• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklere domuz gribi as yaplacak m?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tuba06

Zeynep ve Elif'in Annesi
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2007
208
6
96
Ankara
Domuz gribi aşısı kaç aylık bebeklere yapılacak bilgisi olan var mı arkadaşlar?

edindiğim bilgiye göre sağlık ocağından öğrendim 6 ay la 24 yaş arasına yapılacakmış
tv den duymuştum bebeklere yarımşar dozdan 2 ay yapılacakmış

yanlışım varsa bende sizden bilgilenirim canım

Bilim kurulunun, öncelikli risk grubu olarak gebeleri, 6-35 ay arasındaki çocukları, diyabet, KOAH, kalp hastalığı ve bağışıklık sistemi yetmezliğine sahip kronik hastalığı olanları, sağlık personelini, elektrik, doğalgaz ve ulaşım hizmeti gören kritik görevlerdeki kamu personelini, asayiş kuvvetlerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını belirlediğini kaydeden Buzgan, aşının yetişmesi halinde hacı adaylarının da bu gruba dahil edileceğini söyledi.

ılk etapta risk grubundaki asgari 10 milyon kişinin aşılanması kararı alındığını, ancak bu sayının artırabileceğini bildiren Buzgan, "Sipariş verilen 20 milyon dozun 3'te 1'i yıl sonuna kadar, geri kalanı da 2010 başında teslim alınacak. Belki ilk dozu hemen, 2. dozu daha sonra yapabiliriz. Türkiye aşı sıkıntısı yaşamayacak" diye konuştu.

benim bebeklerim 2,5 aylık onlar bu aşıdan faydalanamayacak o zaman be nasıl koruyacağım bebeklerimi acaba? aşının yan etkisi mi var ki ondan mı 6. aydan sonra yapıyorlar ki?

bugün "anneyim ben" programında açıkladı.9 yaşından küçükler,sağlık personeli ve risk grupları öncelikli olarak aşılanacakmış.sınırlı sayıda aşı geliyormuş.1 milyon tane sadece dedi programa katılan doktor.

yaa bu domuz gribi beni çok tedirgin etti. aşılarda önce test edilecekmiş bebeklerim çok küçük yaaa Rabbim hepimizin bebeklerini korusun inşallah

Ben doktorla geçen ay konuşmuştum aşı henüz Türkikeyede yok hele gelsin biz bakalım ona göre karar veririz demişti.Yakın doktor arkadaşımda istemiyor bebeğime yaptırmamı aşının riskli olduğunu ve henüz test edilmediğini söylüyor.Kızlar kendinizin ve bebeklerinizin bol bol c vitamini almasına özen gösterin sık sık ellerini yıkayın kapalı ve kalabalık alanlara fazla sokmayın mesela alışveriş merkezleri gibi.Kesinlikle kimsenin bebeklerinizi öpmesine izin vermeyin birse eczanelerde satılan dezenfekte mendiller var onlardan çantanızda sürekli bulundurun bebeğinizin ellerini yıkayamadınız yerde onu kullanın.Dengeli beslenin uyku düzeniniz olsun emziren anneler kış bitene kadar bence emzirmeye devam etsinler anne sütü bağışıklık sistemini kuvetlendiriyor.Biraz dikkat edersek riski minumum dereceye indiririz.Ben sağlıkçı değilim ama baya araştırdım

valla bende bu aşıyı bebeğime hiç yaptırma taraftarı değilim . napıcam hiç bilmiyorum en iyiysi evden hiç çıkmamak .eve gelenleride kabul etmemek amam benimd ebi kapı komşum var hemde öğretmen onunda bebeği var her akşam düzenli olarak bana gelir napçam bilmiyom gelmede diyememki. allah bebeklerimiziz korur kızlar amam tabi bi gerçek var olacağı varsa olur allah korusun

sağlık ocaklarında riskli gruplar ve doz miktarları tespit edilip bakanlığa yollanmış
6 aydan 3 yaşa kadar çocukların hepsini devlet ücretsiz karşılayacakmış. ilk orta ve lise öğrencileride uygulacakmış.diğer grupları yukarda arkadaş belirtmiş.
bende yaptırmayı düşünmüyordum. eşim bir ölüm vakası gerçekleşsin o zaman diyordu.ama toraks derneğinin yaptığı açıklamayı okuyunca yaptırmaya karar verdim.

kızlar ben bugün oğlumu kontrole götürdüm..doktor henüz hiçbirşey belli değil dedi..şuan için sadece her sene vurulduğumuz grip aşısını yaptırın dedi..(yanlış anlaşılmasın domuz gribi aşısı değil)..bekleyip görücez arkadaşlar..doktor kendi çocukları için bile karar verememiş daha..

benim 2 oğlum var biri bebek. ama ben ikisine de yaptırmayacağım. aşı henüz deneme aşamasında. uzun vadede etkileri bilinmiyor. hem televizyonda bir prof. domuz gribiyle normal grip arasında bir fark olmadığını söyledi. normal gripte bakılmadığında ölümcül olabilior dedi. o yüzden ilerde nasıl etki edeceğini bilmediğim bir aşıyı vurdurmayacağım.

yarın bir televizyon kanalında doktorum diye bir program varya orada domuz gribi aşısını çocuklara yaptırmalımı diye tartışacaklar.

yapılacakmıymış gerçekten ben orasını anlayamadım tam dinleyemedim fırsat olmadı dr soracağım bende bi ama yaptırmak lazımmı ki kobay gibi olacakmışız bir nevi o nedenle yaptırmak istemiyorum ben ama yaa

Back