Çocuk Hastalıkları Bebeklerde gözyaşı tıkanıklığı Sondalama ameliyati Acil tecrubeli anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kezbantnc

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2020
6
1
34
Merhaba anneler. Bebeğim 13 aylık Ve doktor sondalama ameliyati olması gerektiğini söyledi tamam dedim ama şimdi internetten videolarını izleyince içim acıdı. Bu konuda tecrübeli olanlarımız beni aydınlatabilirse çok mutlu olurum. Ameliyat çok zor oluyor mu. Sonrasında yaşanan sıkıntılar nelerdir Narkozun etkisi ne kadar sürüyor Kontroller ne zaman olur. Çok cani acır mi Ameliyattan çıkınca yemek yiyebilir mi. Ve burun içine yeni bir gözyaşı kanalı mi açılıyor Yoksa var olan kanal tıkanıklığı mi açılıyor Bu konuda farklı yazılar okudum Bebeğim ne durumda olacak hiç bilmiyorum çok endişeliyim. Sonrasında farklı bir hasar oluşur mu diye de korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Ameliyat kararını özel hastane mi verdi
Öncelikle çok şükür biri cevap vermiş Bunun için size çok teşekkür ederim Çünkü çok yalniz ve çaresiz hissediyorum. Evet 2 özel hastahaneye gittim ikisi de ayni şey o söyledi ama bunlardan önce de şehir hastahanesi ameliyat demişti. Isın kötü tarafı bugün bebeğim ameliyat oldu sondalama işlemi dediğimiz şey yani. Malesef açılmadı kanallar. Doktor: "ilk defa böyle birşey görüyorum çocuğun gözünde kemik var sol tarafı biraz açtım ama onunda tekrar kapanma olasılığı var. Tip fakülteleri bunun için tüp takma işlemi yapıyorlar dedi." Inanın bu sözleri duyduğumdan beri tek kelime ile bittim. Şimdi ne yapacağım kime nasıl güveneceğim hiç bilmiyorum. Yine olmazsa ne olur Tüp nedir Yapay bir kanal mi açacaklar Öyleyse o yapay kanal ileride başka bir sıkıntı çıkaracak mi orjinali gibi olur mu ? Herşey muamma.. hicbir hıçkıra ağlamak istiyorum. Ne olur böyle bir durumla karşılaşan varsa beni bilgilendirsin. Bebeğinin canının acidiginami yanayım çare olmadı ona mi yanayım saatlerce ac kaldı ağlaya ağlaya bayılıp uyudu resmen ona mi yanayım Tekrar aynı şeyleri yaşarsa ne olur yaşamazsa ne olur bunu bilemedigime mi yanayim

Benim oğlumun da gözyaşı kanalı tıkalı doğdu bana sadece masaj yapmam gerektiği söylenmişti ozamanlar (13 sene önce tabi)neden özel hastane mi diye sordum özel hastaneler genelde ameliyat der o yüzden sordum yanlış bişey de söylemek istemiyorum tabi doktor değilim eğer bir araştırma hastanesi olursa daha net bilgi edinmiş olursunuz diye düşünüyorum yaşadığım olaylardan sonra özel hastaneye güvenim kalmadı

Öncelikle çok şükür biri cevap vermiş Bunun için size çok teşekkür ederim Çünkü çok yalniz ve çaresiz hissediyorum. Evet 2 özel hastahaneye gittim ikisi de ayni şey o söyledi ama bunlardan önce de şehir hastahanesi ameliyat demişti. Isın kötü tarafı bugün bebeğim ameliyat oldu sondalama işlemi dediğimiz şey yani. Malesef açılmadı kanallar. Doktor: "ilk defa böyle birşey görüyorum çocuğun gözünde kemik var sol tarafı biraz açtım ama onunda tekrar kapanma olasılığı var. Tip fakülteleri bunun için tüp takma işlemi yapıyorlar dedi." Inanın bu sözleri duyduğumdan beri tek kelime ile bittim. Şimdi ne yapacağım kime nasıl güveneceğim hiç bilmiyorum. Yine olmazsa ne olur Tüp nedir Yapay bir kanal mi açacaklar Öyleyse o yapay kanal ileride başka bir sıkıntı çıkaracak mi orjinali gibi olur mu ? Herşey muamma.. hicbir hıçkıra ağlamak istiyorum. Ne olur böyle bir durumla karşılaşan varsa beni bilgilendirsin. Bebeğinin canının acidiginami yanayım çare olmadı ona mi yanayım saatlerce ac kaldı ağlaya ağlaya bayılıp uyudu resmen ona mi yanayım Tekrar aynı şeyleri yaşarsa ne olur yaşamazsa ne olur bunu bilemedigime mi yanayim
Merhaba son durumunuz nedir acaba benim kızıma da sondalama yapılacak

Merhaba hanımlar bende size sorabilmek için mecbur üye oldum kızım 2 yaş 9 aylık 3 hafta önce sondalama yapıldı ama açılmadı sanırım bugün capaklanma yine başladı tekrar ameliyat olacak sanırım çocuğu ameliyat olanlar bilgi verebilirim nasıl oluyor ameliyat nasıl geçti ameliyat sonrası nasıl oldu şimdiden teşekkür ederim Rabbim tüm yavrulara şifa versin

Cevap verirmisiniz bana da sonucu nasıl oldu

Arkadaşlar merhaba oğlum ameliyat yaptırmadık , şu an sondalama ve tup takılması gerekiyor dedi doktor işlem için gün verecekler bu işlemi yaptıran var mı

X