- 26 Temmuz 2020
- 416
- 235
- 33
- 32
- Konu Sahibi Blablabla00
-
Kimseden ses yok uykular haram oldu resmenTakipteyim bende
Şimdi herkesin durumu farklıdır genelleme yapmak istemem ama ben şöyle düşünüyorum,Kimseden ses yok uykular haram oldu resmen
Haklısınız aslında doğru çocuğun düzeni olmayınca sanki o rahat değilmiş ben iyi bakamıyorum hissine kapılıyorum.Tabi seçim bizim sağlıklı olsun da gerisi çok mühim değil ama onun için bir düzen oluşturabilirmiyime onun rahat uyuması için bir şey yapabilir miyim bunları da araştırmak istiyorum kendimde uykusuz kaldıkça ister istemez verim düşerŞimdi herkesin durumu farklıdır genelleme yapmak istemem ama ben şöyle düşünüyorum,
Bu bebek kendi gelmek istemedi dünyaya ve sürekli gelişim gösteriyolar beyin bi taraftan fiziksel başka taraftan, ben çok takmıştım başta acaba versemmi vermesemmi dşye ama yok akışına bırakgım, istediğinde meme verdim istediğinde kucakladım istediğinde gece yarıaı uyandı kucaklaştık babasınıda kaldırdım sevdik biz ne kadar sakin ve sevecen kaldıysak o da bize aynı şekilde yaklaştı, her bebeğin yürüme diş çıkarma emekleme kşlo boy gibi gelişimlerini karşılaştırmayın hazır olunca hepsi olacak diyolarsabence uyku da öyle, şurdan 5 sene spnra ne kucak diyecek ne meme nede sürekli koynunda olmak isteyecek.
Mesela benyatak ayıracaktım ama kendim hazır değilmişim ki ayırmaya oda benim kokumla daha kesintisiz uyuyo onu farkettim babamızda çok seviyo bebekle uyumayı sabaha kadar döne döne uyuyoruz mesela. Daha yazarımda uzun olacak. Bazen kasmadan koşulsuz sevip kucaklamak lazım ağlamıyorsa mutsız değilse sıkıntı yok durucaz onunla birlikte o bize değil biz ona uymalıyız çünkü seçim bizimdi biz bunu seçtik kendine bunları hatırlatarak bol enerji ver ❤❤
Evet doğru tabikii, demem o ki uyku eğitimş olarak çocuğu zorlamaktan bahsetmiştim, mesela biz 7 aylık olmak üzereyiz 2 tane diş çıkardık bu aralar baya huysuz sürekli uykudan uyanıyo ama uykusu var belli ağlıyo mızlıyo bu geçici bi süre mesela uyku rutini oluştursanız, ben 7. 30 gibi bitirmiş oluyprum rutini şu sırada yapıyorum, oyun oynama ve bol bol sarulıp kucaklaşıp oynaşma güldürmece, duşa girme, altını üstünğ kremleme, yan yana yatıp emzirme, bazen memede uyur bazen hamakta sallarım ayakta sallama huyumuz vardı onu bıraktık şükür ama arada yapmuyo değilim yapıyorumHaklısınız aslında doğru çocuğun düzeni olmayınca sanki o rahat değilmiş ben iyi bakamıyorum hissine kapılıyorum.Tabi seçim bizim sağlıklı olsun da gerisi çok mühim değil ama onun için bir düzen oluşturabilirmiyime onun rahat uyuması için bir şey yapabilir miyim bunları da araştırmak istiyorum kendimde uykusuz kaldıkça ister istemez verim düşer
Nasıl bişi yanında durup pış pış yapmak konuşmak vs mi? Ben yanına açyatıp pış pış desem bile olmuyo illa memeeeBen egitim verdim. Iyi ki vermisim diyorum. Q0 cocuk daha yapsam 10 tanesinede egitim veririm. Sandalye yontemi kullandim ben.
Kizim suan 32 aylik. Memeden 28 aylikken kestim. Uyku egitimini 8 aylikken verdim. Memeden keseli 4 ay oldu hala daha memelerimi acar oper sever koklar. O derece bagimlidir yani memeye. Ama hicte aglatmadan verdim egitim. Ilk gun yatagina koydum. Isigi los hale getirdim. Ninnisini actim.Uyku rutinini gerceklestirdim. Yataga koyunca oyun oynamaya basladi. Oturdu kalkti ceee yapti. Yaninda sandalyeye oturuyordum bende. Biraz oynadi yarim saat sonda uyuya kaldi. Ilk gun hic aglamadi. 2. Gun meme diye tutturunca esim devreye girdi. O yaninda oturdu. 5 10 dk filan agladi. Her seferinde uyku vaktinin geldigini artik uyumamiz gerektigini soyledi. Ben dokunmama sarilmama vs gibi bir olaya girmedim Egitim boyunca. Esimde girmedi. Biz konuştuk sarki soyledik. Sacini sirtini sivazladik. Normal de nasil sakinleştiriyorsak oyle sakinlestirdik.Nasıl bişi yanında durup pış pış yapmak konuşmak vs mi? Ben yanına açyatıp pış pış desem bile olmuyo illa memeeeağlatmadan beceremedim o yğzden gözünden yaş akmasın kuzucuğumun dedim ve onun istekleriyle hareket ediyorım, sonuç olarak pış pış yapsamda sarılsamda yok kesinlikle istemiyo
İnanmayacaksınız belki ama aala durmuyo uykusu gelince mızlamaya başlar eğer hala uyutma evreaine geçmediysek, kucakta sakinleşiyo aslında biraz değişik bebim bebe sanırımKizim suan 32 aylik. Memeden 28 aylikken kestim. Uyku egitimini 8 aylikken verdim. Memeden keseli 4 ay oldu hala daha memelerimi acar oper sever koklar. O derece bagimlidir yani memeye. Ama hicte aglatmadan verdim egitim. Ilk gun yatagina koydum. Isigi los hale getirdim. Ninnisini actim.Uyku rutinini gerceklestirdim. Yataga koyunca oyun oynamaya basladi. Oturdu kalkti ceee yapti. Yaninda sandalyeye oturuyordum bende. Biraz oynadi yarim saat sonda uyuya kaldi. Ilk gun hic aglamadi. 2. Gun meme diye tutturunca esim devreye girdi. O yaninda oturdu. 5 10 dk filan agladi. Her seferinde uyku vaktinin geldigini artik uyumamiz gerektigini soyledi. Ben dokunmama sarilmama vs gibi bir olaya girmedim Egitim boyunca. Esimde girmedi. Biz konuştuk sarki soyledik. Sacini sirtini sivazladik. Normal de nasil sakinleştiriyorsak oyle sakinlestirdik.
Bizim surecin en zor gunu 3. Gundu 20 dk filan agladi sanirim. 4. Gun yataga gidince yine guldu oynadi uyudu.
Suan hala aksamlari rutinini yapip yatagina koyuyoruz. Artik konusuyor. Bazen yanimda otururmusun diyor oturuyorum. Bazen sen git ben kitap okuyacagim diyor kendi kendine uyuyor. Her aksam 20 20.30 arasi uyur sabah 8 de kalkar.
Uykusu gelen her cocuk huysuzlanir ki. Aksam 6 dan sonra bizim evde kiyametler kopar 8e kadar. Daha bebekken 19.30da baslardim uyku rutinine ki iyice huysuzlanmasin.İnanmayacaksınız belki ama aala durmuyo uykusu gelince mızlamaya başlar eğer hala uyutma evreaine geçmediysek, kucakta sakinleşiyo aslında biraz değişik bebim bebe sanırımnormalde bebekken gaz sanvısı olanlara süpürge saç kurutma makinesi sesi vs iie yarar ya gram etki etmedi çok farklı vi sakinleşme sistemi var yada ben bulamadım
Ben egitim verdim. Iyi ki vermisim diyorum. Q0 cocuk daha yapsam 10 tanesinede egitim veririm. Sandalye yontemi kullandim ben.
Belki bizimki de diş olabilir hala çıkarmadı ama diş etlerindeki şişip iniyor sürekliEvet doğru tabikii, demem o ki uyku eğitimş olarak çocuğu zorlamaktan bahsetmiştim, mesela biz 7 aylık olmak üzereyiz 2 tane diş çıkardık bu aralar baya huysuz sürekli uykudan uyanıyo ama uykusu var belli ağlıyo mızlıyo bu geçici bi süre mesela uyku rutini oluştursanız, ben 7. 30 gibi bitirmiş oluyprum rutini şu sırada yapıyorum, oyun oynama ve bol bol sarulıp kucaklaşıp oynaşma güldürmece, duşa girme, altını üstünğ kremleme, yan yana yatıp emzirme, bazen memede uyur bazen hamakta sallarım ayakta sallama huyumuz vardı onu bıraktık şükür ama arada yapmuyo değilim yapıyorum ☺
Kesinlikle öyle, kaçırmamaya dikkat ediyorum bizim 7.30 ta bitmiş oluyo rutin genelde uykuya geçiyoruz biraz daha küçükken 7 uyku vaktiydi şimdi 7.30 8narası uykuya geçiş oluyo geçmezsek sıkıntı. Aizdede böyleyken nasıl ağlamadan direnmeden oldu maşallah diyelimmUykusu gelen her cocuk huysuzlanir ki. Aksam 6 dan sonra bizim evde kiyametler kopar 8e kadar. Daha bebekken 19.30da baslardim uyku rutinine ki iyice huysuzlanmasin.
Sizde uyku penceresini kaciriyorsaniz huzursuz olmasi normal. Yorgun cocuk mutsuz oluyor.
Bizimkidr şiştikten 1 ay kadar sonra çıkardı her çocuk kendine göre tamamşar süreci tabii bişeyde diyemiyorumBelki bizimki de diş olabilir hala çıkarmadı ama diş etlerindeki şişip iniyor sürekli
Evet doğru inşallah çabuk çıkarırBizimkidr şiştikten 1 ay kadar sonra çıkardı her çocuk kendine göre tamamşar süreci tabii bişeyde diyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?