şu siteleri incelemenizi tavsiye ediyorum:
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir | Uzman Pedagog Adem Güneş
Çocuk ilk iki yılını annesinin yatağında geçirmeli | Uzman Pedagog Adem Güneş
(siteden alıntı)Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir
Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur
Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk bağımlılık değil güven duygusu kazanır
Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir.
Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir
yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun
merhaba arkadaslar,
2 aylık bebişim var. doktoru odansını 3.aydan sonra ayırmamızı soyledi. siz ne zaman ayırdınız? nasıl yaptınız? uyum aşamasında nelere dikkat ettiniz? ben kıyamıyorum ayırmaya. aslında bazı doktorlar hic ayırmyaın diyo bazıları da ayırmalısınız diyo. sizin fikirleriniz nedir bu konuda?
Bebekten bebeğe değişir bu. Benim kızım 2 yıl boyunca 40 dk ya da 1 saat arayla uyandı sürekli. Odası ayrı olsaydı ben perişan olurdum 2 oda arasında mekik dokumaktan.merhaba arkadaslar,
2 aylık bebişim var. doktoru odansını 3.aydan sonra ayırmamızı soyledi. siz ne zaman ayırdınız? nasıl yaptınız? uyum aşamasında nelere dikkat ettiniz? ben kıyamıyorum ayırmaya. aslında bazı doktorlar hic ayırmyaın diyo bazıları da ayırmalısınız diyo. sizin fikirleriniz nedir bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?