Çocuk Hastalıkları bebeklerde kalça çıkığı ameliyatı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ummuhan35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2014
10
0
86
İzmir
slm kızlar 20 aylık kızıma sağ kalça çıkık teşhisi kondu ve izmir tepecik hastahanesinde ameliyat günü aldık 3 ay alçı süreci varmış çok tedirginim ve üzgünüm bu süreçten geçen veya tanık olan varmı aranızda yardımlarınızı bekliyorum

Alçı sürece siz ve bebeğiniz için biraz zor geçebilir . Ama tedavi edilebilir bi hastalık . Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun

Geçmiş olsun, kızım bebek ken doğum esnasında çıkmıştı doktorumuz erken fark etti terapi ( jimlastikle) 3ay sürdü düzeldi , korkmayın ameliyat olmasa ilerde sorun olur tekrar geçmiş olsun

Kuzenimin bebğinede olmuştu. Şuan 6 yaşında gayette sağlıklı. İnşallah sizde anlatırsınız zaten çok oluyormuş dogum esnasında

çok sağolun ama alçı sürecini nasıl atlatcaz bilmiyorum zor ve sancılı bi dönem bizi bekliyo ne yazık ki :KK43:
Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.
Bizde bebekken çift bez kullanmıştık,ameliyatlık bir durum olmadı.
Peki sizin nasıl teşhis kondu,sonradan mı oldu,yada bebekken fark edilmedi mi?

Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.
Bizde bebekken çift bez kullanmıştık,ameliyatlık bir durum olmadı.
Peki sizin nasıl teşhis kondu,sonradan mı oldu,yada bebekken fark edilmedi mi?
bebekken ultrason çekildi herhangi bi sorun yoktu yürüme evresinden sonra bir çok doktora gösterdim elle muayene etti 2 yaşından sonra düzelir kilodan veya bezdendir dediler benim içim rahat etmedi en sonocuk ortopedistine götürdüm sağ kalça yarı çkık pozisyonda çıktı röntgende ve dünya başıma yıkıldı :(

bebekken ultrason çekildi herhangi bi sorun yoktu yürüme evresinden sonra bir çok doktora gösterdim elle muayene etti 2 yaşından sonra düzelir kilodan veya bezdendir dediler benim içim rahat etmedi en sonocuk ortopedistine götürdüm sağ kalça yarı çkık pozisyonda çıktı röntgende ve dünya başıma yıkıldı :KK43:
çok sağol Allah razı olsun 1 hafta sonra ameliyatı var çok üzülüyorum onun için

bebekken ultrason çekildi herhangi bi sorun yoktu yürüme evresinden sonra bir çok doktora gösterdim elle muayene etti 2 yaşından sonra düzelir kilodan veya bezdendir dediler benim içim rahat etmedi en sonocuk ortopedistine götürdüm sağ kalça yarı çkık pozisyonda çıktı röntgende ve dünya başıma yıkıldı :KK43:
Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum

Bir doktor mu söyledi bunu size? Bir uzmana daha mi gitseniz acaba?

Benim oglumun sag tek tarafli cikigi vardi, ameliyat günü vermislerdi. Tavsiye uzerine bir profa gittik; bandajlar, askilar derken ameliyatsiz gecti. Erken fark edilmisti. Simdi iyi.
Diger hastanedekileri dinlesem ameliyat olmustuk...

Iki taraflı alciya alirlar, tuvalet olayi zor olabilir. Bezlemek en kolay olani. Yatagini cam onune falan yapin, disari cikarmak icin buyuk bir bebek arabasi ya da sandalye ayarlayın. Bir kac günün icinde agri sizi kalmaz, sadece alci kalir zaten.

Üzülmeyin goz acip kapatana kadar gecer uc ay. Yeter ki saglik olsun. Gecmis olsun simdiden.

Arkadaşım çok geçmiş olsun. tek doktor ile ameliyata karar vermeseydiniz keşke.benim yeğenimde de 6 aylıkken farkedildi ve ameliyat olmadan askı vs ile geçti.İstanbula gelme imkanınız varsa bildiğim çok çok iyi bir prof var.istersen adını ve adresini özelden yazabilirim.

Arkadaşım çok geçmiş olsun. tek doktor ile ameliyata karar vermeseydiniz keşke.benim yeğenimde de 6 aylıkken farkedildi ve ameliyat olmadan askı vs ile geçti.İstanbula gelme imkanınız varsa bildiğim çok çok iyi bir prof var.istersen adını ve adresini özelden yazabilirim.
3 doktora götürdük ameliyatsız olmatacağına karar verdiler çünkü geç kalmışız ne yazık ki :(

Bir doktor mu söyledi bunu size? Bir uzmana daha mi gitseniz acaba?

Benim oglumun sag tek tarafli cikigi vardi, ameliyat günü vermislerdi. Tavsiye uzerine bir profa gittik; bandajlar, askilar derken ameliyatsiz gecti. Erken fark edilmisti. Simdi iyi.
Diger hastanedekileri dinlesem ameliyat olmustuk...

Iki taraflı alciya alirlar, tuvalet olayi zor olabilir. Bezlemek en kolay olani. Yatagini cam onune falan yapin, disari cikarmak icin buyuk bir bebek arabasi ya da sandalye ayarlayın. Bir kac günün icinde agri sizi kalmaz, sadece alci kalir zaten.

Üzülmeyin goz acip kapatana kadar gecer uc ay. Yeter ki saglik olsun. Gecmis olsun simdiden.
ameliyatsız olmayacağını söylediler ne yaIk ki 3 doktora götürdük 1 yaş üstü genelde ameliyat la düzeliyomuş çok sağolun yinede inşaallah bi an önce atlatırız bu durumu

ameliyatsız olmayacağını söylediler ne yaIk ki 3 doktora götürdük 1 yaş üstü genelde ameliyat la düzeliyomuş çok sağolun yinede inşaallah bi an önce atlatırız bu durumu

Inşallah kolaylıkla atlatirsiniz.

Moralinizi bozmayin sakin, insallah hemen sagligina kavusacak bebeginiz.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Nasıl farkettiniz yürüyüşünde nasıl bir değişiklik vardı

Geçmiş olsun

Bende de varmış iyileşmişim

Şimdi teknoloji de gelişmiştir burada bir anne daha vardı onun kızı iyileşti

3 doktora götürdük ameliyatsız olmatacağına karar verdiler çünkü geç kalmışız ne yazık ki :KK43:
Canım benim inşallah kızınız iyileşecek.Ama dediğim doktor gerçekten sadece kalça çıkığı konusunda profesör.Sana özelden isim ve hastanesini yazıcam.Lütfen kendisiylede bir görüşün derim ben.Çünkü kalça çıkıklığı hafife alınacak bir durum değil.

Allahım şifa versin inşallah. Üzülmeyin sakin iyileşecek yavrunuz. Elbet biraz zorlu geçebilir ama yeter ki iyilessin. Lütfen kahretmeyin kendinizi. Tedavisi mümkün bir durum çok şükür.
Bol dua edin. Tez vakitte hayirlisiyla iyileşir insallah yavrunuz..

Back