Çocuk Hastalıkları bebeklerde sarılık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Rosem

****BİRİCİGİM***
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
3.103
20
116
Diğer
merhaba hanımlar.bebegım henuz 10 gunluk.
dogduktan 2 gun sonra sütüm gelmeyınce sararmaya basladı.
ılk basta kanda sarılık degerımız 11 cıktı dıger gun 17 ye yukseldı.17 yuklselınce doktorumuz hastaneye yatırdı fototerapı uygulandı.13 .6 ya dusunce hastaden cıktık eve gelınce degerımız tekrar artmıs 16.1 e yukselmıs.1 gece daha hastanede kaldıktan sonra dun evımıze geldık.
yalnız doktorumuz ılaca baslattı.lumınetten dıye bır ılac verdı sabah ve aksam yarım tablet seklınde 2 gundur kullanıyoruz.
bu ılacı sarılıkta doktorunuz sızede verdımı?kullandınızmı?
netten arastırma yapınca bıraz tedıgın oldum.
bu konuda fıkırlerınızı ve tecrubelerınızı paylasırsanızı sevınırım.

canım apartmanımızda da böyle bir sorunu olan komşum vardı bir kere bol bol ne yap et emzir moralini yüksek tut onund a18 19 du ayrıca şu gece ışıkları varya mavi renkden olanını al odasına tak bol bol su ver sakın şekrli su verin diynleir dinleme karaciğeirnd ehasar bırakıyor çünkü birde sarı renkde şeyler kullanma geçmişolsun asıl su ve emzirmen işe yarayacaktır bol bol

hayırlı olsun bu arada bebeişin

canım benim bebeğim 2 buçuk aylıkken atlattı sarılığı.en son çare dr ilaç verdi ama başka bi marka.yeşil reçeteyle satılıyomuş,luminal diye bi hap,ama bebeğimi mahvetti.sarılığını geçirdi ama nasıl geçirdi bana sor birde..2 gün hastanede kaldı,sürekli uydu,ememedi,nefessiz kaldı,oksijene bağladılar.önce kimse anlamadı sebebini ama ilacı bırakınca geçti tüm şikayetlerimiz.ne kadar yan etki varsa çıktı bebeğimde.seninki başka bi ilaç,belki farklıdır.sarılık tedavisinde ilaç kullanımı vardır.biz sadece 5 gün kullandık.sen ne kadar kullanacakmışın,yan etkisi varmıymış canım?

canım bızımkısıde sureklı uyuyor.uyundırmakta zorlanıyorum.
4 gun kullanıcaz canım sadece bızde.dedıgın gıbı yesıl receteyle satılıyormus ılac.bunuda duyunca ıyıce tedırgın oldum.
ama vermesem bu seferde tekrar yukselır dıye korkuyorum.senağlama

canım nefes alışı normalse kokma,dr bana en büyük yan etkisi sürekli uyur demişti.yani baştan söyledi bana yan etkilerini.ozaman bende burda konu açtım,kullanıp kullanmama tereddütünde kaldım ama mecbur kalıp kullandım.zaten 2 gündür kullanıyomuşun,2 günün kalmış.benim yan etkiler 2. günde çıktı..

geçmiş olsun canım benim bebegim dogdugunun 2. günü sarılık 23.9 a yükseldi devamlı uyurdu zorla uyandırır agzına 1damlada olsa süt verirdim inanırsan 2 ayda anca atlattıkgeceleri hiç uyumazdım bide benim kızım 7 sonra dogan kıymetli bir bebekti.bence bizim doktor su verme demişti oysa suyu versem daha kolay atlatacakmış.bizimki ışıkta yattı ilaç vermedim ama 2 şişe serum yedi kan şekeri düşmüştü bence başka bir doktora daha götür için rahat etsin.bol bol emzir süt ile vücut tan atacak hastalıgı
yılma ben su ile silerdim ayagının altına vurur kaldırırdım sık sık emzir.sormak istedigin bir şey olursa özelden mesaj at sorunu cevaplarım.korkma benim kızım şimdi 5aylık maşallah çok iyi korkma inşallah sizde atlatırsınız.

canık nefes alısı normal cok sukur.
ben ılacın yesıl recetelı oldugunu gorunce cok tedırgın oldum elım ayagıma dolastı.
pekı ılacı kullanınca kaca dustu sarılıgı?

canm pekı sız ılac kullandınızmı?
bızımkısı yukselıp ınınce ılaca baslattı?
baska bır doktora gıtme sansımız pek yok cunku ılcede oturuyoruz sureklı il merkezıne gıdıp gelmek bebek ıcın cok yorucu oluyor.
bırde en son kaca dustu sarılıgınız?

canım ilacı kullanmaya başladıktan sonra 6. gün 7 ye düştü.şimdi iyice düşmüştür.dr tekrar test yapmaya gerek yok dedi.bende sürekli emzirmiştim,güneş ışığına çıkarmıştım ama geçmedi 2 buçuk aya kadar uzadı.dr son çare ialç vermek zorundayız dedi ve mecburen kullandık.geçirdi sarılığımızı ama dedimya çok sıkıntılı oldu.umarım sizde yan etki vermez.bu kullandığımız ilaç sinir sistemini etkileyen,epilepsi ve havale için kullanılan ağır bi ilaç ama bazı durumlarda aylarca kullnılmak zorunda kalınıyo.biz sadece 5 gün kullandık ama o 5 gün öldük öldük dirildik.şükürki şuan oğlum iyi.allah yavrularımızı bize bağışlasın..

bazı durumlarda tek çare doktora güvenmek oluyor

eminim ki bu ilacı da bir sürü bebek kullanmıştır

kar zarar hesabı yapılır bazı durumlarda. sarılıktan dolayı sakat dahi olabiliyor bebekler onun için temkinli olmakta fayda var. geçmiş olsun cnm...

bızım doktor beklemekten cok hemen ılaca basvurdu.
buda benım endıselendırdı canım.
sızın degerınız kactı 2 ay bıyunca?
bızımkısı 13.5 cıktı dun.

tesekkurler canım.
netten o kadar olumsuz sey okudum kı.
ılacı ıster ıstemez kullanmak ıstemıyorum ama elımde mahkum ne yapıcagımı sasırmıs haldeyım.senağlama

canım 12 nin altına düşmadi hiç.tüm testler yapıldı,normal çıktı ama sarılık geçmemişti.sizin test yapılması için erken daha,uzamış sarılık 3 haftadan sonra oluyo.sen bol bol emzir,yan etkiler artarsa bırakırsın,zaten 2 günün kalmış.benim ağır yan etkiler 2. günde çıkmıştı.her bebek aynı olmuyo,umarım biran önce atlatır bebişin canım..

bızımksıde 12 nın altına hıc dusmedı.en az 13.5 oldu.
sanırım o yuzden verdıler ılacı.
pekı sız arastırmısmıydınız ılacın etkılerını?
nette bazı doktorlar ılacı onermıyor ,kımısıde onerıyor.cok kafa karıstırıcı bır durum.:çok üzgünüm:

cnm bişey olmaz hiç tedirgin olma.aynı ilacı bizde kullandık.benim oğlumun 27 oldu sarılığı kanı değişti serumla ilaç verildi.aynı ilaç damardan verildi serum gibi.sonra bi haftaya yakın o ilaçtan içti sabah akşam.geçti gitti.şimdi 9 aylık çok sağlıklı maşaallah seninkide öyle olur.için rahat olsun

cagancuk yazdıklarını okuyunca gercekten cok ferahladım..cok tesekkur ederım cevabın ve ılgın ıcın.

rosem bir benim yazdıgımı begenmemiş :)
sanbacım askolsun yazdıklarını neden begenmemeyım.mesajn arada kaynamıs canım.:kedi:zaten konuya ancak bebegım uyudugunda bakabılıyorum,demek kı bırden gozumden kacmıs. kusura bakma.kaydirigubbakcemile5

canım kızım 1 haftalık idi sarılık oldu değeri 17,5 idi hemen hastaneye yattı çift fototerapi gördü bu arada sık sık anne sütü verdim sarılığa en iyi şeyden biride anne sütü...24 saat sonunda 12,5 idi eve geldik...hep büyüklerimiz şekerli su ver derler yaaa çok kızardım aslında ama denedim ve edeğeri düştü şekerim...çabucak toparlandı...

sevcan sekerlı suyu bende vermek ıstıyorum ama bırseyde olucak dıye cok korkuyorum.

hayır sakın verme boşver sne büyükleir karaciğeirnd eömür b oyu hasar mı bırakacaksın çok sakıncalı sen istersne ben bebegime şekerli su vericem dede rosecim dr dan bir azar işit çok kızar inanki sakın ama sakın verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…