Bebek Beslenmesi Bebeklere banyo yaptırmak!...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Arkadaşlar 3 aylık bebeğim var ve henüz kendim yıkayamıyorum,kulagına su kaçırırım diye tereddüt ediyorum,siz bebişlerinizin kulaklarını nasıl koruyorsunuz? Kendiniz yıkarken fileyi kullanıyormusunuz* Fikirlerinizi bekliyorum sevgiler..

ay ben hamileyim ama şimdiden banyo yaptırmayı düşünüyorum.hiç cesaretim yok o konuda anneme güveniyorum bir ay kadar sonrada alt katımdaki komsum diyor beraber yaptırırız diye.ben korkarım biyerine bişey olur diye.

slm cnm.. ilk banyosundan tibaren hep ben yıkadım bebeğimi.. şuan 3 buçuk aylık.. çoğu zaman tek başıma yıkıyorum.. ilk yalnız yıkadığım günü hatırlıyorum da.. resmen hatim indirmiştim dua okuya okuya.. ama benim bebişim suyu sevdiği için de biraz kolay oluyor sanırım.. önce tüm malzemeleri bano yaptığım yere seriyorum.. banyodan sonra kurulanacağı havluları,yeni gisiler, bebe yağı, saç fırçası, bezi, küveti,suyu,şampuanı..vs.. sonra soyup bebeiğimi alıyorum bir güzel kucağıma.. bende file yok.. bebişimin yaslanabileceği küçük rampa şeklinde bir şey var. ona yatırıyorum. önce öntarafını su dökerek süngeri ile köpürterek yıkıyorum sonra arkasını çeviriyorum, başını arkasından su dökerek yıkıyorum ki kulağına su gelmesin die. en son tekrar yüzüstü çeviriyorum kendime doğru bol su döküyorum duruluyorum.kurulayıp, yağyayıp giydiriyorum.. birinciden sonra alışıyorsun cnm hiç merak etme.. bizim bebişlerimizi bizden daha iyi kimse yıkayamaz:) hem bu durum bebişinle senin arandaki bağı da kuvvetlendirir bence. artık benim kızım bana tutunuyo resmen yıkanırken:) ilk tecrüben için şimdiden bol şans..
sevgiler..

slm teşekkürler deneyeceğim ama kulagına su kaçar diye korkuyorum ama sizin gibi yaparsam sanırım kaçmaz sağolun..

Başlarda daha kolaydı. Ben hep eşimle yıkadım o tuttu ben yıkadım. Kendi kendine oturunca yalnız da yıkarım diye düşünüyordum ama büyüdükçe zorlaştı. Şimdi suya vurup sıçratıyor, biz onu yıkarken o da bizi yıkıyor, kenardaki şampuanına, life vs. uzanmaya çalışıyor. Karnını yıkarken ters dönmeye çalışıyor. Tutmak da zor tabi ıslakken kayıyor balık gibi:) Artık eşim onunla beraber normal küvete giriyor ben dışardan yıkıyorum en azından evi su basmıyor:) Belki 1 yaşında falan olunca yıkayabilirim:)

Ben bir sitede bebeklerin kulaklarına su kaçmaz, siz bilerek su dökseniz dahai içine girmez diyor ama ablamın görümcesinin doktoru kulaklarına pamuk tıka banyo yaptırırken su kaçmasın demiş onlarda tıkıyorlar, ben hiç pamuk koymadım kulağını hiç oynamam banyoda. Banyodan sonra nemli bezle silerim kenrarlarını, pis değilki neticede.

ben de kulağına su kaçmasından korkuyorum. bebişin başına su dökerken kapattırıyorum kulaklarını. :kedi: Aşk Kırıntısı' nın dediği gibi, bir yerde okumuştum, bebekleri yıkarken kulaklarına su kaçmazmış. ama yine de cesaret edemiyorum.

Benim bebeğim de 3 aylık oldu.. Ben de henüz kendi başıma banyo yaptırmaya cesaret edemeyenlerdenim..Bizimki çok hareketli de..

benim kızım 9 aylık ve su ana kadar hiç yalnız yıkamadım.. ilk dogdugu günden itibaren asırı hareketli bir bebek.. eşimle veya annemle yıkıyorum buna ragmen 2 kişi zor bas ediyoruz.. aglamıyor ama kalkmaya calısıyor.. etrafa uzanıyor oynuyo... acayip yoruyo valla yıkanırken bilee

benim bebeğim yok ama yıkayan kişileri gördüm. Kulağına su kaçmaması için bebeği dik tutup yukarıdan su dökmek değilde, yüzüstü çevirip bir kolumuzun yardımıyla ama bebeğinin ağırlığını kolunuza vererek karın bölgesinden tutarak eğer ve o şekilde başına su dökerseniz su kaçmaz bunu eşinizle beraber de yapabilirsiniz sonuç olarak eşinizin daha kuvvetli o o şekilde tutar sizde dökersiniz.

Bizimki de 5 aylık ben de eşimle beraber yıkayabiliyorum ancak. Kafasına, yüzüstü elimin üzerine yatırıp öyle döküyoruz suyu. Tabi filenin üzerinde de oluyor. Ama kulağına su kaçması değil de su yutmasına engel olamıyorum. Yüzünü de yıkadığım için o esnada, mutlaka su giriyor ağzına. Sonrasında sanki ishal oluyor. Zaten bizimki hazır ishal olmaya. Sizinkiler de su yutuyor mu ?
Kafasına da yalnız su dökmeye felan cesaret edemem heralde. Kafasını kaldırıyor bizimki su dökerken ben zorla aşağı baktırıp öyle döküyoruz suyu. Yalnızken biraz zor yıkaması.

hiç korkma canım ben kayınvaldemle altlı üsütlüyüm o çok seviyo beek yıkamayı saolsun hep yardım etti ben krkuyodum bigün evde yoktu tekbaşıma yıkadım 3 aylıktı oğlum meğer ne zevkliymiş tekbaşına yıkamak ondan sonra hep kendim yıkamaya başladımm o kadar pişman oldumki daha hafifken daha yıkanırdı keşke hep ben yıkasaydım diye birdaha bebeğim olursa kimselere yıkatmam o zevk bana aittt
kulağına su kaçmasın istiyosan vazelinli pamuk koy cnm kbb profosörüde onayladı hiçbir zararı yokmuş

Merhabalar benim kızım da 3 ay 1 haftalık..ılk ay ablamla ya da eşimle küvette yıkadık bebişimi..Ama sonra ben küvette nedense beceremedim, yıkıyordum ama ağlıyordu.
Artık kucağıma alıp beraber giriyorrum banyoya çok rahat oluyor..Hem hiç ağlamıyor böyle olunca..Kucağımda önünü arkasını rahatça yıkıyorum üstelik gıkı çıkmıyor.
Ben oturuyorum yanıma da bir kova suyu hazırlıyorum, kızımı yıkayıp babasına veriyorum :)
Bunu denedim deneyeli banyolar kabus olmaktan çıktı:)

Kızım 2.5 aylık. ılk banyosunu annemle yaptırmıştık. Daha sonra hep kendim yıkadım. Plastik küvet ve file ile kolay oluyor.

kızım 3.5 aylık bende 2 aydır kendım yıkıyorum. ondan oncesınde de esımle yıkıyorduk.
kuvetıne fıle gecırıyorum. once sırtustu yatırıp vucudunu yıkıyorum sonra yuzustu cevırıyorum kolumun uzerıne yatırıyorum kafası havada kalıyor arkasını yıkıyorum. en sonda kafasını yıkıyorum oldu bıttı ıste. 5 dklık iş...
kolun uzerıne yuzustu sekılde yatırınca kulagına su kacmıyor. en son agzımla kulagında kalan suyu hafıfce cekıp tulbentle de kuruluyorum. cok sukur daha bı vukuatımız yok.

benim kızım 4 aylık ,hafifken kendim filede yıkıyodum şimdi kucağıa alıp duşun altına giriyorum sonra da eşime veriyorum o kuruluyor,doğduğundan beri kulağına hiç bişey tıkamadık çok şükür bugüne kadar hiç bişey olmadı ,bence sizde deneyin benim kızım duşun altına girmeye bayılıyor öyle kova falan da doldurmuyorum çok hoşuna gidiyor kahkahalarla gülüyor sizde deneyin çok eğlenceli oluyor .

Duşun altında da denemek istiyordum ama acaba ağlar mı diye de çekinmiştim bunu da deneyeceğim mutlaka :)

ilk banyosundan tibaren hep ben yıkadım bebeğimi.. arada bir babasıyla yıkardık..şimdi babasıyla oynuyolar banyo öncesi haliyle babasıyla beraber yıkıyoruz..çoğu zaman tek başıma yıkıyorum.benim bebişim suyu sevdiği için de biraz kolay oluyor .. önce tüm malzemeleri bano yaptığım yere getiriyorum... banyodan sonra kurulanacağı havluyu hazır bi şekilde seriyorum banyodan sonra hemen üstüne alıyorum..yeni gisileri, bezi, küveti,suyu,şampuanı..vs.. herşey hazır oluyor sonra soyup kızımı alıyorum filenin üzerine..önce öntarafını su dökerek süngeri ile köpürterek yıkıyorum sonra arkasını çeviriyorum, başını arkasından su dökerek yıkıyorum kulağına su gelmesin die. en son tekrar yüzüstü çeviriyorum kendime doğru bol su döküyorum duruluyorum.kurulayıp, yağyayıp giydiriyorum..cesaret etmeden alışamazsın bebeğini yıkamaya..sürekli birileri ile yıkanmaz ki..üstelik zamanla bebekler keyif alıyor ve kızım bana bakıyo gülüyo yıkanırken..bazen tutunuyo:)
bu arada bebeklerin kulak kepçesi bizlerinki gibi kıvrımlı olmadığı için su kaçmazmış buda bir detay sana..tabi dikkat etmekte fayda var:) bide suyu direk dökmüyorum bebeğime korkmasın diye..sıcaklığıda çok önmli..birde benim kızımda farkettiğim bişey kızımı yıkadıktan sonra havlusunu üstüne almaz kızımı havluya götürürdüm haliyle üşümesin diye acele ederdim kızım ağlardı havlunun üstüne alınca..meğer havluya götürürken rüzgar alıyomuş benim kızım sanırım korkuyodu..şimdi dikkat ediyorum buna..ve kızım banyo yapmaktan zevk alıyor:))
sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…