Bebek Beslenmesi bebeklere anne sütüne rezene kimyon ya da anason cayı karıştırılıp verilir mi??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

polatayse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
70
0
3.5 aylık kızım var.sol göğsümü emmiyor, doğduğundan beri onu az emiyordu zaten son zamanlarda gece yarı uyanıkken o göğsümü veriyorum çünkü uyanıkken reddediyor sürekli.sütü sağıp vermeyi denedim biberondan ama bu sefer de öğürüyor,midesi bulanıyor içmiyor. sol göğsümde artık süt miktarı azalıyor ve sadece sağ göğüs artık yetmiyor.ben normalde rezene ve kimyon sürekli veriyorum gaz sancıları için.bazen de anason veriyorum.anne sütünü içmemesine rağmen bu bitki çaylarını biberondan içiyor. ben de dün gece sütü sağıp rezene ile birlikte verdim ve içti.bu sabah de yine verdim biraz reddetti ama sonra içti.artık bu şekilde bitki çayıyla karıştıtp versem sol göğsümün sütünü acaba bi zararı olur mu? fikirleriniz nelerdir?bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Hiç içmemesinden iyidir tabii ama bitki çaylarını da sürekli ve fazla tüketmek zorunda kalacak bu şekilde içerse,o sorun olabilir

zaten bi sabah bi de aksam yarım çay bardağı veriyorum bitki çayını.bunlara anne sütü eklemiş olacağım.gece emerse gunduz de ıkı kere sağıp versem en azından sütüm kesilmez diye düşünüyorum o göğüsten. giderek azalıyor gibime geliyor. teşekürler bu arada..

Benim bebeğim 25 günlüktü.emdikten sonra gazını ağzından hayatta çıkarmadı bu yüzden çok gazlıdı.sürekli morarır derecede ağlıyordu damlalar filan fayda etmedi.çaresiz internetten okuduğum şeyi yaptım.sütüme biraz kimyon kattım sadece 3 gün 3 kaşık olacak şekilde verdim.evet faydası oldu bebeğim pıtır pıtır gazını yaptı ama gel gelelim kakasını yapmamaya başladı.neredeyse bir hafta yapmadı hergün yapması gerekirken.ıkınıyo sıkılıyo yapmıyo.doktora götürdük ne dese!! bişey bu çocuğun BAĞIRSAKLARINI FELÇ ETMİŞ dedi.kendime o kadar kızdım ki.el kadar bebek.cahilliğim ve başımda danışacak bir büyüğüm olmadığından dolayı bebeği ne hale getirdim.sonra fitil bağırsak şurubu,damlalar el kadar çocuğa uyguladık.şimdi 1 aylık hala kakasını yapamıyor.yani diyorum ki anneler kulaktan dolma bilgileri uygulamayın.bırakın ağlasın,saflaşıp uyumasından iyidir.bu dönem geçici nasılsa .sabredin derim..

Dr adanışmadan bebeklerimize bitkisel dahi olsa hiçbir şey vermemeliyiz.hele yeni doğmuş bebeklerimize anne sütü kolostrum dışında hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. bebeğimiz sadece anne sütü ile beslendiğinde kakasını çokkolay yapacak , sarılık denen bilurubi i vucudundan hızlıca atacak, sağlıklı bir barsak florası oluşacaktır. her ağlama açlık veya gaz ağlaması değildir. fazla ışıktan, fazla sesten, bize normal gelen birçok uyarandan rahatsız olabilir. bebeklerimizi iyi takip edip güvenli bağlanmayı sağlamalıyız. Ankara da emzirme, anne sütü , emme sorunları olan anne ve gebelerimize destek olunur. ebe tülay. 0505 858 39 33

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…