Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar 5 ayda oturur mu bebekler destekle?şakkıdı
destekle oturur..zati desteksiz biraz zordur oturması..ama uzun oturtulmaması gerkli....
benim kizim 7 aylik oldu ama hala desteksiz oturamiyor ama elinden tuttugum zaman hic yorulmadan adim atabiliyo....yalniz benimkisi halan oturarak yemesini bilmiyo yatarak veriyorum herseyini nasil alistirabilirim bilmiyorum????
benim kizim 7 aylik oldu ama hala desteksiz oturamiyor ama elinden tuttugum zaman hic yorulmadan adim atabiliyo....yalniz benimkisi halan oturarak yemesini bilmiyo yatarak veriyorum herseyini nasil alistirabilirim bilmiyorum????
7-8. ayında dönerek odayı dolaşıyorduk, 9.ayında sürünerek emekliyorduk ama hala oturamadığımız için endişelenip doktora gittik. Doktorumuz çok hareketli bir bebek olduğu için oturmaya odaklanamadığını ve bir sorun olmadığını söyledi, beklemekten başka yapacak birşey yoktu :)) Sonra emeklemeye ve tutunup ayağa kalkmaya, ayakta durmaya başladık. Nihayet bu hafta da emeklerken kendi kendimize oturmaya başladık. Onu otururken gördüğümde şok oldum resmen :))))
Ne kadarlık mıyız: 11. ayımızı doldurmamıza 1 hafta kaldı :))))
my little warrior.....
Kayıtlı Üye
5 aylıkken destekle oturan bebekler vardır...ama genelde 6. aydan önce uzun süre oturtmak pek tavsiye edilmiyor...8. ayda desteksiz oturması bekleniyor fakat 7. ayda oturanlar da vardır deniyor...
benim kızım 3 aylıkken destekle oturabiliyordu (oturtmuyordum tabi sadece arada deniyordum, 6 aylık olana kadar adam akıllı oturtmadım) şimdi 7 buçuk aylık yaklaşık bir aydır desteksiz oturuyor, ama doğduğunda kafasını tutabiliyordu, 4,5 aylıkken dönerek dolaşmaya başladı, 6 aylıkken sürünmeye, oturmaya başladığında da emeklemeye başladı bu hızla giderse 1-2 ay sonra yürümesini bekliyoruz
İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
her bebek farklıdır elbette ama genelde 5 aylıkken destekli 7-8 aylıkken desteksiz oturur bebişler.
hareketli olacak bebişler hemen doğduğunda kendini belli ediyor kesinlikle. benim kızım mesela doğduğunda yan dönebiliyordu baş kontrolü vardı yüzüstü pozisyonda. 3,5 aylıkken dönerek geziyodu evde. 5,5 aylıkken sürünmeye 7 aylıkken oturmaya tam 9. ayına girdiğinde de emeklemeye başladı.11 ayını 1 hafta geçmişti ilk desteksiz adımını attı şimdi 1 yaşını doldurdu düşe kalka da olsa uzun uzun yürüyo çok şükür
.
ama 18-20 ayında yürüyen bebişler de var ve bu anormal birşey değil. ama genel tablo 2-3 ay civarı baş kontrolü,sonrasında dönme gelişir, 5-6 ay destekli oturma,7-8 ay desteksiz oturma, 9-10 ay emekleme, 12-15 ay yürüme şeklindedir...