• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeklerde reflü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

AysunEge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.834
3
0
Tekirdağ
oğlumun bebekliğinden itibaren ara ara kusmaları oluyordu
şuan 1.5 yaşında ve 2 haftadır günde 1-2 kez kusmalar başlayınca bu akşam dr.da aldık soluğu
iştahsız olduğu için yemek yediğinde kusuyordur diyorduk
ama dr.umuz büyük bir ihtimal bu reflü dedi:((((
hiç bir çocuk tabağı gördüğü gibi kusmaz bu kadar kolay değildir kusmak dedi
ama reflüde bunlar yaşanırmış
ilaç kullanımına başlıyoruz yarın
eğer kusmaları devam ederse başka bir dr.a yönlendiricek ve endoskopi yapılır dedi:(
kusmasına rağmen kilo alımı harika bu ay
ama reflü beni üzüyor:(

bebeği aynı durumda olan anneler sizler neler yaşıyorsunuz?

Canım İştahsız bebekler topiğinden biliyorum durumunu.. Ama reflü çıkması kötü olmuş.. İnşallah kısa zamanda düzelir yavrun. Allah yardımcınız olsun..

Unutmadan bu ay harika kilo aldı demişsin.. Kusmaya rağmen nasıl oldu bu? Benim kızımda bu ara kusmaya başladı ama şükür hergün değil.. Kusunca içinde ne var ne yok hepsi gidiyo malesef

sen kilo aldığına şükret benim oğlumda doğduğundan beri kusuyor 1 yaşında 7 buçuk kilo bi de bizim gibi olanları düşün de halinize şükredin

cnm benm oglumdada var reflü ben her ay hacettepede bir profa muayene ettryorum ve onun söylediği kilo alımı çok güzel araştırmaya gerek yok egerki kilo almazsa ozaman araştırılmalı dedi ve reflü maması aldık onla düzeldi ama öteki mamadan verrirsem anında çıkarıyor. çocugunu kobay yapma derim endoskopi ne biliyim şaşırdım hemde günde 1-2 kez kusmaya diyor bunu benim oglum abartmıyorum 20 kez kusuyodu bütün yediğini.

Canım İştahsız bebekler topiğinden biliyorum durumunu.. Ama reflü çıkması kötü olmuş.. İnşallah kısa zamanda düzelir yavrun. Allah yardımcınız olsun..

Unutmadan bu ay harika kilo aldı demişsin.. Kusmaya rağmen nasıl oldu bu? Benim kızımda bu ara kusmaya başladı ama şükür hergün değil.. Kusunca içinde ne var ne yok hepsi gidiyo malesef

sağol canım
aslında dr.umuzun büyük ihtimalle var dediği bir durum
yaşadığımız herşey reflü belirtisiymiş
bizde şüphelenmiştik ama iştahsızlıktan diye de üzerinde durmamıştık:(

bizi en sevindiren noktada kilo alımı
dr.umuz kusmaya rağmen bu kilo alındıysa harika dedi
ilaç kullanıyoruz kusmalar bitsin diye inş.etkisi olumlu olur

canım benim oğlum günde 1-2-3 kez kusup duruyor
o kustukça 1 saat sonra tekrar veriyorum
bu aralar biraz daha iyi gibi ama zaman göstericek

sen kilo aldığına şükret benim oğlumda doğduğundan beri kusuyor 1 yaşında 7 buçuk kilo bi de bizim gibi olanları düşün de halinize şükredin
hayatım ben şükretmeyi iyi biliyorum meraklanma sen
benim oğlumda 1 ay önceye kadar 8.900 kilodaydı

cnm benm oglumdada var reflü ben her ay hacettepede bir profa muayene ettryorum ve onun söylediği kilo alımı çok güzel araştırmaya gerek yok egerki kilo almazsa ozaman araştırılmalı dedi ve reflü maması aldık onla düzeldi ama öteki mamadan verrirsem anında çıkarıyor. çocugunu kobay yapma derim endoskopi ne biliyim şaşırdım hemde günde 1-2 kez kusmaya diyor bunu benim oglum abartmıyorum 20 kez kusuyodu bütün yediğini.

aynen canım dr.umuzda dedi ,kilo azalması olduğunda mühim bir durum oluyormuş
bu yüzden şimdilik lans-r adında kusmayı önleyen bir ilaç kullanıyoruz
inş.etkisi olur yoksa endoskopiyi ben nasıl yaptırayım
sırf bu yüzden ağladığım oldu çok küçük daha
bizim dr.umuzda hacettepede nülgün çul-udan bahsetti çok iyi olduğunu anlattı
ama inş.ona gitmeden düzelicek oğlum

20 kez çok fazlaymış hayatım
inş.biran önce düzelir bebeğin.....

cnm internetten bak prof şule yigit adı hacettepenin sesi diye geçyor kadın. ücretli ama degiyor öncelikle çok rahat seni rahatlatıyor. kilo almış araştırmıycam dedi gerçektende mamayı degiştirdik kusması geçti. istersen bu kadına br göster hemen gün veriyolar özel oldugu için özelden nosuunu verebilrim

burda okuyosundur ne hastalıklar var dün burda okudugum bir hastalık rüyama kadar girdi. reflü nedirki ben hç takmıyorum bile. oglum konusunda inanılmaz evhamlı olmama ragmen inanki reflü çok basit bişey sakın üzülme allah dermansız dert vermesin

meraklanmıyorum canım sadece hatırlatıyorum

defne 44 pardon hayatım dr.umuzun önerdiği cerrahpaşadaydı şimdi farkettim :))
senin önerdiğin dr.unda ismini yazdım inş.gerek kalmaz ama elimde ismin bulunmasında yarar var
birazdan netten de araştırıcam
kesinlikle başka rahatsızlıkların yanında bu ne ki...
ama benim yaşadığım durumu sende yaşıyorsun muhakkak anlıyorsun beni
yemekten sonra hepsini çıkarıyor hatta burnundan geliyor yemekler:(((
aslında ilaç etki etti sanırım bugün kusmadı
bebeğin kaç aylık,hala kusmalarınız devam ediyor mu?
bu arada ilgin için çok teşekkür ediyorum.......

İlaçlı sintigrafi bile çekildik biz:bbo:
Kızım 20 aylık hala kusuyor:gitme:
Kusmadığımız gün yok gibi,artık bağışıklık kazandım kussada üzerini değişmiyorum yedirmeye devam ediyorum.Yemeği bittikten sonra yıkayıp paklıyorum.
İlk kaşıkla kendini kusturan bi çocuk benim kızım.Öğğ öğğ yapıyor ve çıkarıyor.Kilosu 13 filandır sanırım ne zamandır doktora götürmedim.
Ama bana sorarsan yaptırma derim.

defne 44 pardon hayatım dr.umuzun önerdiği cerrahpaşadaydı şimdi farkettim :))
senin önerdiğin dr.unda ismini yazdım inş.gerek kalmaz ama elimde ismin bulunmasında yarar var
birazdan netten de araştırıcam
kesinlikle başka rahatsızlıkların yanında bu ne ki...
ama benim yaşadığım durumu sende yaşıyorsun muhakkak anlıyorsun beni
yemekten sonra hepsini çıkarıyor hatta burnundan geliyor yemekler:(((
aslında ilaç etki etti sanırım bugün kusmadı
bebeğin kaç aylık,hala kusmalarınız devam ediyor mu?
bu arada ilgin için çok teşekkür ediyorum.......

cnm bebegim 5 aylık daha ama 20 kez abartısız kusardı ve yatak yorgan halı parkeler heryer düşün artık günde 3 kez çamaşır atardım makinaya nette araştırdım norolojik sorun mide darlıgı neler neler çıktı. en sonunda götürdüm mamayı degştirdik kusma bitti. internete başım agrıyo diye girsen beyninde ur var der. anne olmak ne zor işmiş. ama ankaraya gelecek olursan o profosörü öneririm. fiyatı 210 ama deger.

bebeğimin reflüsü var 1 ay önce süt kusmayla beraber kan kustu acaba benimle aynı durumu yaşayan varmı acil cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Bebekleriniz kusmaya başladığı an doktorunuzla paylaşın. Fışkırır tarzda ise sorun var demektir..

Bebek reflü şikayetleri şu şekilde..

- Fışkırır tarzda kusmalar varsa
- Kilo kaybı yada durma
- Öksürük varsa
- Salya varsa
- Aşırı derecede ağlama huzursuzluk uykusuzluk ama uyku halleri (gaz sancısı yapar ve mide ağrısı yapar.)
- Hırıltı

Eğer kilo alımında bir kötü durum yoksa 6. ayda oturmaya başlayınca geçildiği söyleniyor. Fakat kilo kaybı yada durması varsa reflünün tedavi yollarına gidin..

Benim bebeğimde de 3. ayında ki kilosunda 2. aydaki kilosunda değişiklik olmadığı gibi 200 gr da vermişti. Zayıflamaya başladı yani..

Mamasına gaviscon toz karıştırıp kullandık 2 hafta kadar tam anlamı ile geçmedi..
Bu sefer Mamasını değiştirdik milupanın AR kusturmayan mamasını kullandık çok işe yaradı. Ama gaviscon tozu karıştırmaya devam ettik kilosuna göre nasıl kullanacağınız yazıyor…

Halen geçmeyince 15 gün içinde motilium şurup kullanmaya başladık.. yemekten yarım saat önce aç karnına surubu içiriyorsunuz..

Tedavisi 1-3 ay arasında devam ediyor kusmalarına göre yani. Kusması kesilince ilaçlarıda sakın kesmeyin. Devam edin..

Ayrıca AR mama katı bir mama onun için mama aralarında suyu biraz fazla verebilirsiniz. Çünkü çok kurutuyor dudaklarından da anlayacaksınızdır.. yedirdikten 1 saat sonra su içiriyorum. Tekrar 1 saat sonra yine su içiriyorum.. Mamanın arkasından su içirmeyin. Yoksa Mamayı sıvı hale getirip tekrar kusmasını sağlarsınız..

Ayrıca mamayı tek seferde yedirmeyin. Ben 2 yada 3 parçada 5 – 10 dakikalık aralarla yediriyorum.. aralarda gazını da çıkartmaya çalışıyorum..

Mama araları 3 saat yada 3.5 saat aralarla yedirin. 1 saat 2 saat aralarla değil.. anca sindiriyor çünkü ve mideden sindirmesi kısa sürede olmuyor.. ben mesela 3.5 aylık bebeğime 3 yada 3.5 saat ara ile 180 yediriyorum. 1 günde 5 öğün olarak..

Yedirirken 45 derece eğimle yediriyorum.. yedirdikten sonra 15- 20 dakika kucağımda dik pozisyonda tutuyorum.. ve yatağıda yine 45 derece eğimli şekilde yatırıyorum.. Yatağının baş kısmını eğimli şekilde yastıklar koyarak yaptım..

Bu konuyu önemseyin.. çünkü ileride mide reflüsü kalıcı hale gelmemesi için. Yoksa mide ameliyatı olmak zorunda kalınabilinir..

Bu dediklerimi yaptığınızda ve düzelme yoksa kesinlikle çocuk gastrolojisine gitmenizi öneririm..

Reflü sorunu varken 350 lere düşerken yemesi günlük. Şimdi çok şükür 900 cc ‘ye dayandık. 20 günde bu kadar yol katettik.. biraz dikkatli yedirmek gerekiyor.. moralinizi kesinlikle bozmayın. Ben çok bozmuştum. Sizde özenli davrandığınızda farkı ve iyileşmeyi göreceksiniz..

Geçmiş olsun tüm bebişlere ve annelerineee 

benim bebeğimde reflü çıktı doğduğundan beri kusuyor tabağı görünce bile kusuyor of 9 aylık oldu daha nekadar devam edecek ya

Back