Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklere domuz gribi as yaplacak m?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim eşim doktor kesinlikle yaptırmayacak oğlumuza..
kendiside olmayacak..

hah işte benim kafadan biri daha eşin ne düşünüyor canım bu konuda riskli olabilirmiymiş ki acep sonuçta anladığım kadarı ile ilk defa denenecek bişey bu ilaç yıllar süren araştırması yok etkileri net bilinmiyor bilinmeyen bişeyide nasıl yaparım ben küçücük yavruma bende istemiyorum

doktorum programinda konustular bu konuyu....6.aydan kucuk bebeklere yapilmiyormus...kobaylik soz konusu degilmis, avrupa ulkelerinde de yapiliyormus....ama benim bebegim cok kucuk

gecen gün bebgimi kontrol için dr a götürdüm.ve gitmişken bunuda sordum.bana asla yaptırma dedi.kendi yegenime bile izin vermedim dedi.bi kere içinde cıva var dedi.ve bence rant için çıkarılmıs bişey dedi.grip griptir dedi. bizde eşimle böyle düşünüyoduk zaten oda bizi destekledi.ben yaptırmıyorum bebegime.bence sizde yaptırmadan iyice düşünün derim arkadaslar

bende dün doktora aylık kontrolü için gittiğimde sordum, dediki risk altında olanlara yapmamız lazım. Bende sordum nasıl oluyor risk altında yani okula gidiyorsa ( bu arada bebeğim henüz 12 aylık) iyide dedim ben hergün dolmuşla anneme bırakıyorum o zaman risk altında oluyorsa vuracaz dedi, ya dedim hadi evden çıkmayayım ama babası hergün gidip geliyor sonra okula giden yeğenleri var onlarla birlikte yani kısacası doktor bey risk altında olmayan bebek yokki dedim, evet aslında herkes risk altında dedi, eeee sıfıra sıfır elde var sıfır, tam kesin biişey öğrenemedim, bu nasıl iş ya artık tv bile izlemek istemiyorum, yaptırsam kötü sonuçlansa asla affetmem kendimi, yaptırmasam kötü sonuçlansa yine affetmem ya nolacak bu iş böyle?

Domuz Gribi

DOMUZ GRıBı
16.10.2009 tarihinde ıstanbul tıp Fakültesinde katıldığım domuz gribi toplantısından edindiğim bilgileri burada derlemek istedim. Domuz gribi aslında yeni birşey değil. Zaten var olan, normalde domuzlarda hastalık yapan H1N1 tipi influenza(grip) virusunun yapısında büyük bir değişiklik meydana gelerek, insandan insana çok hızla bulaşan ve ağır hastalık belirtilerine yol açan H1N1v şekline dönüşmesidir. Buna pandemik influenza H1N1 virusu da denmektedir.

Zaten var olan influenza viruslarının yapısındaki büyük değişiklikler 40-50 yılda bir ortaya çıkarak, dünya üzerinde pandemi denen çok büyük ölçekli salgınlar yapar ve sonuç olarak kitlesel ölümlere yol açar. Daha önce 1918’deki ıspanyol gribi ve 1957’deki Asya gribi tecrübelerinde olduğu gibi bu yıl da H1N1 virusu da değişmiş ve büyük bir grip salgını yapması beklenmektedir.

16.10.2009 tarihinde DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre, 399.232 laboratuar kanıtlı pandemik influenza H1N1 tespit edilmiş ve bunların 4735’i ölmüştür. Malesef bazı meslekdaşlarımın dediği gibi “eskiden antibiotik yoktu, yoğun bakım yoktu,artık bu kadar ölüm olmaz” fikrine bu sayıları görünce ben pek katılamıyorum. Çünkü bu veriler çok yeni. Aşağıdaki linkten bu sayıları en güncel haliyle takip edebilirsiniz, çünkü gelen salgının ciddiyetini belirleyen bu sayılardaki artış hızıdır.

WHO | Situation updates - Pandemic (H1N1) 2009

Bugüne kadarki vakaların incelenmesi sonucu 1957 Asya gribi yapan virusla benzerlik dolayısıyla, kronik bir hastalığı olmayan 60 yaş üstü yaşlılar olası doğal bağışıklıkları dolayısıyla en az ölüm görülen grup olarak belirlenmiştir.

Domuz gribi aşısı ile ilgili söylentiler boş hurafeler, biz gerçek anlamda denek falan değiliz. Büyük oranda zaten yıllardır yapılan grip aşısına benziyor, sadece ufak bazı değişkilikleri var. Ve mecburen biraz aceleye geldi, ancak Avrupa’da onaylı. Ayrıca bu aşı Avrupa’da biz de dahil 3-4 ülkede birden aynı anda yapılmaya başlancak. Amerika zaten kendi aşısını üretiyor ve Dünyaya satmıyor, sadece kendi ülkesine yapıyor. Bütün Avrupa, Afrika ve Asya’nın büyük kısmı bir ıngiliz firması tarafından üretilen aşıları uygulayacak. Az bir kısmı da 2 farklı firmaya ait olanı.

Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla doz aşıyı üretmenin tek yolu daha az virus koyup daha fazla doz aşı yapabilmekten geçer. Bu nedenle içine etkiyi arttırıcı ve hızlandırıcı katkılar koymak gerekir. En iyimser binde 1 ölüm riski . yerine milyonda 1-7 Guillain Barre riskini alacaksınız- bütün Avrupa 'da bu riski alacak. Aslında şu anda DSÖ verilerine göre bu ölüm oranı Binde 12. Kabaca Türkiye’de aşı yapmazsanız 22.000 kişi ölecek, aşı yaparsanız 22-150 kişi Guillain Barre olabilir. Guillain Barre çoğu zaman geçici bazen çok ağır seyreden bir nörolojik hastalıktır

ıngiliz firmasının ürettiği aşı için iyi haber: Aşı kutusunda katkısı ayrı konmuş, Devletler acil durumda etkiyi arttırmak ve hızlandırmak için katkılı aşı yapılmasını isteyecek, salgın alarm seviyesi düşerse o zaman aşılama katkısız olarak sürdürülecek. T.C Sağlık Bakanlığının aldığı aşının 25 milyon doz gibi büyük fazlası bu firmanın aşısı. Yani katkı açısından opsiyonel olan. Bu aşıdaki olası yan etkilerden sorumlu olabilecek katkı olarak eklenen şey doğada ve insan-hayvan-bitki yapısında oldukça yoğun bulunan zaten doğal bir madde, herşeyi abartmaya ve polemik yaratmaya acaip meraklı bir milletiz. Tabii ki aşı çok güvenli asla bir şey yapmaz demiyoruz, önemli olan istatisitikler. Bugün otobüse binip Ankara’ya gitmek daha riskli inanın, hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.

Kişisel tavsiyem, okullardaki toplu aşılamaya zaten engel olamazsınız, biz dahil hiçbirimiz karar mercii değiliz. Tüm ülkeler için bu geçerli, bunlar devlet politikası. Şahsen giderek olacak aşılama durumları için tercih sizin, artı-eksiyi bir teraziye koyup karar vereceksiniz. Yukarıdaki linkten Alarm seviyelerini ve hastalık artış hızlarını takip edin, 1918 'deki salgına benzer bir çıkış varsa ve aşı yapılma yaş ve risk grupları içerisinde iseniz mutlaka aşı olun. Ben Guillain Barre gibi bir nörolojik riski alamam diyorsanız bundan en az 1000 kat daha yüksek ölüm riskini almış olacaksınız. Tüm bunlar son güncel ve bilimsel bilgiler, ıstanbul Tıp Fakültesiden 3 profösörün aktardıkları. Lütfen bu çok önemli bilgileri tüm tanıdıklarınıza aktarın ve toplumsal paniğe neden olan boş dedikoduları yaymayın.

Kaynak: Prof.Dr. Ayper SOMER, Prof.Dr. Nuran SALMAN, DSÖ

Uzm. Dr. Anıl YEŞıLDAL

sağlık sirtesinde okuduğum bir yazıyı ekledim buraya herkesin kafası karışık allah yavrularımızı bize bağışlasın

benim oğlum 19,5 aylık ve haftada 2 gün olmak üzere kreşe başladı
kalabalık çok çocuğun olduğu bir yer
normal grip aşısını yaptırmıştık zaten

bu doktorlarında bir dediği diğerini tutmuyor
tv ye çıkanlar mutlaka yaptırın diyor kendi doktorumuz ve ve arkadaşlarımızın doktorları ise yaptırmayın diyor

kafam karıştı doktorumuza güveniyorum ve domuz gribi aşısını yaptırmak istemiyorum
ama bu virüsü kaparsa da kendimi affetmeyeceğim

eşim domuz gribi oldu kızımada geçer diye çok korkuyorum tüm temizlik önlemlerimi aldım eşim odada kapalı kızımı yaklaştırmıyorum ama korkuyorum aşı olmalımı olmamalımı derken başımıza bu geldi

hay allah çok geçmiş olsun
çok çabuk bulaşıyor galiba bu grip
sen tedbirlerini almışsın umarım bulaşmamıştır kızına ve sana
eşini takip et bu arada hastalığın seyri nasıl bazı hastalığa yakalananlar çok hafif atlatıyorlarmış hatta burayada yazarsan pek çok kişi bilgilenir hastalık seyri hakkında
kızının aşılanmasınıda doktoruna danış bence
hatta aşıdan önce sizde kendiniz için bir tahlil yaptırsanız iyi olmazmı bilirsin bulaşıp bulaşmadığını.
mikrobu kaptıktan sonra aşılanmaya gerek kalmaz ama bebeğin için aynı değil tabi hatta kendin içinde yaptırman gerekiyorsa yaptır
tekrar çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin canım

sevgili nergiz bende kendimi affetmem ama bize bu sorumluluğu bırakanları hiç affetmicem, hasta olsakta olmasakta...

aslında normal gribe benziyor eşim işten geldi tük etlerimi snki doğruyorlar çok ağrıyor ve üşüyorum dedi baktım ateşi var 38.5 idi ateşi dr. a gittik 2 dr. gördü tahlile gerk yok zaten tahlil 5 günde çıkıyor biz hemen tedaviye başlayalık dedi o gece ateşi 39.9 lara kadar çıktı ama ertesi günden itibaren ateşi yok
öksürük hapşuruk hiç olmadı. ertesi gün dr. la konuştuğumda %95 domuz gribi dedi iyi beslenmesi kuvvetli yemesi geerek odadan çıkmamalı ağır bir vakka değil dedi.
eşim sürekli balık yağı ekinezya ve multi vitamin kullanır onlarında hafif geçirmesine etkisi var sanırım. yarın kontrole gideceğiz

şimdi okullarda form dağıtılacak mış domuz gribi aşısı olmasını kabul edip etmediğimizi bildirecekmişiz.Bu konuda çok kararsızım yaptırmalımıyız yaptırmamalımıyız bilemiyorum.doğru düzgün bir açıklama da yok gördüğüm kadarıyla.arkadaşlar sizler ne yapcaksınız okula giden çocuklarımıza bu aşıyı yaptıralım mı sizlerin görüştüğünüz doktorlar varmı bu konuda onlar ne diyor yardım edebilirmisiniz bir fikrimin olması açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…