,bunu anliyoruz.Yogurt mayali gida ya,ondan da cekindim biraz ama siz mayadan kaynakli bakterinin faydali oldugunu soylyorsunuz.Farkli tadlara alismasi acisndan da iyi diyorsunuz.Su anda zaten istesem de taze sut bulup mayalamam mumkun degil ama 1 ay kadar sonra ulkeye donus yaptigimizda yavas yavas yogurdunu da verebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?