Bebek Beslenmesi bebeklere ceviz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azalea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
112
1
96
Edirne
selam kızlar 7 aylık oğlum var kahvaltılara başladı kalhvaltılarına ceviz katmayı düşünüyorum ,acaba 7 aylıkken ceviz verilebilir mi ?

Ceviz meselesini ben de çok merak ediyorum, malum beyin gelişimi için bulunmaz bir besin. Benim bebeğim 5 aylık daha. Yorumları ben detakip edeceğim.

canım kahvaltıya öğütüp katabiliyorsun diye duymuştum ben ama kaçıncı ayda olduğunu bilmiyorum

kızım şu anda 10 aylık. doktorumuzun tavsiyesi ile 6. aydan beri bende kızımın kahvaltılarına ceviz katıyorum.

sabahları bebekler için verilen kahvaltı,yani mesela bir miktar tuzu alınmış peynir,bir çay kaşığı tereyağ,bir çay kaşığı reçel ve tuzsuz ekmek ıhlamurla ıslatılır bu karışıma ceviz de katılabilirmiş.bu tarif internetten baktığım bir tarif,daha ben bebeğime başlamadım kahvaltıya doktorumuz 9.ayda düzenli olarak verilebilir demiş verdiği listede,şimdi pürelerle idare ediyoruz :))

tuzsuz peynir,bebek ekmeği,2-3 tane bebe bisküvi, tereyağ,yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı ceviz içini ıhlamurla ıslatıp yediriyorum bende..bazen yoğurduna ya da muhallebisine katıyorum cevizi..

canım günde 1 çay kaşığı havanda ezilmiş ya da robottan çekilmiş olan cevizi bebeğine verebilirsn, hiç bir zararı yok.

bebeğe ceviz verilir ama içerisinde omega 6 olduğundan ve bunun da fazlası zaralı olduğundan haftada 4 cevizden fazla verilmemelidir.

bebeklere ceviz yada baska bir kuruyemis verilmez,alerji riski yuksektir ve bebeklerde buna mudahalede gec kalinabilir.Her bebek alerjik demek yanlis olur ama risk alip vermek size kalmis.

doktorumuz kızımın kahvaltısına sabahları fındık ezmesi ceviz koyabileceğimizi söylemişti.ben fındık ezmeside koydum şuan ezilmiş ceviz koyuyorum 1 çay kaşığı ve hiç bir sorun yaşamadık.aksine bebeğimi beslediğini düşünüyorum ama tabi karar yine size kalmış bayanlar:))

evet cevizin ne kadar faydali oldugunu dusundukce veresim gelmiyor degil ama korkuyorum ben,ne guzel bebeginiz guzel kaldirmis kuruyemisleri masallah diyelim

kuruyemişin bebekte alerji yapıp yapmadığını denemeden bilemezsiniz ki.ya allerji olursa diye hiç vermemek de doğru değil.evet ceviz çok faydalı.ayrıca çok allerjik bir bünyeye sahip bir bebek değilse korkmayın kolay kolay allerji yapmaz.ben 7.aydan beri fındık-badem -ceviz üçlüsünü sürekli veririm.ayrıca yazan bir arkadaşın dediğine de katılıyorum fazlası zarar.yani ben çok ceviz vereyim de zeki olsun diye birşey yok.herşeyi ölçüsünde vermek lazım.zaten atalarımız boşuna dememiş herşeyin azı karar çoğu zarar diye

Ben de bir haftadır bir çay kaşığı dövülmüş ceviz veriyorum oğluma kahvaltısında. Yani dövülmemişi çeyrek ceviz filandır. Alerjan olabilir tabi ceviz ama çok az çay kaşığının ucu ile başlayıp az az arttırılarak verilebilir. İlk verildiği günler başka bir yeni ek gıda verilmezse alerji yapıp yapmadığı kolayca izlenebilir.

doktorumun dedigine gore,bebek henuz hazir degilken verilen gidalar alerjiyi tetikleyebilir.Yani bebege 6 aylikken ceviz verilmesi ile 3 yasinda ceviz verilmesi ayni tepkiyi dogurmayacaktir.Mesela 2 aylikken ek gidaya havuc suyu ile gecirilen bir bebegin yetiskinlik doneminde havuca alerjik olabilme ihtimali,6 aylikken havuca baslayan bebege oranla oldukca yuksektir.Bu konuda cok bilgi sahibi degilim ama anladigim kadariyla bebegim alerjik olmayacaksa bile belli bir gidayi erken vererek ona ya bebeklikten baslayan yada yetiskinlikte basina dert olacak bir alerji hediye etme ihtimalimin olmasi.Bu yuzden temkinliyim.
Bu arada dogumdan sonra evime gelen cocuk doktorunun ilk tavsiyesi emzirdigin surece fistik yemeyeceksin olmustu,sutten aldigi kadarina bile alerji gosterebildigine gore oldukca riskli kabul ediyorum.

biz 6 aylıkken değil 7 aylıkken başlamıştık kahvaltıya.kahvaltı mönüsünü de doktorumla hazırlamıştık.temel şeylerle başladık sonra çeşitlendirmeye başlayınca o zaman çay kaşığının ucuyla koymuştum cevizi şimdi 1 çay kaşığı veriyorum.bana doktorum verme riskli de demedi sonuçta allerji de olmadı.verip vermemek tabiki size kalmış bir durum doktorunuza danışın ona göre hareket edersiniz.

kızlar ben 5.5aylıkken başladım ceviz vermeye benm oğlım mamayı almadığı içn sütüm var ama gündüzleri oğlum memeyi çok almıyo drum başlattı şükür alarji falanda olmadı kavaltı menümüz çay kaşğının ucuyla tereyağı pekmez tud üzüm yada keçi boynuzu bi tatlı kaşığı 2kaysı haçlanmış ezilmiş 4.5bebe biskivisi yumurtanın sarısının yarısı artırarak verdim hergün değil yumurta gün aşırı labne peynıri 1tatlı kaşığından başlayarak kiprit kutusu kadar yiyebilir ıhlamur yada rezeneyle ıslatarak ıhlmuru günlük kaynatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…