Üç beş ay zorluğu olacak ama geçip gidecek Allah İn izniyle. Hatırlamayacak bile ilerde. Benim de küçükken bacağım çatlamış boydan boya alçıya alınmış. Aynı şey değil ama bir süre ben de yürüyememşim. Hiç bir şey hatırlamıyorum gelip geçiyor üzmeyin kendinizi... Benim oğlum da dışa açarak yürüyor ayaklarını. 20aylık. Röntgende bir şey çıkmadı ama tekrar tekrar götüreceğiz doktora. Şüphesi bile zor o yüzden anlayabiliyorum sizi. Ama geçecek inşallah.
Üç beş ay zorluğu olacak ama geçip gidecek Allah İn izniyle. Hatırlamayacak bile ilerde. Benim de küçükken bacağım çatlamış boydan boya alçıya alınmış. Aynı şey değil ama bir süre ben de yürüyememşim. Hiç bir şey hatırlamıyorum gelip geçiyor üzmeyin kendinizi... Benim oğlum da dışa açarak yürüyor ayaklarını. 20aylık. Röntgende bir şey çıkmadı ama tekrar tekrar götüreceğiz doktora. Şüphesi bile zor o yüzden anlayabiliyorum sizi. Ama geçecek inşallah.
her doktora güven olmuyo ne yazık ki biz bunu yaşadık her doktorun bilgisi ve tecrübesi değişiyo sizde imkanınız varsa baika bi doktora daha gösterin erken tanı çok önemli eğer ki 2 ay önce farkesilseymiş ameliyata gerk kalmıyomuş
Merhaba benim kızım da da kalça çıkıklığı var dört buçuk aylık olmasına rağmen Doktorlar ameliyat olacağını söyledi lütfen bahsettiğiniz doktorun adını yazar mısınız
Merhaba benim kızım da dört buçuk aylık bize de ameliyat olacağını söylediler ama çok tedirgin iz çünkü çok geç değil bence lütfen yaşadıklarınızı paylaşır mısınız şuan nasıl durumu bebeğinizin
Merhaba benim kızım da dört buçuk aylık bize de ameliyat olacağını söylediler ama çok tedirgin iz çünkü çok geç değil bence lütfen yaşadıklarınızı paylaşır mısınız şuan nasıl durumu bebeğinizin
Ameliyat en son care olarak soylendi bize hatta 2 yasindan sonra anca ypiliyormus gittigimiz hastnede tam tesekkurlu cocuk arastirma hastsiydi ve cok memnun kaldim. Ilk korse veya bez takiyirlar eger gelisim olmazsa alciya alınıyor ondanda sonuc alinmazsa sonra ameliyat. Bu doktorunuzdaki acele niye anlamis degilim.gittigimz hastanede okadar kalca cikigi bebek vardi
Ameliyat en son care olarak soylendi bize hatta 2 yasindan sonra anca ypiliyormus gittigimiz hastnede tam tesekkurlu cocuk arastirma hastsiydi ve cok memnun kaldim. Ilk korse veya bez takiyirlar eger gelisim olmazsa alciya alınıyor ondanda sonuc alinmazsa sonra ameliyat. Bu doktorunuzdaki acele niye anlamis degilim.gittigimz hastanede okadar kalca cikigi bebek vardi
Merhaba, kızınızı ameliyat ettirdiniz mi? Umarım olmamıştır.Bu kadar küçük bebekler için ameliyat son çare der aslında doktorlar.Çift bez zamanını artık geçmiş ama öncelikle ortez tedavisi uygulanabilir.Benim yeğenimde de 6.ayından sonra fark edildi ve ortez tedavisi ile çok şükür ameliyata gerek kalmadan düzeldi ve kalça yerine oturdu.Merak ettiğiniz birşey veya detay isterseniz anlatırım.Sevgiler.
22 yaşındayım 3 yaşında sağ kalça çıkığı ameliyatı oldumm. Gayet sorunsuz yürüyebiliyordum kosabiliyordum. Her türlü sporu yapabiliyordum. Aksama vs. Yok idi. Kimse dışardan baktığında benim ameliyat olduğumu anlamazdi.
Lakin sürekli kontrol altında tutulmalı. Gelişim çağında özellikle. Ameliyat sonrası bende bacak kısalığı oluşmuş (0.5-1 cm kadar) doktor bana 10 yıl önce ayağına tabanlık kullan demişti ben kullanmadım. Tamda gelisim çağıydı. Şuan ise aksamalarim hafiften başladı. Kalçadan kaynaklı omurgam eğildi. Belim asimetrik. Zamanında tabanlık kullansaydim böyle olmayacaktı. Ben yarım santim zaten dedim önemsemedim ama şimdide sırt bel kalça ağrısından duramıyorum. Aynı sıkıntıyı yaşayan bebekleriniz var ise sizde bu konudaki dikkatli olun.