sevgili burcu erdem özel mesaj gönderemiyorum.
geçmiş olsun.bizim ikinci görüşmemiz bir ay sonra.doktorumuz düzeleceğini düşünüyor. açıkçası gözlükle kaymaları azaldı, gözlüğü bırakınca hemen kayıveriyor. ameliyat ya göz kaslarının fonksiyon bozukluğunda , ya da düzeltilmemiş kırma kusuru artık kaslarda kalıcı fonksiyon bozukluğu yaptığında uygulanıyor. sizin de kayma sebebiniz (bizim gibi), ışığı kıramamaya bağlı gözlerin adaptasyon mekanizması göstermiş olması..kayma yoksa doğumsal hipermetropide gözlüksüz takip edilebiliyor. ama kayma geliştiğinde mutlaka mümkün olan en düşük numarayla başlayıp, kırma kusurunu düzeltme yoluna gidiyorlar. hipermetropi ,gözün ön arka çapı arttıkça, yani bebek büyüdükçe düzeliyor.bizim 6.5 numara .erişkinlikte sıfırlanabilir dedi doktorumuz ama ben 1-2 numarada kalacağını tahmin ediyorum. sizin bebişinizin numarası düşük hiç merak etmeyin .çünkü zaten bebeklerin %80'i 1-2 numara hipermetropi ile doğar. bizim bebekte gözlükle orta hat görüşü düzeldi ama her iki gözde dışa bakış kısıtlılığı devam ediyor.bakalım.ameliyat son çare , üstelik bunu savunmayan göz doktorları var , bu alanın en başarılı isimleri istanbulda prof veliddin oğuz var, ankara da da bizim dr prof cumhur şener. sağlıcakla kalın..
meraba, benim bebeğim şu an 6 aylık. 4 aylıkken (17 haftalıktı) gözlük kullanmaya başladık.şu fisherprice'ın oyuncak gibi duran mavi/ pembe gözlük çerçevelerinden mavi aldık.cam da şişe dibi gibi değil.inceltilmiş cam, bazı özel yerlerde satılıyormuş.
estetik olarak kötü durmuyor.hatta görenler çok tatlı buluyor.ince kırmızı bir şeritle arkadan cırt cırt şeklinde yapıştırmalı oluyor. normal gözlük düşer, zaten arasıra dişini kaşımak için kullanıyor gözlüğü .abisi gözlüğüne asılmasa sorun yok. ilk 6 ayda çok kolay adapte oluyorlar. kendi parçalarıymış gibi. 1 yaşından sonra alıştırmak zor olmalı ,gözlüğü hemen çıkarıverebiliyorlar.gözlük takmak bu ilk aylarda zor değil yani. hayırlısı olsun sizin için.. kolay gelsin.
iyi günler.muayeneyi yapan göz asistanıdır. muayenede , görme kusuru ve göz dibinde kaymaya yol açabilen problemler ( tümör gibi) dışlanır.çok değerli bir muayene. hipermetropi varlığını böyle küçük bebişlerde tespit etmek zor , herkes yapamıyor.ilerde numarası 1'e bile düşse , gözlük takılmadığında kayma tekrarlayabiliyor.o yüzden ilerde gözlükten kurtulamazsa lens de takabilir. ayrıca yalancı şaşılıkta gözler orta hattadır ve paraleldir.kornea denen renkli kısım içe doğru gömülmüşse gerçek bir içe kayma vardır. ben gözlüklü hayata alıştım, çok da sempatik. ama insanı üzen, sizin şu an yaşadığınız belirsizlik duygusu. Umarım yakın zamanda durumunuz netleşir göz numarası zamanla artmaz, tam tersi göz küresi büyüdükçe yani zamanla azalır.ilk 2yıl içinde şaşılığın tedavisi %100 deniyor.ama amaç gözlük gibi basit yöntemle durumun düzelmesi.endişe edilecek bir durum değil, üzülmeyin gereksiz yere.
arkadaşım benim akrabam göz doktoru benim kızımda da vardı ama 1 yaşına kadar genelde geçiyormuş o nedenle doktorun sonra kontrole çağırmış olmalı.Benim kızımın ki geçiyor şu an 11 aylık azaldı ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?