• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklere banyo yaptırmak!...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Vallahi ben bebegim dogdugundan beri hep kendim yikiyorum suan 4 bucuk aylik ilk baslarda kendi kuvetinde yikiyodum daha kolay oluyodu ama suan buyuk kuvete koyuyorum tabi tutmasi yikamasi biraz zor oluyo insanin beli agriyo.Ensesine sol kolumla destek verip elimlede omzundan tutuyorum sirtüstü biraz suyla doldurdugum küvette oynayarak yikiyorum sacini sampuanliyorum cok hosuna gidiyo en sonda yüzükoyun cevirip dusu tutuyorum durulamak icinzemuszemustabiki onceden hazirladigim havluyla sarip kuruluyorum:lepi:cok sükür simdiye kadar hic bisey olmadi.Hepinize kolay gelsin

sanırım kulağanısa su kaçmasını önlemek için kulaklık gibi bişey var.bir akarabamız kullanıyomuş nasıl bişey bilmiyorum ama.benim kızım 1yaşında şimdiye kadar sadece 3-4kere yanlız yıkadım oda mecburiyetten.kızım suyu hiç sevmiyo banyo zamanımız tam bir kabuss.soyduğumuzda neşesi yerinde ama banyoya sokunca suyu dökecemiz zaman başlıyo ağlamaya hele kafasını yıkarken ölüyoz çıkana kadar ağlıyooo napacaz bilmiyom bi sevseydi artııkk

Benimki 4 aylık, hep ben yıkadım, başlarda yanımda biri oluyodu hep yardım için, annem havlu tutuyodu. Ama hep küçük bi küvetin içinde ensesi sol elimin bileğinde, parmaklarımla da onun sol omzunu kavrayarak tuttum. Banyo suyunun içinde bir banyo yağı koydum (her yerde bulunmuyor). Cogunlukla sabunlamadim bile. O banyo yağı ve suyla küvette cıp cıp yapıyor. Bi poposunu en son bi temizleme sabunu varsa (unutmadiysam yanima koymayi) elimle duş jeli gibi siliyorum - kakalı diye o kadar. Zaten pislenmiyoki yavrum... O banyo yağı yetiyo bana göre.
Ama duşa girmeyi ben de çok istiyorum. Kayar diye korkuyorum.
Ablamın kızıyla girmiştim bi kere, sabunlandigi an cok kayganlasmisti... Bi de tabi evde biri olcak ki duştan çıkınca kızımı veriyim ona havluyla. Biraz zor, babamız eve geç geliyo genelde.

ben de 1 aylıktan itibaren tek başıma yıkamaya başladım. daha önce annem veya kayınvalidem yıkıyordu. ama bebeğim ben yıkarken daha az ağlıyor, o da sadece üzerini giydirirken. ikimiz de keyif alıyoruz banyodan. yalnız ben yıkarken kaymasın diye bir altına sünger koyuyorum, ama pek hijyenik olduğu konusunda şüphelerim var. bir de tek başıma yeterince durulayıp durulayamadığımdan emin olamıyorum

valla tek başına yıkayan annelere imrendim doğrusu, hele helede duşa girenlere..
duşa ancak yazın girebilirim herhalde yavrumla ama tek başına yıkama konusuna gelince üşür diye henüz cesaret edemiyorum, ilk başlarda eşim tutuyor, görümcemin kızı tutuyor ve ben yıkıyordum ama 1 aydır birinden birine suyu döktürüyor ama kendim hem tutuyor hem yıkıyorum..
tek başına yıkayan anneler, bebişleriniz üşümüyormu?

valla ben ilk üçüncü yıkamadan itibaren dümeni devr aldım. oğlum 45 günlük hep ben yıkıyorum. ilk önce annem ve kayınvalidem yıkadı ikincide annem yıkadı ben suyunu döktüm ondan sonra ben yıkadım annem suyunu döktü . annem gittikten sonra kayınvalidem su döktü ben yıkadım . kayınvalidem korkuyo hala cesaret edemiyo birgünde ben tek başıma yıkadım sol kolumda boynundan destekli tutuyorum bu arada küvetinin içine havlu yayıyorum kaymasın diye ve küvetin dibini ıslatıyorum bebek suyla temas etsin diye hoşuna gidiyo o zamn süngeriyle ön tarafını yıkayıp duruluyorum sonra arkasını çevirip sırtını falan en son da kafasını.. kafası aşağı duğru bakınca hiçbir yerine su kaçmıyo maşallah:nazar: bide sole bi yüzüneü eliminde yıkıyorum tamam fıstık gibi oluyo işte . hemen içi tülbentli havluya sarıp kucağıma alıyorum mis gibi oluyo..

Başlarda daha kolaydı. Ben hep eşimle yıkadım o tuttu ben yıkadım. Kendi kendine oturunca yalnız da yıkarım diye düşünüyordum ama büyüdükçe zorlaştı. Şimdi suya vurup sıçratıyor, biz onu yıkarken o da bizi yıkıyor, kenardaki şampuanına, life vs. uzanmaya çalışıyor. Karnını yıkarken ters dönmeye çalışıyor. Tutmak da zor tabi ıslakken kayıyor balık gibi:) Artık eşim onunla beraber normal küvete giriyor ben dışardan yıkıyorum en azından evi su basmıyor:) Belki 1 yaşında falan olunca yıkayabilirim:)

Ay çok heyecanlı ve eğlenceli geliyor kulağa. :1:

Kızım 2.5 aylık. ılk banyosunu annemle yaptırmıştık. Daha sonra hep kendim yıkadım. Plastik küvet ve file ile kolay oluyor.

File tehlikeli diyorlar, öyle duydum. Ben de yalnız yıkayamıyorum. Babasıyla yıkıyoruz. Hem tut , hem su dök, hem ovala üç el gerekiyor. O yüzden yalnı zyapamıyorum. Fileile tutmaya gerek kalmıyor mu? Babasının olmadığı zamanlar da oluyor, komşulardan rica etmek zorunda kalıyorum. İki günde bir yıkanıyor çünkü...

Başlarda daha kolaydı. Ben hep eşimle yıkadım o tuttu ben yıkadım. Kendi kendine oturunca yalnız da yıkarım diye düşünüyordum ama büyüdükçe zorlaştı. Şimdi suya vurup sıçratıyor, biz onu yıkarken o da bizi yıkıyor, kenardaki şampuanına, life vs. uzanmaya çalışıyor. Karnını yıkarken ters dönmeye çalışıyor. Tutmak da zor tabi ıslakken kayıyor balık gibi:) Artık eşim onunla beraber normal küvete giriyor ben dışardan yıkıyorum en azından evi su basmıyor:) Belki 1 yaşında falan olunca yıkayabilirim:)

Konuyu yeniden okuyunca kendi mesajımı gördüm ve "Belki 1 yaşında falan olunca yıkayabilirim:)[/QUOTE]" lafıma güldüm. Oraya buraya uzanmasından, dönmesinden şikayet etmişim şimdi oturmuyor hemen ayağa kalkıp küvetin içinde koşuyor tabi kayıp düşüyor birimiz onu tutmaya çalışırken birimiz yıkıyor. Duş başlığını elimizden almaya çalışıyor. Küvette ne kadar şampuan, lif varsa hepsini yere indiriyor. Suyun sıcaklığının ayarlandığı vanayla oynuyor... Çok zor çok....

Doğumdan birkaç gün sonra eve bebek hemşiresi eğitim vermeye gelmişti sigorta şirketimin doğum hediyesi olarak. Bana lavabonun altında yıkamayı öğretti ilk 3 ay o şekilde tek başıma ben yada tek başına annem yıkadık kim yıkıyorsa diğerimiz elinde havlu bekliyordu (tek sorun hemşire gösterirken onun üstü hiç ıslanmadı bizim üstümüz hep ıslandı ) o şekilde çok rahat ettik ama 3 aya girince benim kızım musluğa el atma başladı o zaman küvete geçtik.Küvet büyük benim kızda azcık iri olduğu için file hiç kullanmadım. Küvetin içine havlu serip yarıya kadar dolduruyorum önce bir suyun içinde oynama faslı gerçekleştiriyoruz bacaklar kollar çırpılıyor babamız tamamen ıslatılıyor o sırada eşim yada annem küvetteki suyu boşaltıyor ben yeni su dökmeye başlıyorum yıkama işlemi o zaman başlamış oluyor ben tek başıma yıkıyorum eşim konu mankeni ve küvette su fazlalaşınca boşaltma görevi görüyor ama anladığım kadarıyla büyüdükçe tek başına yıkamak zorlaşıyor çünkü herşeye el atmaya başladı banyoda yıkamaya yardımcı olmasa bile dikkat dağıtmak açısında ikinci bir kişi şart sanırım

Konuyu yeniden okuyunca kendi mesajımı gördüm ve "Belki 1 yaşında falan olunca yıkayabilirim:)lafıma güldüm. Oraya buraya uzanmasından, dönmesinden şikayet etmişim şimdi oturmuyor hemen ayağa kalkıp küvetin içinde koşuyor tabi kayıp düşüyor birimiz onu tutmaya çalışırken birimiz yıkıyor. Duş başlığını elimizden almaya çalışıyor. Küvette ne kadar şampuan, lif varsa hepsini yere indiriyor. Suyun sıcaklığının ayarlandığı vanayla oynuyor... Çok zor çok....

Ay tam zilli... :52: :66: kızmıydı bu arada? Ama hala kulağa çok hoş geliyor. :1: Böyle yaramazlık yaptıklarında şunu düşünüyorum hep: Ya hasta olsaydı da hareketsizce yatsaydı. Doğru düzgün tepki vermeseydi. Kendince oyun oynamasaydı O zaman ne kadar üzücü olurdu. Değil mi? Yaramazlık yapsınlar , oynasınlar da kendilerine zarar vermesinler ama...

Son düzenleme:

File tehlikeli diyorlar, öyle duydum. Ben de yalnız yıkayamıyorum. Babasıyla yıkıyoruz. Hem tut , hem su dök, hem ovala üç el gerekiyor. O yüzden yalnı zyapamıyorum. Fileile tutmaya gerek kalmıyor mu? Babasının olmadığı zamanlar da oluyor, komşulardan rica etmek zorunda kalıyorum. İki günde bir yıkanıyor çünkü...

Bugün bütün cesaretimi toplayarak bebeğimi yapayalnız yıkadım. Burnu çok tıkanmıştı ve en güzel şekilde banyoda açılıyor. Dayanamadım öyle hırıltılı hepes almasına. Fazla köpürtmeden güzelce yıkadım. O da rahatladı ben de :21: Az önce uyurken tırnaklar da gitti.... :27:

benim bebeğim yok ama yıkayan kişileri gördüm. Kulağına su kaçmaması için bebeği dik tutup yukarıdan su dökmek değilde, yüzüstü çevirip bir kolumuzun yardımıyla ama bebeğinin ağırlığını kolunuza vererek karın bölgesinden tutarak eğer ve o şekilde başına su dökerseniz su kaçmaz bunu eşinizle beraber de yapabilirsiniz sonuç olarak eşinizin daha kuvvetli o o şekilde tutar sizde dökersiniz.[/QUOT
dikkat edilmesi gereken şey su kaçması değil suyun orada kalması. ben yıkarken kaçırdım ve su kalmış içinde. sonrasında ilaç falan verdiler ama hiç etki etmedi aspire etti kbbcı. şimdi 9 aylık bebeğim ve küvetine oturtup yavaşça döküyorum suyu yüzünü hemen elimle siliyorum kulağına da gidiyor hiç korkmuyorum. banyosu bitince sağa sola hafifçe yatırıp sıcak havluyu tabi aşırı sıcak olmayacak kulağına dayıyorum hafifçe sallıyorum hiçbir şey olmadı aylardır. ben de doğduğundan beri kendim yıkıyorum. büyüyünce de eline oyalanacak birşey ver bizimki süngerle oynarken rahat rahat yıkıyorum

benim bebeğim yok ama yıkayan kişileri gördüm. Kulağına su kaçmaması için bebeği dik tutup yukarıdan su dökmek değilde, yüzüstü çevirip bir kolumuzun yardımıyla ama bebeğinin ağırlığını kolunuza vererek karın bölgesinden tutarak eğer ve o şekilde başına su dökerseniz su kaçmaz bunu eşinizle beraber de yapabilirsiniz sonuç olarak eşinizin daha kuvvetli o o şekilde tutar sizde dökersiniz.[/QUOT
dikkat edilmesi gereken şey su kaçması değil suyun orada kalması. ben yıkarken kaçırdım ve su kalmış içinde. sonrasında ilaç falan verdiler ama hiç etki etmedi aspire etti kbbcı. şimdi 9 aylık bebeğim ve küvetine oturtup yavaşça döküyorum suyu yüzünü hemen elimle siliyorum kulağına da gidiyor hiç korkmuyorum. banyosu bitince sağa sola hafifçe yatırıp sıcak havluyu tabi aşırı sıcak olmayacak kulağına dayıyorum hafifçe sallıyorum hiçbir şey olmadı aylardır. ben de doğduğundan beri kendim yıkıyorum. büyüyünce de eline oyalanacak birşey ver bizimki süngerle oynarken rahat rahat yıkıyorum

Havlu ne işe yarıyor canım, kulağa giren suyu mu buharlaştırıyor? Bu arada maşallah bebişe:nazar::nazar::nazar:

ben doğumdan itibaren kendim duşa girerken oğlumuda kucağımda yıkadım yaz ayları oldugu için günde 3 kere duş yaptığımız olurdu.SebaMed bebek şampuanından bezelye tanesi kadar bi avuç saçını yıkardım, Baby Bubble Bath ile vücudunu yıkardım böylece geceleri de çok rahat uyuyordu hatta hiç uyanmazdı sabah ezanında uyanırdı emzirirdim uyurdu tekrar böylece pişik de olmuyor bebekler kolay kolay çünkü çişleri pişik yapıyor. Şimdi 6 yaşında ve kendisi yıkanıyor. Maşallah :)

:kkk:

şimdi bende sebamede başladım , sebamedin banyo köpüğünü suya mı karştırıyorsunuz yoksa direkt olarak süngerine mi sıkıyosunuz..çünkü suda olmuyo hiç köpük kalmıyo çok dökmek gerekiyo .. süngerine sıkarsam dah ii oluyo ..

Back