Çocuk Hastalıkları bebeklerde kasılma konusunda bilgisi olan var mı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

boran23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
75
1
36
Eskişehir
benim bebeğim aslında 37 haftalık doğdu ama solunum sıkıntısı ve ödem nedeniyle solunum cihazına bağlandı.bacak kol ve yüzünde ödemleri vardı.ayrıca 10günlükken mide ameliyatı oldu.ve kasılmaları var.kasılma sırasında toplanıyor ve nabzı 200 ü geçiyor.50 gündür hastanede ödemler gitti oksijen çadırına girdi beslenmesi düzeldi derken kasılmaları artınca yine makineye bağlandı.beslenmeyi yine sondayla yapılıyor anne sütü bile almıyor.onun için dua etmekten başka birşey yapamıyoruz.hem dualarınızı hem bu konudaki tecrübelerinizi bekliyorum.

Canım dualarımız seninle ve bebeğinle olsun Allahım dilerim tez vakitti bütün sorunlarını çözer sağlıkla evinize alır götürürsünüz inşallah geçmiş olsun

kasılmalara nöbet deniyor ve muhtemelen ilaç başladılar bebeğinize. bunun iki sebebi var dediler bize . solunum güçlüğü çektiği için olabilir diğeri de beyinde hasar varsa olabilir . biz mr çektirdik sürekli eeg çektirdik. çok zor bir süreçti anlatılamayacak kadar. çünkü yaşayan biliyor. sonuçlarımız şükür temiz çıktı nöbet tekrarı bir daha olmadı. sizinde sonuçlarınızın iyi çıkmasını diliyorum ve bebeğiniz için dua ediyorum. sağlıkla evine kavuşsun.

dualarınız için çok sağolun.allah tüm yenidoğanda yatan tüm bebeklere şifa versin.bizim beyin emarı çekildi temiz dendi ama bu kasılmaların nedenini bilmiyoruz diyorlar.ilaç veriyorlar.inşallah atlatırda yavrum eve gelir.sizin bebeğiniz hangi hastanede yattı.şmdi hastaneden çıktınızmı sizin erken doğum muydu?bebeğiniz nasıl sizede geçmiş olsun.

bizim 9 eylül üniv. doğum ve küvez günleri. kızım 12 aylık oldu. dün kontrolümüz vardı doktoru yaşıtlarından ileri gidiyor dedi. Allahım nazarlardan korusun . ama o korku girmeye görsün insanın içine. bizim 2 kez nöbet olmuş. bir daha olmadı. inşallah sizinde biter gider tez zamanda. bebeğinizin mr temiz çıkmış şükür, kasılmaları da tez bitsin inşallah. sonra üç aylık olana kadar ilaç veriyorlar üç aylık olduğunda tekrar eeg çekiliyor. temiz çıkarsa ilacı yavaş yavaş kesiyorlar. nöbetin ilerleyen aylarda tekrarlayıp tekrarlamadığı önemli. tekrarlamazsa bitmiş demektir.Allah yardımcınız olsun.

eeg ne acaba ?bugün hastaneye gittim kasılmaları ilaca rağmen devam ediyormuş ama sayısı ve şddeti azalmış.yeni bir ilaca başlıyacaklarmış yarın.size kasılmalar içn dışarıdan ilaç aldırdılar mı?(cafein adında bir ilaç)ann sütüne tekrar başladılar bu arada çok sevindim.bebeğiniz artık bir yaşına gelmiş.çok sevindim .inşallah bizde ogünleri görürüz sağlıklı olarak .allah tüm bebeklere sağlık versin.

eeg çekilirken bebeği uyutuyorlar başına bir sürü kablodan oluşan parçalar koyuyorlar bilgisayarda beyin dalgalarına bakıyorlar. eğer beyin dalgaları normal ise sorun yok demektir. değilse ilaca ve araştırmaya devam ediyorlar. biz topomax diye bir ilaç kullandık. bir de küvezde yatarken mr dışında kan tahlili ile kasılmaya neden olabilecek hastalıklar araştırılmıştı. bir damla kan ile nerede ise tüm tetkikler yapılmış. şükür onlarda temiz çıkmış. sizin bebeğinizede yapılmıştır. onlarda temiz çıksın inşallah bebeğiniz sağlıkla kucağınıza gelsin. çok zor bir süreç geçiriyorsunuz biliyorum. ben kendimi çok yıprattım siz yapmayın. yaşamış biri olarak sadece bir tavsiye. Allaha dua ve sabırdan başka yapabileceğimiz bir şey yok.

siz hastanede kaç gün kaldınız?hastaneden çıktığınızda solunum sıkıntınız tamamen bitmişmiydi?biz 10 günlıükken mide ameliyatı geçirdik.ödemler vardı onlar geçti derken kasılmalar başladı.ilaç almasına rağmen kasılmalar varmış ama şiddeti azalmış.nedenini bulamadık diyorlar bekleyip göreceğiz diyorlar.hayati tehlikesi hala var .allaha dua ediyorum.çok şeyler atlattı inşallah bunu atlatacak yavrum.allahım herkese sabır ve şifa versin.

kusura bakmayın kasılma sorunu yaşayan fazla bebek yok oyüzden yine size soracaklarım var.sizdeki kasılmalar nöbet şeklinde birkere gelip bittimi?yani ilaç başlayınca sona erdimi?kasılma ilacı alırken azda olsa kasılmaları varmıydı?kasılırken siz gördünüzmü?ben gördüm kasılırken top gibi toplanıyor ve nabzı 200 ü buluyordu.şimdi ilaç almasına rağmen kasılmalar hala devam ediyor ama benim gördüğm kadar nabzı hızlanmıyormuş.ama durumu hala kritik diyorlar.onlar öyle dedikçe benim içim gidiyor.sütümde iyice azaldı.allahm dualarımızı kabul eder inşallah.

çok geçmiş olsun canım rabbim şifa versin inşallah...
mr da sonucun temiz çıkması güzel...
eeg de çekerler yakında sanırım inşallah kısa zamanda iyileşir evine gider kuzucuk...

benim bebeğim erkende doğmadı aslında.ama kasılmaları ilaçla kesilmedi hala oyüzden solunum cihazından da çıkamıyor.emarda birşey yok ama eegsi çekilmedi nedense .kasılma nedeni bulunamadı.sizin bebeğiniz erken mi doğdu.emar sonuçları nasıl dı?eeg de sonuçlar değiştimi?kasılmalar sizde nöbet şeklindemi yoksa arasıramı geliyordu?küvezde kaç gün kaldı?hangi hastnedeydiniz?hepimize acil şifalar.

canım bana mı sordun bu soruları tam anlayamadım... bana sorduysan boşver beni... bizim durumumuz farklı...
bol bol dua et...benim de dualarım sizinle...

ben hiç görmedim. benim bebeğim nefes almakta zorlanmaktan ciğer zarı yırtılmış ciğere ince bi tüple girmişler. 36 haftalık doğmasına rağmen bunu yaşadı. ardından ateşi yükselmiş 2 kez geçirmiş. ilaca başlanmış durmuş. ben çok araştırdım. küvezde kalsiyum eksikliği, şeker düşüklüğü, solunum güçlüğü gibi nedenlerden tutunda beyin kanaması beyin tümörü ve hasarı bu nöbetlere neden oluyormuş. sebebi çok basitte olabilir çok güçte. en önemlisi sebebin bulunması ve nöbetin tekrar edip etmemesi. ben yaşadıklarınızı biliyorum, dedim ya Allaha bol dua. ben hep Allahım sağlıklı yaşatacaksan bağışla çektirme yavruma diye dua ettim. şükür geçti. Rabbim sizede tez şifa versin. Güçlü ve sabırlı olun. Süt konusuna gelince benimde azalmıştı. sonra pompa ile sağa sağa arttırdık. gece uykusunda bile bebeğim yanımdaymış gibi 2 saatte bi kalkıp sağıyordum. biz küvezde 13 gün kaldık. benim paniğim yüzünden 2 günde çocuk bölümünde bebeğimle kaldım.

keşki sizin yerinde olsaydım ne güzel mutlu bir son.bebeğimin yaşam mücadelesi devam ediyor ama hala durumunda iyileşme yok.doktoru fişi çeksek yaşamaz ölür diyor .genel durumu kötü allah sonumuzu hayır etsin.çıkmadık candan ümit kesilmezmiş dua edip beklemekten başka yapılacak birşey yok.

üzülme annesi Allahın izniyle iyileşecek bu günler geride kalacak...
dualarım sizinle canım...
bebeğin evine gelip kokusunu içine çekince unutursun hayırlısıyla bu günleri...

her sabah acaba ona birşey oldumu korkusu, her telefonun çalışında acaba hastanden mi arıyorlar korkusu çok zor allahım sabır versin yenidoğanda yatan annelere.onlar bir kahraman hepsinin kocaman bir yüreği var hepsi yaşam mücadelesi veriyor.sizlerle paylaşmak banada sabır veriyor.çok sağolun.allah tan ümit kesilmez yaşadığı sürece.allahım dualarımızı kabul etsin.

canım benim..umarım biran önce iyileşir bebişin..inanki bizlerden çok daha fazla dirençliler..atlatır o tutunur yaşama..umudunu hiç yitirme olurmu..öyle kötüde düşünme..hep herşey iyi olacak de..dualarımız seninle ve miniğinle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…