- 21 Haziran 2017
- 3.734
- 10.661
- 31
-
- Konu Sahibi minikannis
3-6 yaş arası fallik dönem. Cinsiyetin, cinsel organların ve cinsel farkliliklarin keşfedildigi dönem. Dört yıl psikoloji eğitimi aldık unide. O dönemin yanlış uygulamalari birtakım sorunlara yol açıyor. Mesela cocuklarda parmak emme, yetiskinlikte sigara içme gibi. Hatta belki duymuşsunuzdur, hayat kadınları, kendilerine gelen bazı erkeklerin süt emmek istediğini ve o kadınlara anne diye hitap ettiğini anlatır. Yani yukarıda yazdıklarım şahsi fikrim değil, uydurma da değil. Caizlik kısmına gelince bu konuda kesin hüküm yok, sanırım psikolojik etkisinden dolayı tavsiye edilmiyorBebek emdiği yere kadar emmeli, alt sınır 2 yaş. Caizlik durumu filan da yok. 2 yıl bebeğim hakkı sonrası anneye kalmış ama günah filan değil. Ayrıca 2-3 yaş arası çocuklar cinsiyetini anlamaya başlıyor, cinsellikle bu durumun zerre alakası yok. Yapılan araştırmalarda 2 yaş ve üzeri emzirmelerde anne sütünde beyin geliştirici protein ağırlık olarak bulunmakta. Benim oğlum emiyor ve canavar gibi de yiyor. Emmek ile yemek yemek arasında çok bir bağlantı yok. Emmeyi kesince yemeye başlayan bebek ben hiç görmedim. Çoğu anne de pişman oluyor bu yüzden. Benim oğlum 21 aylık, en az 30 aya kadar planlıyorum. Çünkü zaten yedirdiğim hiçbir şey anne sütü kadar değerli değil.
Ya benim bebeğim sürekli uyanıyor sık sık bazen saatte bir bazen yarım saat aralıklarla bazen daha uzun , sürekli mırıldanma hali meme verince susuyor , diş de çıkartıyorsiz başka arkadaşa sormuşsunuz ama ben de yazayım 30 ay emzirdim
ilk doğduğu zaman da son emdiği zaman da geceleri de emdi
gecede 3 kere
ilk kalkışı yattıktan 4 saat sonra sonra da yattıktan iki saat sonra şeklinde iki kere
ben de hiç emmemişim çocukluğumda inanılmaz yemek seçiyordum. Köfteden başka bir şey yediğimi hatırlamıyorum.
Ya benim bebeğim sürekli uyanıyor sık sık bazen saatte bir bazen yarım saat aralıklarla bazen daha uzun , sürekli mırıldanma hali meme verince susuyor , diş de çıkartıyor
Doğdu doğalı geceleri mızmız
Güzel anlatmışsınız bana dr 2 yaşa kadar emzirin fazlası bağımlılık yapıyor büyüyünce birşeylere bağlanmak istiyor demişti Allahda 2 yaşakadar emzirin diyor çoçuk sizin kararda sizinBebek emdiği yere kadar emmeli, alt sınır 2 yaş. Caizlik durumu filan da yok. 2 yıl bebeğim hakkı sonrası anneye kalmış ama günah filan değil. Ayrıca 2-3 yaş arası çocuklar cinsiyetini anlamaya başlıyor, cinsellikle bu durumun zerre alakası yok. Yapılan araştırmalarda 2 yaş ve üzeri emzirmelerde anne sütünde beyin geliştirici protein ağırlık olarak bulunmakta. Benim oğlum emiyor ve canavar gibi de yiyor. Emmek ile yemek yemek arasında çok bir bağlantı yok. Emmeyi kesince yemeye başlayan bebek ben hiç görmedim. Çoğu anne de pişman oluyor bu yüzden. Benim oğlum 21 aylık, en az 30 aya kadar planlıyorum. Çünkü zaten yedirdiğim hiçbir şey anne sütü kadar değerli değil.
2 yaşa kadar emzirin karnı aç olsa zaten ağlar huysuzluk yapar iki yaşdan sonra zaten hayatı boyunca yemek yicek anne sütünü istesede almaz Allahda 2 yaşa kadar emzirin diyor karar sizinkizlar bebegim 14 aylik ama yemek asla yediremiyorim sanirim emmek istedigi icin yemegi reddediyo bi kac saat emmese yemek yiyo azcik ama memeyedaha düşkün memeden kesip yemek yedirmek mi daha mantikli yoksa 2 yasina kadar sadece emmesi mi
Walla ilginç :)Benim ilk oğlum emmedi hiç hastanede kaldığı için biberona alıştı ve red etti memeyi o kadar uzun zaman uğraştım vs anca sağıp verebildim ama kolikti hiç gece uyuduğumu bilmem :) emmesede uyumuyorlar gece uyku uyutmayı Sevmiyor bebekler :)