Çocuk Hastalıkları Bebeklerde gaz sancıları............

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim oğlumun hiç gaz sorunu oladı çok şükür ama çok yakın arkadşımın kızı çok gazlıydı.onlarda dr. tavsiyesi üzerine çocuğun altını açıp saç kurutma makinasıyla ılık hava veriyolardı.sıcaktan mı,makinanın sesinden mi bilemem ama çocuk ağlamayı kesip,uyuyodu.aylarca bu yöntemi uyguladılar.

çok mantıklı ya da doğru gelmeyebilir ama çaresizlikten herşeyi deniyo insan,

ben de onu diyecektim ağlamasını durdurmak için fön makinasını çalıştırabilirsin gerçekten susuyorlar hatta bu şukilde uyutabilirsin bile, bebekler anne karnında bu sese benzer bir uğultu duyarlarmış ve bu yüzde rahatlıyorlarmış, benim çok işime yaramıştı.

ben de onu diyecektim ağlamasını durdurmak için fön makinasını çalıştırabilirsin gerçekten susuyorlar hatta bu şukilde uyutabilirsin bile, bebekler anne karnında bu sese benzer bir uğultu duyarlarmış ve bu yüzde rahatlıyorlarmış, benim çok işime yaramıştı.

ewet,elektrik süpürgesi,fön ve araba !çocuklara ana karnındaki sesleri hatırlatıyormuş.ayrıca arabada hemen uyumalarıda karnımızda biz yürürken falan sürekli sallanıyolardı,arabada da aynı his oluyomuş:)canlarım yaaa...

arkadaşım benim oğlumda 4 aylık,bir aydır gaz prob bitti.bizde bir hayli zorlandık.yaklaşık 10 çeşit bitki karışımı denedim .hem kendimiçtim hem bebeğime içirdim.nurse harvey.s ve sab diye iki ilaç kullandım.ama hiç birşeyin yararı olmuyor.bu dönemi soğuk kanlı geçirmek en iyisi.insan çok üzülüyor ama sen canını sıkarsan inan bebiş daha kötü oluyor.bunun geçici bir dönem olduğunu bilip sabırlı ol bence.çok arttığı zaman sancısı araba ile dolaşmak ve çamaşır makineniz çalışırken üzerine koymak yararlı olabilir.birde karnına masaj yap.zor bir dönem ama biz anneyiz veher zaman en sabırlı olanız. bir bakacaksın dört aylıuk oluvermiş.bebişinle güzel günler..

Ben bebişime rezene çayını kullandım, bebekler için karışık bitki çayları var ondan da kullandım... bir de sab-simplex kulanıyordum, çok faydasını gördüm. şu an 4 aylık oldu. 3. ayından itibaren hareketleri arttıkça gaz problemi de ortadan kalktı :))
Ayrıca bebişimin yanında saçlarımı fön makinesiyle kuruturken bir de bakıyorum uykuya dalmış :) Bunun yanısıra çamaşır mak., elektrikli süpürgenin sesi de hoşuna gidiyor, rahatlıyor.
... ama en rahat ettiği yer araba!!!! arabada hemen uykuya dalıyor... gaz problemi çektiğimiz zamanlarda gece gece kaç defa şehir turları attık... :)))

yegenlerım var.belınden yukarı dogru ovacaksınız.bacaklarını ayak bıleklerınden tutup karnına bastırıp 10a kadar sayıp sonra tekrar yapın.karnını ovun. uzmek ıstemem ama 4 aya kadar ne yaparsanız yapın gaz olacaktır.anlattıklarım bıraz rahatlatıyor.bagırsakları gelısıyor.bıde hareketsız oldukları ıcın oluyor.gecmıs olsun deyım ınsallah kısa zamanda duzelır.bızımkılerın kolıt lerı vardı.1.5 yasına kadar surdu.

senin için yengemi aradım emzirdikten 10-15 dk. sonra gazını çıkar,günde kesinlikle 3 lt.sıvı tüket ister süt ister su.....
bu arada bebeğin hayırlı olsun!!!;)

senin için yengemi aradım emzirdikten 10-15 dk. sonra gazını çıkar,günde kesinlikle 3 lt.sıvı tüket ister süt ister su.....
bu arada bebeğin hayırlı olsun!!!;)

canım tesekkur ederım emdırdıkten sonra gazını muhakkak cıkartıyorum 3 lt den fazla suda ıcıyorum

daha cok kucukler ama gaz sorunu hemen hemen tum bebekler yasar kimi az kimi sizin ki gbi..benm size onerim sunlar olur..oncelikle sakin ola sut yapar diye sogan yemeyin!bizde halk arasinda oyle bir inanis vardir sut yapar belki ama bebege cok gaz yapar onun yerine bol bol su icin,rezene cayi icin..lahana,k.fasulye gibi sizede gaz yapan gidalardan kacinin zira bebeginizde bundan sebepleniyor..karnina sicak bez koymayin sicak karninda ki gazi genlestirir buyutur sicagin tek faydasi agrisi varsa onu almasi ama tavsiye etmem..gunduzleri sizin kontrolunuzde surekli yuz ustu yatirin bebegi yalniz birakmayin sakin..ve bebe yagiyla gece yatmadan once guzelce masaj yapin hem rahatlar hemde gaz cikarmasina faydaniz olur..umarim en kkisa zamanda toparlanir ..verecegim adreste ki yaziyi mutlaka okuyun.sanirim bu site cok isinize yarayacak:1yes2:
Link Silinmiştir.

sayende çok güzel bi site keşfettim.favorilerime ekledim.teşekkürler 1_sen

sab ilacini bende kizima veriyorum ama pek yaramiyor ben kekigi sicak suda bekletp süzdükten sonra kizima veriyorum ise yariyor.bastaki kadar gaz yok

benimde 15 aylık bir bebeğim var ayak topuklarına sürülen elma yağı ve göbeğe saat yönünde sürülen hindisdan cevizi yağı gaz sancısına iyi geliyor hindistan cevizi yağını sürdükten sonra karnına ılık bir havlu koyup kapatırsanız dahada iyi oluyor

hani adını tam bilemiyorum sıcak su torbaları var büyüklerin kullandığı onu sıcak su doldurup bebeğinizin yattığı battaniyenin altına koyun çok rahatlayacak emin olun

hani adını tam bilemiyorum termofor galiba sıcak su torbaları var büyüklerin kullandığı onu sıcak su doldurup bebeğinizin yattığı battaniyenin altına koyun çok rahatlayacak emin olun

malesef bu sorun bizde de var.3.aydan sonra geciyormuş.benim bebegim 31 günlük.neo baby diye bir ilaç kullanıyorum. ama pek faydasını gördügümü söyleyemem

benim kızımın gaz sancısı hiç olmadı.doğduğu zaman bir çay kaşıgı soda verirsen gaz sancısı olmazmış ben öyle yapmıştım ondan mı yoksa çocuğumdan mı bilmiyorum kız kardeşimde yapmıştı aynısını yiğeniminde gaz sancısı fazla olmadı .bir deneyin isterseniz.bunu ben bir doktordan duydum.daha doğrusu kardeşim duymuş.

biz de 4 ay gaz sorunu çektik. sonra kendiliğinde düzeldi. 6 aya kadar ortalama düzeliyor.
bu süre içerisinde bir çok ilaç kullandık. bazıları işe yarar gibi oldu. bazıları işe yaramadı. her bebekte farklı tepki verebiliyor ilaçlar. denemek lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back